reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kurcze a ja spać nie moge trochę się wystraszyłam byłam w toalecie myślałam ze się załatwię ale ja tak mam że jak poczuje ze chce i nie polecę szybko to nie załatwię sie:wściekła/y:Zrobiłam siusiu podcieram się i kurcze coś nie tak sprawdzam a tam bezbarwna kleista wręcz oleista wydzielina wystraszyłam się ale podtarłam znowu i już ok i teraz nie wiem co to było:-(ale nie było tego dużo. Biorę luteine ale już długo i wydzielina jest inna.Miałam dzisiaj kłucia w brzuchu koło pępka i pare razy w pochwie ale przeszło.Chciałam wymacać pesser bo go zawsze czułam i kurde jak by schował sie daleko a przed nim coś było twardego.Nic mnie nie boli już nie mam skurczy ale chyba wybiorę się do mojego ginekologa.Żeby to moje maleństwo chociaż do lutego wytrzymało:-(

reklama
ahoj kobitki witam porannie,
ja dzis lekkiego shiza załpalam, bo cos się niunia niemrawo rusza w brzuchu ( praktycznie w ogóle przez noc, nad ranem lekko), teraz lekko sie ożywiła, mam nadzieję, że to nic złego, ale jak się dłużej tak będzie ociągała to chyba pojade na ktg coby się uspokoić.

manta, w tym roku wyjątkowo szczytny cel w wośp, nawet o 17 w niedzielę będzie wejście z Lublina z mojej szkoły rodzenia, tez miałam tam wystąpić w tle na piłkach, ale przez pesar i te szyjkę wolę posiedziec w domu a nie pałętac się przed kamerą:)

monika, podobno pod koniec ciązy wydzielina jest bardziej obfita, ja po tym pesarze mam też zwiększenie dośc duże;) ale jeśli się niepokoisz lepiej zasiegnąc opinii gina

Hej Kobietki

a ja znów od 5 nie śpię...:confused2: Kasiurek co za karta??? mi pzu nic nie dało - tylko kaskę dali a ubezpieczenie mam dość dobre :confused2::confused2::confused2: może trzeba się dopomnieć :-):-)

Amandla
moja Mała lata od rana ale M powiedział, że ma najlepszą mamę na świecie :-):-) żadna mama nie ma 0 6:00 rano chęci na wiśnie w czekoladzie :-):-) mało chęci chęciami jeszcze zjadłam kilka sztuk :-D:-D:-D:-D i od tej pory Szogunek rozrabia :-):-)

Śniadanko, kawa i co ja będę robić cały dzień???? Sprzątać mi się nie chce :-D:-D

ahoj kobitki witam porannie,
ja dzis lekkiego shiza załpalam, bo cos się niunia niemrawo rusza w brzuchu ( praktycznie w ogóle przez noc, nad ranem lekko), teraz lekko sie ożywiła, mam nadzieję, że to nic złego, ale jak się dłużej tak będzie ociągała to chyba pojade na ktg coby się uspokoić.
to na pewno nic zlego-cisnienie moze:-D...jakbym miala okreslic regularnosc ruchow mojego dziecka to nie zrobilabym tego za nic...rusza sie jak chce...jednego dnia w nocy,drugiego od rana...

Ja o dziwo ostatni tydzien mogę spać nawet do 7.30 :-D:szok: a to u mnie niezly wyczyn:-)
Dziś mam dzień przyjemności bo gimnastykę i później jadę do fryzjera.
yuhuuuu:tak:

Witajcie dziewczyny! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Całkowicie wybiłam się z rytmu BB, ale mi Was brakowało. Wchodzę na forum, a tu pierwsze marcowe dzieciątko - Wielkie gratulacje Bozienka!!! Oby Malutka rosła zdrowo!

U mnie w sumie ok. Oskar się intensywnie rusza - czasami ma zastoje, ale potem nadrabia. Wystraszył mnie ostatnio na wizycie, bo lekarz nie mógł złapać tętna, ale się w końcu udało. W sobotę mam usg, więc podejrzymy szkraba.
Muszę się wziąć już chyba za kompletowanie wyprawki i przede wszystkim przejrzeć ubranka po Emilce. Dzisiaj jest tak paskudna pogoda, że nic mi się nie chce...
Emilka w Wigilię zaczęła mówić "r", więc osiągnęła ostatni etap w rozwoju mowy.

