Właśnie koleżanka miała już 20tcTo akurat częste, że po pierwszych prenatalnych gdzie jest wyrostek płciowy jak na dziewczynkę nagle przy połówkowych okazuje się chłopiec![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie koleżanka miała już 20tcTo akurat częste, że po pierwszych prenatalnych gdzie jest wyrostek płciowy jak na dziewczynkę nagle przy połówkowych okazuje się chłopiec![]()
O kurczeU mnie synek w 18 tc jeszcze był dziewczynką. Lekarz pokazywał mi obrzęknięte wargi sromowe. W 20 tc pomiędzy pojawił się siusiak i nie było wątpliwości, nawet lekarz był w głębokim szoku i nie zliczę ile razy w gabinecie powtarzał „no chłopak, nie no chłopak” i jeszcze wychodząc z gabinetu „do widzenia, wszystkiego dobrego, nie no chłopak, to chłopak”![]()
Bywa i tak, zależy też od tego jak ułoży się dzieckoWłaśnie koleżanka miała już 20tcna prenatalnych wyszło, że dziewczynka a w 24 tc jednak, że będzie synek. Lekarz stwierdził, że wyrosły jajka
![]()
Widocznie wcześniej dziecko było tak ułożone, że nie było widać.O kurcze
Właśnie u znajomej w 20tc dziewczynka a w 24 tc chłopak. Lekarz stwierdził, że urósły mu jajka
Czyli takie pomyłki pępowiny z chłopcem jeszcze są![]()
Jak pisałam wcześniej - to koleżanki przypadek. Miała być Matylda do 20 tc a w 24 tc Matylda stała się Borysem. Badania prenatalne miałyśmy u tego samego lekarzaSą, bo dla wielu lekarzy płeć nie jest najważniejsza więc patrzą na to raczej mało interesująco.
Niemniej jednak po 16tc to już ewidentnie świadczy dla mnie o słabym USG (niekoniecznie o lekarzu bo jednak na chorobach np. może znać się super). W mniej więcej 14tc byłam na USG typowo aby obejrzeć synka, dziecko wcale nie leżało super, penisa też nie było jakoś widać - ale mosznę, z której będą jądra już tak, w 3/4d już totalnie - naprawdę trzeba było by naprawdę nie chcieć wiedzieć, że to chłopiec. Ani trochę nie przypominało to nawet obrzękniętych warg sromowych, zupełnie inny układ narządów.
Niestety nie mam zdjęcia, ani filmu żeby pokazać.
Niemniej jednak domyślam się, że liczysz na to iż Twój syn stanie się dziewczynką - serio w takim przypadku nie robiłabym sobie sieczki w mózgu, a wydała te $ na testy genetyczne. Liczenie całą ciąże, że jednak lekarz się pomylił nic nie pomoże - mam taki przypadek w domu![]()
Mogę być 5 przypadkiemTak. Znam 4 takie przypadki. Wszystkie to dziewczynki stały się chłopcami
Parę lat temu .A jak dawno to było?
Znajoma miała w lipcu tego roku.
Tym bardziej jak napisałaś, że penisa nie widać a moszne tak.Są, bo dla wielu lekarzy płeć nie jest najważniejsza więc patrzą na to raczej mało interesująco.
Niemniej jednak po 16tc to już ewidentnie świadczy dla mnie o słabym USG (niekoniecznie o lekarzu bo jednak na chorobach np. może znać się super). W mniej więcej 14tc byłam na USG typowo aby obejrzeć synka, dziecko wcale nie leżało super, penisa też nie było jakoś widać - ale mosznę, z której będą jądra już tak, w 3/4d już totalnie - naprawdę trzeba było by naprawdę nie chcieć wiedzieć, że to chłopiec. Ani trochę nie przypominało to nawet obrzękniętych warg sromowych, zupełnie inny układ narządów.
Niestety nie mam zdjęcia, ani filmu żeby pokazać.
Niemniej jednak domyślam się, że liczysz na to iż Twój syn stanie się dziewczynką - serio w takim przypadku nie robiłabym sobie sieczki w mózgu, a wydała te $ na testy genetyczne. Liczenie całą ciąże, że jednak lekarz się pomylił nic nie pomoże - mam taki przypadek w domu![]()
To się synek dobrze ukrywałMogę być 5 przypadkiem
Dopiero przy porodzie położna mówi "piękny synek " a ja , że co ? Jak to ja mam różowe prawie wszystko, także ten No![]()
Cześć. 9 lat temu rodziłam Synks. Przez całą ciążę, w jazdym szpitalu każdy lekarz pokazywał mi wargi sromoweCześć
Czy komuś jeszcze zdążyła się pomyłka w ocenie płci ?
Powyzej 15tc