reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
ale tez mialas spoznienie z kaska??
ciekawe czy mi powiedza jaki termin przewidywanej dostawy gotowki ;-)
albo tam wpadne i wystrzelam

wkurza mnie to bo kase mi przynosi listonosz i to do rodzicow wiec jak jutro pojade do waw to i tak bede musiala poczekac jak moi rodzice to odbiora i mi placa na konto
skandal

A no skandal:wściekła/y:
Też tak miałam i moja księgowa mi oświadczyła, że w zależności od ruchliwości osobnika który sie Twoją sprawą zajmuje może być opóźnienie nawet ponad miesiąc:wściekła/y:ale ja sobie tak nie pozwoliłam i dzwoniam i nękałam a w międzyczasie mój pracodawca przeszedł na taki układ z ZUSem, że teraz w dniu wypłaty czyli 10 chodze do firmy i od nich odbieram kaske:happy:

A mi ksiegowa kazała takie oświadczenie do zusu napisać (i ona mi tez to zaniesie do zusu), że proszę o wypłacanie zasiłku chorobpowego i macierzyńskiego na konto i podobno (jeszcze nie sprawdziłam) tak o wiele szybciej kaska przychodzi.

o Ditka a to powiedz co napisalas w tym zaswiadczeniu?
to ja bym napisala i zaniosla to jutro
bo tak to tylko wiecej zamieszania niz pozytku z tymi gamoniami
sa raa a Ty gdzie masz zus?
w lodzi czy belchatowie?

Dosłownie jedno zdanie: Uprzejmie prosze o przelewanie zasiłku chorobowego oraz w późniejszym czasie macierzyńskiego na konto (nr konta). No i oczywiscie forma podania.

Witam:-)
Co prawda ja jeszce w wątku Staraczek;-), ale zastanawiałyśmy się z koleżanką jak to jest z tym zasiłkiem wychowawaczym:confused: Ona jest teraz w 7mc i po macierzyńskim chciałaby przejść na wychowawaczy.Jest panną, więc czyje dochody z porzedniego roku ma zsumować i przez ilu członków podzielić:baffled: :baffled: :baffled: . Jeżeli będzie na wychowawczym, nie będzie miała dochodów, co do tego ma w takim razie zeszły rok:szok: Pewnie coś źle interpretujemy:no: Pomóżcie zrozumieć;-)

reklama
kochana Antilo - nasz główny ekspert od tego typu problemów dziś właśnie urodziła córeczkę :-D:-D:-D tak więc musisz kilka dni poczekać na odpowiedź:tak:

Do góry