reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam/Odradzam

Paweł Zawitkowski w "Mamo to ja" mówił, że dziecko jak najdłużej powinno chodzić bez butów, bo tak najlepiej stopa pracuje.;-)I jeżli tylko nie musimy zakładać takiemu maluszkowi butów, to żeby jak najwięcej śmigał na bosaka:-p

reklama
renee święta racja, najwięcej jak się da to bez butów:tak: ale jak już trzeba buty kupić to zawsze muszą być o rozmiar większe, najlepiej z patykiem do sklepu jak się nie chce dzieciaka zabierać, albo jak już jedne znajdziecie, to z tym za małym butem do sklepu, żeby wziąć o 1 rozmiar większy;-)

J na razie nie kupuje tylko czekam az mala sie ladnie chodzic nauczy - poki co jest cieplo, wiec nie ma potrzeby, a jesli w wakacje juz bedzie chodzic i bedzie chciala polazic na spacerku to juz cos jej kupie - jakies sandalki, bo u nas na trawie czy na plazy to jeszcze, ale w miescie nie bardzo. A jesli nie beda potrzebne to nie zamierzam do jesieni kupowac.

My musimy miec cos po domu, bo ostatnio jest u nas bardzo zimno. Jak Piotrus chwile posiedzi na ziemi, to zaraz dostaje kataru. Jak mu zakladam kapcie, to nie. Tylko kapcie mamy takie miekkie (podeszwa jest troche usztywniona) i jak Piotrus ma ochote wspiac sie na nozki, to boje sie o jego kostki. Mysle, ze jak lato sie rozpedzi, to nie bedzie potrzebowal kapci po domu.

napisałam na wątku "Dzidziunie jak..." a powinnam tutaj
to wkeljam, com napisała

a propos bucików i rozmiarówek - na lipcówkach Krecik wklejała linka do strony, gdzie jest pokazane jak mierzyć stópkę. generalnie 12 mm musi być luzu.
polecam/odradzam

mi już Piotruś wyrósł z rozmiaru 17 i nie wiem jaki kupić. on tak strasznie podwija palce u stópek, że w przyszły poniedziałek mamy wizytę u neurologa...

ja też muszę mieć po domu jakieś skarpetki z ABSem dla Piotrka albo cóś podobnego, bo panele bardzo zimne są. a jak wiadomo - od stóp łatwo się przeziębić.

My mamy na szczescie w domu dosyc cieplo, wiec Sara siedzi boso albo w skarpetkach (czesciej na bosaka).

Leyna, ze stopkami Piotrusia pewnie wszystko jest w porzadku, ale lepiej to sprawdzic u specjalisty! Dobrze, ze sie wybieracie!

Leyna my też ze stopami idziemy do lekarza , pisz zaraz co ci powiedział, moja czasami tak podwinie palce ze butów nie idzie założyć ale od kąd raczkuje i sama staje i tak stoi az jej się nie znudzi to wydaje mi się ze coraz ładniej stopy kładzie:tak:

Leyna myśle że to podkurczanie paluszków naszym dzieciaczkom minie:tak:

co do rozmiary to moja ma 20:baffled: a w domu lata w skarpetach z abs-em tylko musze chyba czarne kupic bo białe po godzinie jakoś kolor zmieniaja:confused:
a jutro ide na ciuchy kupić małej jakies dresiki ciemne bo przy tym raczkowaniu zajedzie wszystkie ciuszki:no:

Piotrus uparcie sciaga sobie skarpetki i trzyma je w buzi (jak pies). A do tarzania po ziemi wkladam mu ciemna kamizelke. Generalnie mamy cieple mieszkanie, wiec kilka dni slonca i pewnie na boso bedzie mozna chodzic. Ale na razie nie jest przyjemnie.

reklama
Mada u Piotrka właśnie jest odwrotnie :baffled: odkąd zaczął siadać, wstawać i raczkować to coraz bardziej podwija te paluchy :-( nawet stoi na takich podwiniętych. paznokcie już zaczęły mu sie odkształcać :szok: im bardziej jest podekscytowany tym mocniej paluszki zaciśnięte. nawet jak siedzi w krzesełku czy łóżeczku to paluchów za nic nie chce prostować. w butach też podkurczone palce są. ja się boję, że on się źle nauczy chodzić. rozmawiałam z moją znajomą i radziła właśnie wizytę u neurologa. idziemy dopiero 28 maja. prywatnie, bo państwowo to terminy, że hoho, ale prywatnie tylko troszkę lepiej. jak będę coś wiedzieć to się podzielę info.

Do góry