reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzięki dziewczyny za szczere opinie w sprawie sukienki - chyba tego właśnie było mi potrzeba :tak: Przyjrzałam się jeszcze raz bardziej krytycznym okiem, no i widzę, że faktycznie można by ją nieco ciachnąć :cool2: Jeśli chodzi o możliwość karmienia, to luz - jest wiązana na szyi a w biuście ścigana na gumce, więc da radę - poza tym raczej nie będę karmić przy gościach, tylko w pokoju, w którym Rafał spędzi czas w towarzystwie babci ;-)
No nic - najpierw zobaczymy jak się sprawdzą dwie pozostałe...

helena
szybkiego powrotu do domu i zdrówka oczywiście

Amandla no to za chwilę będą siedzieć następne dwa oszołomy ;-) Muszę M pogonić po nagranie Gry o tron - my też sezon hurtem braliśmy. No i marzy mi się książka...

Madziorka my też na gumkach, choć trzeba przyznać, że ta część wydatków domowego budżetu raczej nie zrujnuje...

A my dziś dużo pospacerowaliśmy, Rafał miał etatowych zabawiaczy w osobie babci i pradziadka, czym był wnibowzięty, popisał się nawet ślicznym sfinksikiem, co by babci pokazać, jakie bzdury ta mama opowiada mówiąc że on na brzuszku leń :sorry2:

reklama
Vill no ja musze karmic przy gosciach bo inaczej by mnie w ogole nie bylo:) bo karmie jak nie spi co 20 min lub przez godzine jak chce miec dluzej cisze.bo Pola zasypia na cycu a potem odlozyc sie nie da bo odrazu sie budzi.
Dzis np nakarmilam potem 20-30 min usmiechOw a potem ryk i znow trzeba karmic, karmie i ona zasypia, to odkladam do wozka i zaczyna sie histeria - wtedy bujam i zasypia po 10-30 min histerycznego ryku i spi 20min jak dobrze pojdzie i znow wyje i trzeba bujac i tak ciagne do 2,5 godziny i to jej jedyny sen dluzszy do 22. Inne drzemki sa juz na mnie.

Madziorka a my naturalna antykoncepcja czyli 0 seksu:) haha, ale po Bartku gin mi odrazu przepisal anty dla karmiacych.

hej
Ja w zasadzie tylko się przypomnę ... ;-)
Villandra Twój facet mnie nieustannie zadziwia , a Twoja "cierpliwość " jeszcze bardziej :eek:

Maria
metoda antykoncepcji 100 procentowa :-D

Amandla ja miałam ochotę na tą "gre o tron" ale jakoś nie możemy się z M zebrać , puki co oglądamy Flight of the Conchords .... polecany przez Prokopa:-D:-D:-D

Maria heh ładnie to ubrałaś w słowa ja też stosuje "naturalna" anty...
Wogóle to próbowalismy raz, bolało w miejscu szwu. I nawet przy lekkim dotyku mnie boli.
I nie wiem czy to kwestia tego że byłam źle zszyta czy co... Bo nie byłam nacinana, jedynie trochę pękłam i położna tak ten szew zrobiła, że nie trzymał i się rozplątał:(
Podobno są jakieś maści z estrogenami, które mogą pomóc ale sama nie wiem konkretnie na co. A u gina od porodu też jeszcze nie byłam więc jeszcze nie wiem nic na ten temat

Aa z fajnych rzeczy to mój syn przesypia całe noce od ok. 21 do 5-6 rano od paru dni:)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór:-)

Mój synuś był karmiony o 17:30, potem była zmiana pieluchy z duża zawartościa i tak od 18:30 przysypiał, ze w końcu odłozylam go do łóżeczka, I spi....i wyglada ze zasnał juz na noc.Maz wraca o 24 wiec mam nadzieje ze nakarmię go na śiocha przed 24 lub się obudzi i do rana bedzie grzecznie spał.

Ale jak na złość mały zasnął szybko to męża nie ma, bo zazwyczaj mały zasypia przed 21.
A ja zniosłam sobie z góry całe prasowanie:szok::szok: normalnie tyle się tego nazbierało ze minimum 3 godziny mi zejdzie.

Widzę ze nie tylko ja stosuję naturalną antykoncepcję. Mam nadzieje ze w końcu się przełamiemy:-)

oomamba- super ze ci przesypia całe noce i niech tak zostanie

Maria- u mnie w ciagu dnia podobnie, zasypia na rekach a po odłożeniu po 5 minutach oczy jak 5 zł i marudzenie, a na rekachspi jak zabity

Villandra- zazdroszcze spacerku, bo my dzis w domu sie kisimy( wiatrzysko + deszcz), A Rafałek przed mama leniuszka udaje, a przed babcia pokazuje co już potrafi :-)

Angel- zebiska ide:szok::szok:tylkozeby delikatnie to przeszedł.

Moj tez się słini na potege- normalnie jak buldog. Śliniak to u nas już obowiazkowa czesc ubranka w ciągu dnia:-)

aina- fajnie ze Antos u sibie w łózeczku przesypia:-)

monika- potwierdzam słowa Angle na chrzcinach wygladalas rewelacyjnie:-)

aaaa moje dziecię coś się dzisiaj popsuło :/ cały dzien nie spała zresztą wczoraj też a jak usypia to tylko przy cycku a jak próbuję odłożyć do łóżeczka to oczy jak 5zł czasami z krzykiem a czasami z uśmiechem :)) no i mi dzisiaj 2 razy ulała i to tak porządnie, już dawno nie było takiego czegoś :(( ehhh mam nadzieję że to tylko jednorazowo dzisiaj się zdarzyło.
aaa i w ogóle moje dziecko zaczęło się od wczoraj cyckiem bawić, poje mleczka a później szarpie albo zaciska dziąsłami a mamusię to boli :p nakrzyczę na nią (oczywiście w śmiechu ten krzyk) a ta mała wredotka się śmieje z tego ehhh i jak tu nie kochać :))

Vill podziwiam Cie kobieto za cierpliwość, wytrwałość i w ogóle za całokształt i postawę, bo ja bym takiego faceta to w ten głupi łeb porządnie pieprznęła aż by się otrząsnął bo jak to czytam co ty piszesz to aż mi się nóż w kieszeni otwiera :/ a co do sukienki to się nie obraź ale wyglądasz w niej jak "babusia", coś seksownego mamuśka ubierz sobie na weselicho, rozumiem jak nie masz dużo kasy na nową kieckę to może do jakiegoś sklepu z używaną odzieżą idz tam można coś zawsze taniego i fajnego znaleźć a jak nie to poszperaj jeszcze na all, w ostateczności ta sukienka mogłaby być tylko zrób coś z ta falbanką tak jak dziewczyny pisały :)) napewno będziesz wyglądać ekstra w czym kolwiek byś nie poszła :))

Angel a to miałaś przygody dzisiaj z przychodni ale dobrze że z Doriankiem wszystko ok tylko szkoda że ci angielscy lekarze nie potrafią mu pomóc, co innego jakbyś była w pl może rzeczywiście ten refluks tak jak dziewczyny piszą?

Monika już Mateuszek ma ząbka? kurde to szybko, ja póki co nie myśle co to będzie jak Roksanie zaczną wychodzić zębiska :)

helena szybkiego powrotu do domu i zdrowia dla maluszka :)

hm... i nie pamiętam co komu miałam pisać, nie wiem jak wy ale ja to zaczynam miec sklerozę i coraz wiecej rzeczy zapominam a wszystko przez to że myśle non stop o moim dziecku :)) hihi

Maria heh ładnie to ubrałaś w słowa ja też stosuje "naturalna" anty...
Wogóle to próbowalismy raz, bolało w miejscu szwu. I nawet przy lekkim dotyku mnie boli.
I nie wiem czy to kwestia tego że byłam źle zszyta czy co... Bo nie byłam nacinana, jedynie trochę pękłam i położna tak ten szew zrobiła, że nie trzymał i się rozplątał:(
Podobno są jakieś maści z estrogenami, które mogą pomóc ale sama nie wiem konkretnie na co. A u gina od porodu też jeszcze nie byłam więc jeszcze nie wiem nic na ten temat

Aa z fajnych rzeczy to mój syn przesypia całe noce od ok. 21 do 5-6 rano od paru dni:)

Aj to my tak samo..raz proba i bolalo..i tak samo jak u Ciebie normalnie jak dotykam to mega dyskomfort :/ Lekarma mowila, ze wyglada ok..no ale ja wcale nie czuje se z tym ok i co teraz?

