reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Wyesmitować nie można, na bruk, i to każdego - nie tylko matki z dzieckiem - to co innego. Meldunek to czysto techniczna, administracyjna sprawa. Mówi tylko państwu o twoim miejscu pobytu. Melduje i wymeldowuje się mieszkający, a jak nie dopełni tego obowiązku, to właściciel.

reklama
nie chcę mieszać ale tam chyba jest coś takiego, że ponad dwa miesiące w ciągu,
musisz nie mieszkać w tym mieszkaniu ale pewna nie jestem

Kasia_z??

Niby tak, Saraa, ale nikt tego nie sprawdza. To wynika z tego że na pobyt czasowy melduje się jak mieszkasz powyżej 3 m-cy, no i z wymeldowaniem podobnie, jak nie zamieszkujesz. A po co ci ten meldunek Cosmo?

no chce nas wymeldować a meldunek mi potrzebny bo ojciec nas tu nie zamelduje bo za granica mieszka, mama do tego mieszkania praw nie ma a bez meldunku nic nei załatwie, ani zasiłku rodzinnego ani nic

zadzwoniła do mnie z pyskiem, że mamy się wymeldować bo ona nie będzie za nas płacić :baffled: w ogole zamki zmienione, żebyśmy tam przypadkiem nie weszli nie wiem co jej odbiło może za małą dawke psychotropów przyjmuje (bierze je od kilku lat)

a mój mąż jej płaci dużo, ze to, że mieszka, u nas w Sosnowcu za tą kase by się mieszkanie wynajęło...

Pewnie płaci dodatkowo za śmieci, prąd wspólny i inne gówna...
A tam gdzie mieszkacie powinniście się móc zameldować, chociażby czasowo. Jak to jest np. lokatorskie to się meldujesz z pieczątką spółdzielni czy wspólnoty po prostu. Albo z podpisem właściciela.

reklama
Do góry