reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poradnik pielęgnacji dziecka

Ja rownież używam wody morskiej i fridy!
Czasem jest cieżko jak mały płacze ale jak się juz uspokoi to nawet się uśmiecha podczas czyszczenia noska

reklama
A jakie macie te gruszki odkręcane? Można je kupić na allegro?
Mam gruszkę co była w komplecie w przyborniku TT, ale do d jest;-)

Też pryskam wodą morską przed czyszczeniem, ale mimo to kiepsko mi idzie....

Nasza gruszka nie jest odkręcana tylko taka na wcisk, a kupiliśmy ją... chyba w tesco. Nie pamiętam bo to jeden z pierwszych naszych zakupów był. :rofl2:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie smoczka uspokajającego. Niedługo będę musiała kupic nowy bo ten co mam z LOVI jest do 3 m-cy. Czy wecie może jaki smoczek jest najlepszy. Chodzi mi o jego profil. Na niektórych pisze że są ortodontyczne, ale co firma to inny kształt smoka. Może wiecie od lekarzy czy położnych jaki kształt będzie najlepszy. Adaś bez smoka życ nie może, podobnie jak ja jak byłam mała więc muszę wybrać jakiś dobry.

Ja używam smoczków NUK. Moja mama od lat pracuje w ortodoncji i twierdzi, że tak naprawdę to nie ma znaczenia czy to będzie NUK czy inna firma, ważne, żeby był dobrej jakości, anatomiczny i odpowiedni do wieku. Ja jej ufam, a Emilce akurat te smoczki pasują. Też muszę kupić już większe bo z tym 0-3 wyrasta (odbija jej się już na buzi) i kupię też NUKa.

Jeśli chodzi o smoczki to nie polecam zmieniać na inną firmę i kształt niż dotychczas dziecko ssie, bo ja tak zrobiłam nieświadomie i nowy smoczek chyba się nam nie przyda, bo Lidka pluje. Od urodzenia ma smoka Tommie Tippee Pure 0-3 m a teraz kupiłam też TT ale AIR od 3 m i ten nowy ma inny kształt niż ten poprzedni i Lidka nim pluje. Muszę kupić znowu smoczki od 3 m ale TT Pure żeby miały te same kształty co poprzedni.

No własnie tez się tego obawiam, bo podobnie miałam z butelkami. Z lovi pije łanie, a z aventu się ksztusi i jest bardziej nerwowy. Bardzo podobają mi sie smoczki z MAM ale chyba nie zaryzykuję bo są dosyc drogie , a szkoda zeby mi go wypluwał.

reklama
Ja rownież używam wody morskiej i fridy!
Czasem jest cieżko jak mały płacze ale jak się juz uspokoi to nawet się uśmiecha podczas czyszczenia noska

My też stosujemy wodę morską,a potem fridy i o ile Halince która ma szersze dziurki wszystko pięknie się wyciąga to u Ani mam zawsze problem bo ta rurka od fridy jest szersza od jej nozdrzy. Położna poleciła mi stosowanie od czasu do czasu maści majerankowej którą smaruje się pod noskiem i dzidziuś wdychając jej opary inhaluje sobie nosek.

Do góry