Hej
Ja zaraz lecę na USG :-D
Doris super że się odezwałaś , myślałam o Tobie wczoraj i miałam dzisiaj smska pisać :-)
GRatulację dla Emilki ... :-D

Lina ja ostatnio oglądałam zdjęcia to też jakoś na tym etapie ciąży kupowaliśmy panele w fajnej cenie ... pochwal się jak już założycie ... Kurcze ale mi się przypomniało :-D

ajako W zimie dzieci mało rosną . Mój od wakacji prawie nic nie urósł , i stópka ciągle taka sama . Waga też nie bardzo drgnie . W ciągu roku coś koło 1-1,5 kg ale zazwyczaj w wakację ma skok rozwojowy .
Sprawdź sobie na siatkach centylowych . Mój jest od zawsze na tych na dole . Taka jego uroda . Ma nawet na bilansie dwulatka wpisaną niedowagę ale lekarka po badaniu krwi stwierdziła że tak po prostu ma .
Gorzej jak była np na 50 centylu a teraz spadła na 20ty albo 3ci to wtedy możesz się martwić , ale jak od zawsze taka chudziutka to się nie przejmuj ...
PS: Mój Borys waży 14 kg a jest nieco starszy i jest chłopcem więc na pewno na siatkach wypada niżej , ma jakieś 98 cm wczoraj go akurat mierzyłam i od wakacji nic nie urósł

Ostatnia edycja:
cześć
u mnie masakra, mam dość duży problem ze spaniem Tymka... (cofnął się wstecz o ponad rok:-(:-(:-( ) jestem niewyspana, nieprzytomna i mam zły humor:-( dobrze że mój mąż został dziś w domu ze mną, to do dentysty mnie zawiezie.. ja za kółko nie odważyłabym się wsiąść dziś:/

Mini trzymam kciuki za usg i wracaj szybko :-):-):-) panele położymy pewnie dopiero po porodzie - bo tu jeszcze kominek, drzwi , malowanie i płytki zostały a my tak materiały zbieramy ;-);-);-) także M na tacierzyńskim zamiast ze mną siedziec ( mną zaopiekuje się mama) ma jechać na działkę i 2 tygodnie wszystko robić :-):-) cobysmy chrzciny w czerwcu zrobili już w swoim domeczku:-) oby już nie mogę się doczekać mam nadzieję, że się uda :-)

Ivi
daj się Mężowi dzisiaj odciążyć - sama klapnij i pośpij przed dentystą a tato niech się Tymkiem zajmie... współczuje strasznie... kolejny raz piszę - nie wiem jak Wy sobie dajecie radę będąc w ciąży i mając małe dzieci, którymi stale trzeba się opiekować i być przy nich...PODZIWIAM!

witam a,e wy duzo piszecie ;-) a ja dzis u okulisty byla miala byc szkola rodzenia ale przeniesiona na jutro wiec znowu bede jechac w to samo miejsce.. ale cuz... a u okulisty zakropila mi oczka sprawdzila wszystko i uznala ze to ze mam wade prawie -9 nie daje mi cc bo niewidzi wskazan bo oczy zdrowe dno oka tez itd wiec nici z tego chyba ze mi gin przepisze.. ale cuz mam choc oswiadczenie z wada zwroku i zobaczymy co na to w szpitalu moze sami sie wystrasza i cc zrobia a moze bedzie wszystko dobrze i szybko pojdzie ze nie bedzie trzeba cc bo nie boje sie porodu boje sie ze wzrok strace.. tylko to.. mnie przeraza..
Atan spora masz ta wade , ale skoro po badaniu wyszlo, ze wszystko dobrze to super, nie powinnas sie martwic jeszcze bedziesz pewnie rozmawiac ze swoim lekarzem i on podejmie sluszna decycje

Kasiurek co do goraca to to ja musze miec otwarte okno albo spie bez koldry, jak mam wlaczyc ogrzewanie by pranie podeschlo to bym usiadla w kostiumie:)
Doris dobrze ze u ciebie wszystko sie uklada ,odwiedzaj czesciej nas

Ja dzis od 5 nie moge spac , taki wiatr u nas straszny wieje,jak udalo mi sie przed 7 przymknac oko to przesylka do mnie przyszla wiec siedze herbatke pije .W planach mam dzis pranie ubranek.Dziewczyny w ktorym tygodniu najlepiej zrobic sesje w ciazy?

reklama
Lina - powiem Ci tylko z nostalgią wspominam "czasy" gdy mogłam się walnąć na łóżku i nic nie robić przez pół dnia.. Ale zobaczysz, że po urodzeniu maluszka tak się świat zmienia że nie myśli się o tym w złych kategoriach.. po prostu jest jak jest i trzeba sobie dać radę. Tylko że są dni lepsze i gorsze;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry