reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
moj S poszedl dzisiaj do USC w warszawie i dupa
te malpy powiedzialy ze dopiero moga wyznaczyc wizyte na 12!!!! bo na ta wyznaczona przez szpital nie mielismy jak isc
kuzwa a o macierzynski i becikowe musze w lodzi a do tego musze miec akt urodzenia
szit fak znowu mi wplynie kasa za macierzynski tak jak za zwolnienie 2 miechy pozniej
zarabac ten aparat formalistow cholernych

demyt!!!!!

sugarspunsister jakieś to dziwne :confused: bo przeciez w szpita:tak: lu dostajesz papier który jest potrzebny do załatwienia aktu i od ręki masz akt urodzenia w USC tak jest w Katach

no mi dali taki swistek w szpitalu etc
ale kurna i tak trzeba sie umowic zeby laskawie trzasnac drzwiami w tym pieprzonym usc
zreszta jeszcze sama tam zadzwonie i sie zapytam kurf

becikowe w urzedzie gminy albo w mopsie
u mnie w mopsie
dostaje sie takie oswiadczenie do wypisania do tego dowod albo dwa dowody jesli dziecko ma inne nazwisko (ojca) akt urodzenia i tyle

na becikowe jest 3 miechy tak?

tak dlatego że m.ój T ani ja nie mieliśmy udokumentowanego dochodu (ja tylko wychowawczy i to pół roku,)więc i tak mój dochód się nieliczy. Przysługuje mi tzw zasiłek rodzinny na dziecko w wysokości 48 zł więc obligoatoryjnie drugi tysiączek też. Jeżeli dochód na osobe w rodzinie w poprzednim roku nie przekroczył magiczne 504 zł to w sumie należy się wszystko:-). Powodzenia w załatwianiu. Na becikowe wiem o miesiącu.;-)

rany to 3 czy 1 miesiac na to becikowe bo juz dosteje kociokwiku

aha i kiedy dosteje sie kase za macierzynski od momentu zlozeia zaswiadczenia w zus? wiecie moze?

reklama
Do góry