reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Polecam/Odradzam

reklama
mada, leyna- na pewno wszystko będzie dobrze...

u nas jula właściwie cały czas (czy w domy, czy na spacerze) ma gołe stopki... buciki zakładamy tylko wtedy, gdy chce sobie troszke pochodzic w trakcie spacerku... po domku śmiga z gołymi nóżkami... skarpetek praktycznie w ogóle nie używamy...

a i wiecie co ostatnio wysłałam P. po chusteczki do pupy (zawsze używałam nivea toddies) kupił huggies pure... i byłam zaskoczona.... bo na prawdę okazały się bardzo dobre... miękkie, fajnie nawilżone i bez zapachu... także polecam!!!

wiecie co, wczoraj zobaczyłam na wystawie śliczne buciczki dla małej, weszłam nie zauważywszy że to sklep z ortopedycznymi rzeczami i pytam o te buciki a pani mówi ze ortopedyczne a wygladały jak wszystkie te które są w innych sklepach, pietka sztywna no i profilowane, nic szczególnie specjalnie ortopedycznego wiec pytam czemu one niby takie specjalne a pani tłumaczy że płaskostopie dzieci maja wrodzone dopiero póxniej sama nóżka dochodzi do siebie i ie powinno się kupowac profilowanych bucików dopiero po zaleceniu ortopedy jezeli nóżka sama się dobrze nie wykształci przy chodzeniu i ze najlepiej boso albo w miekkich i płaskich bucikach:baffled:
musze spytac dr bo to całkiem sprzeczna opinia do tego co do tej pory słyszałam:confused:(choć kiedyś juz cos takiego mi wpadło w ucho tylko już nie wiem od kogo to słyszałam)

o tym nie zakładaniu ortopedycznych bucików "na wszelki przypadek" mówił fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski w programie "Mamo, już jestem"; te buciki mogą więcej złego zrobić niż dobrego i że najlepiej najdłużej na bosaka (albo w skarpecie)

a buciki ortopedyczne zakładane na zdrowa nóżkę mogą ją tylko wykrzywić

o tym nie zakładaniu ortopedycznych bucików "na wszelki przypadek" mówił fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski w programie "Mamo, już jestem"; te buciki mogą więcej złego zrobić niż dobrego i że najlepiej najdłużej na bosaka (albo w skarpecie)

a buciki ortopedyczne zakładane na zdrowa nóżkę mogą ją tylko wykrzywić

Leyna ale mi chodzi o buciki te które są w normalnych sklepach, czyli nie jakieś specjalne tylko po prostu z profilowana wkładka i usztywniana pietka, bo podobno (tego nie dopisałam) przy profilowanej wkładce nie prauja wszystkie miesnie stopy i samodzielnie nie robi sie to wgłebienie a powinno dlatego buciki powinny miec płaska całkiem wkładke:baffled: a we wszystkich sklepach co buciki ogladała wkładki sa profilowane

Moje dziecko narazie smiga na bosaka :-) Bo juz od miesiaca jade jej po buty i dojechac nie moge :-)

A co sadzicie o bucikach Elefanten dostepnych w Deichmannie? Bo nad nimi sie zastanawiam...

Sandra- nic nie sadze bo nie widzialam :-D ale zajrze jak bede w pl

co do bucikow ..to tak jak Mada pamietam , ze buciki powinny miec sztywna stupke i wkladke ..to co w kazdym sklepie w pl mowia i daja, a jak poszlismy tu po buty to bylam w szoku bo wszystkie takie miekkie, prawda maja troszeczke usztywniana zapietke , ale to tylko tyle ..i wszystkie sprzedawczynie mowia wlasnie co ty uslyszlas w tym ortopedycznym sklepie, ze bucik musi byc miekki zeby nozka sama sie wyksztalcila..wiec kupilismy , zwykle samdalki ze skorki ..narazie jest ok bo zuzu sie nie skarzy jak chodzi :-D

Moje dziecko narazie smiga na bosaka :-) Bo juz od miesiaca jade jej po buty i dojechac nie moge :-)

A co sadzicie o bucikach Elefanten dostepnych w Deichmannie? Bo nad nimi sie zastanawiam...
Ja tych bucików na pewno nie kupię bo mają za wysoki i za twardy zapiętek, dziecko w takich butach chodzi jak w butach narciarskich i stópka nie pracuje tak jak powinna o tym mówił Paweł Zawitkowski, no i to co już Leyna napisała:tak:;-)

Ja Wam chciałam zdecydowanie odradzić pieluchy happy, ostatnio kupiłam je w promocji, ale pierwszy i ostatni raz:baffled:. Sprawdziłam mokrą pieluchę czy dobrze chłonie wilgoć, przykładam rękę, a ręka cała mokra:szok::wściekła/y:, w pieluszkach rossmanowskich mi się to nie zdarzyło, chłoną świetnie:tak:. Jakoś zużyjemy tą pakę happy:dry::baffled:, ale będę musiała znacznie częśniej zmieniać małej te pampki, bo normalnie jej tyłek czuje się w nich chyba tak samo jak w tetrówce:baffled::baffled::baffled:

reklama
Ja Wam chciałam zdecydowanie odradzić pieluchy happy, ostatnio kupiłam je w promocji, ale pierwszy i ostatni raz:baffled:. Sprawdziłam mokrą pieluchę czy dobrze chłonie wilgoć, przykładam rękę, a ręka cała mokra:szok::wściekła/y:, w pieluszkach rossmanowskich mi się to nie zdarzyło, chłoną świetnie:tak:. Jakoś zużyjemy tą pakę happy:dry::baffled:, ale będę musiała znacznie częśniej zmieniać małej te pampki, bo normalnie jej tyłek czuje się w nich chyba tak samo jak w tetrówce:baffled::baffled::baffled:
oj to niedobrze, ja raz kupiłam happy i nie miałam wiekszych problemów poza tym że sztywne no i teraz jak dzieciaki tak śmigaja to sobie nie wyobrażm jak by ewka miała sie "turlać" z taka tekturą miedzy nogami. pampki są mięciutkie.nie kupowałam jeszcze tych rossmannowskich takich duzych. chyba sie skusze bo wiele dziewczyn poleca.

Do góry