Dziewczyny mój maluch ma ząbka ale z boku nie rozumiem na dole kurde czy to normalne ??

Ha no te nasze wlasnie tez z jego lewej strony u góry! Jak lekarz macal to nic nie mowil, ze nie normalne. Zreszta kij z nim...
No to mamy chlopiska, dadza nam popalic :/:( ;-)

dzisiaj juz bardziej po staremu - śpiulka od 19 ( a ja z nim 2 godziny spalam :zawstydzona/y: ) zaraz pewnie wstanie jesc.

Aha mam okropny ból znowu sutka- tyle , ze prawego i calej piersi. Chyba za mocno mi juz dziaslami ja gryzl, no strasznie boli nie wiem co zrobie teraz z karmieniem bo juz cala piers obolala:( Na srodku sutka taka bolaca biala kropka :confused:
Cholerka nie dziwota , ze w królestwie ssaków każdy ssak odstawia od piersi młode jak zaczynają ząbkować! Nie umiem sobie wyobrazic karmienia do pełnego uzębienia :baffled: Ojej ojej co ja zrobie ..jak to boli ;-( Jak takie cos mi robi samymi dziąsłami..

Lastpetunia- wiesz co jakos to pociagniemy a potem jak przejdziemy na mm to moze zobacze ten bebilon na reflux czy zlagodzi to ulewanie ;-)

reklama
ojej dzień mnie nie było a tu tyle do nadrobienia

wczoraj cały dzień spędziliśmy na dworze, rano byliśmy w kościele i na procesji. Grześ jak zaczarowany spał 3 bite godziny, to zupełnie nie w jego stylu, bo zwykle w ciągu dnia ma drzemki ok 40 min. A tu pokazał klasę ;-)

vill ja Ci powiem że super dzielna jesteś ze swoim R. i Cię podziwiam. Co do sukienki też bym ciachnęła tą falbanę u dołu, a zamiast krótkiego bolerka, może jasna marynarka? plus obcas i będzie dobrze
pozostając w temacie sukienek
monika świetnie wyglądałaś na chrzcinach
i my mamy wesele za tydzień, mam parę opcji sukienkowych może i ja powinnam wrzucić zdjęcia w czym najlepiej. My już mieliśmy jedno wesele w tym roku, ale ja odpowiednią sukienką do karmienia się nie przejmowałam, fakt że w czasie wesela nie karmiłam, a ściągałam w pokoju. Ale, żeby było mi wygodniej i się nie pochlapać, po prosu ją zdjęłam:-)
angel dobrze czytać, że ze zdrowiem Dorianka dobrze i mam nadzieję, że zaraz przejdzie dzień marudera, aaaa historia z alko...to ja jestem alkoholik na 100%.
Ząbki już? no to powodzenia. Ale co do karmienia z ząbkami to mnie koleżanki zapewniały, że to zupełnie nie czuć.
A co do bolesności też miałam niedawno taką krosteczkę, na środku brodawki, takie małe a bolało bardzo, zastanawiałam się co z tym zrobić, ale nie zrobiłam nic i po ok 3 dniach przeszło. To chyba jakiś pryszczyk był :crazy:

helena zdrówka, zdrówka i wracajcie szybko
aina też uważam, że bez dziecka to człowiek lepiej się wysypia (choć my nigdy razem nie spaliśmy), a jak już nawet z nim w pokoju nie jestem to jest znaczna różnica. Dziecko śpi za głośno i na każde stęknięcie ja reagowałam, a teraz jak on tam się przeciąga to nie słyszę i się nie budzę

Do góry