reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
Coś Tonya się nie odzywa

Dzięki Karola że o mnie pamiętasz :) trochę miałam zakręcony czas a teraz będzie jeszcze bardziej...ale jestem i nigdzie się nie wybieram :-)
Mój patent na brak pokarmu przy wieczornym karmieniu: ściągam codziennie 150ml o 23, bo od 20 do 3 mały robi przerwę w karmieniu i następnego dnia jak brakuje to podaję w butli własne mleko. W ten sposób prawie mm nie używamy, no chyba, że mu się jakiś mega głód włączy...ale to rzadko :-D

Jutro mamy szczepienie - trzymajcie kciuki!

Lana najlepszego dla Krystianka!

Mlodam będę jutro Cię wspominać, trzymaj się dzielnie!

Dobranoc!

Tonya - trzymam kciuki za szczepienie!
Młodam - powodzenia!

Ja zgłupiałam. Synek jest na Nutramigenie z Irlandii,ale będąc w Pl kupiliśmy kilka puszek,bo są o wiele tańsze i większe . IE - 13 euro 400 g , PL - 26 zł 425 g. Szymek jest już na nim ponad 2 tygodnie ( 3 scoopy irlandzkiego i 3 polskiego) i zaczął dostawać krostki. Początkowo małe ,przezroczyste podskórne,ale teraz całą główkę ma w delikatnych czerwonych. Czy to możliwe,że ten sam producent robi inne mleka? sprawdzaliśmy zawartość i są pewne różnice w składnikach,ale mało tych bardzo znaczących... powinnam odstawić ten polski i zobaczyć? wcześniej miał cudną cerę aż każdy się dziwił,że alergik ma taką skórę....
Kilka dni troszkę się pocił,więc myślałam,że to potówki,ale coraz częściej wydaje mi się,że może króregoś składniku jest więcej i coś go tam uczula....

taycia w różnych krajach mogą być różne składy produktów ale myślę, że na pewno nie na tyle aby uczulać. Działanie nutramigenu musi być takie samo wszędzie - chronić przed reakcją alergiczną....może w tym polskim jest np. witamina syntetyczna inna niż w IE i akurat jakiś taki dodatek go uczula....Ale u nas jak była alergia to były takie krostki w skupiskach, plackach i się robiły te miejsca jak tarka :no:.....może to coś innego....

a co to za różnica którą rękę woli... :dry: ja postanowiłam że jeśli mała chce to niech się bawi i używa lewej bo to nie do mnie należy wybieranie jej czy ma być leworęczna czy prawo :eek:

reklama
U nas był czas kiedy Maksiu wkładał do buzki tylko prawa rączkę i tylko nią się interesował, rehabilitanta kazał nam prowokować go żeby zainteresował się tez lewą - ja mu ją podsuwałam do ust i teraz interesuje się już dwiema. Nie wiem jak będzie z chwytaniem bo na razie jeszcze tego nie robi :((

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry