reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Uczę polskiego i historii w podstawówce z oddziałami integracyjnymi. Zaczęłam pracę rok po studiach, kiedy córcia miała 1,5 roczku i mogła pójść do żłobka. Cały czas pracowałam w jednej szkole (10 lat:szok:), aż do teraz. Trzy tygodnie temu lekarz kazał mi dać sobie spokój, a wrecz nakrzyczał i wysłał na zwolnienie (środek szóstego miesiąca). Powód - rozwierająca się szyjka. No więc poleguję w łóżku, na szczęście rozwarcie nie postępuje:-D

reklama
No pewnie... po co na siłę pracować... potem ma się do siebie pretensje ma jak do czegoś dojdzie... /tfu, tfu, tfu.../ a jak pracujesz 10 lat, to spokojnie masz prawo do urlopu rocznego... tylko lekarza musisz znaleźć co da ci zaświadczenie, ale z tym to chyba nie ma problemów większych...
Pozdrawiam...
K.

ech ten ZUS mnie wkurza
przyslalai mi raz kase za dwa miesiace jakos na pocz pazdziernika a teraz czekam i czekam i dupa blada
babka powiedziala ze czasem maja opoznienia nawet 3 miesiace!!!
halo!
ostatnio jeszce zgubili orginal mojego zwolnienia jednego i musialam mykac do lekarza zeby podpisal ksero ktore mi dali
grrr

a co jest po zwolnieniu
moje jest do 14 grudnia czyli do wtedy co mam teoretycznie termin
potem jakie jeszce zasiłki i inne mi się nalżą i co mam zrobic zeby je dostac? podania etc

sprawdź to dobrze :tak: jak nie mineło to bierz L4 jak mineło to weźmiesz macierzyński, inne sposoby odpadają bo juz za późno :eek:

Miałabyś zasiłek rehabilitacyjny, ale jest już za późno na złożenie dokumentów... sprawdź kiedy kończy ci się 182 dni!!!

reklama
łeeeee
jak to za późno
nie można tego jakoś zakołowac?
a co to ten zasiłek rehabilitacyjny?

182 dni to ja nie osiagne nawet chyba jak urodze 14.12
a tak mam zwolnienie ostatnie
czy jakby co to potem iśc po kolejne L4 po tym 14 jak sie nic nie wydarzy? a moze jak sie wydarzy tez?

Do góry