• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

oj Kinga współczuje Ci ale napewno wszystko będzie dobrze:) ostatnio sąsiadka mi mówiła jak jej synowa w gorzowie leżała już po terminie a oni nic nie robili, to się ta wkurzyła, wypisała się na własne życzenie pojechała do skwierzyny i co bez problemu jej wywołali.
wczoraj zakupiłam sobie książkę Pawła Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to" (ten co w dzień dobry tvn o dzieciach mówi)i tak mnie wciągnęła. fajna tym bardziej że celem tej książki jak i filmu (był dołączony)jest pokazanie praktycznych pomysłów na usprawnienie codziennej opieki jak pielęgnacji dziecka. nie narzucają że tak i tak trzeba z dzieckiem postępować:)

a tak przy okazji to stosowałyście coś na rozstępy, póki co to nic się nie pojawia ale chyba zapobiegawczo zacznę stosować, tylko co?

reklama
cześć wam kobitki te nowe i te już zadomowione :)))

dawno nie pisałam, ale ostatnio coś mnie złapało i gorączkowałam...:((( ale na szczęście przeszło :)

Gaja, z Lenką dobrze :) już niezły grubasiu się z niej robi :-D wyobraź sobie że nadal ma pępowinę! :(( już pytałam położnej czy to normalne, ale mówi że do 6 tygodni normalne, potem do chirurga (jakby nie odpadł) a chirurg czeka do 8 tygodni...ciekawa jestem kiedy jej to odpadnie :no:
Byłyśmy na bioderkach i wszystko ok (prywatnie w przychodni Stilonowej 80zł i weszliśmy z biegu! 0 kolejek!!! polecam, dr nawet miły.. ;) pokazał mi jak mam masować stópki (bo jeszcze te podkurcze urodzeniowe nie puściły) no i masujemy :)))

Kasileum mi też czasami nie chce się kompa odpalać...ze zmęczenia :))) Lenka coraz fajniejsza, ale czasami mam wrażenie, że sobie ze mnie smoka zrobiła :) i nawet teraz piszę z nią na kolanach...najgorsze że nie chce ani patrzeć na karuzelę ani siedzieć a bujaczku, tylko u mamy....poważnie zastanawiam się nad tą chustą...powiedz a ty ją kupiłaś? mam tylko nadzieję że z wiązaniem dam sobie radę...bo jak ja naplątam, to nikt ze mnie tego nie ściągnie :-D

pozdrawiam Was dziewczyny i wytrwałości w oczekiwaniu na pociechy!!!! szczególnie Kinga bo najbliżej :)

Aga, daj jeszcze czas lence na karuzele, a na lezaczek jeszcze wiecej. oni wszedzie pisza, ze lezaczki od 0+ ale nie daj się zwieść pozorom lichy kręgosłupik tak obciążać? okolo 3 miesiaca mozna wkładac do leżaczka, wiec nie męcz jej, nie chcesz chyba, zeby poznij miala jaas skolioze albo cos podobnego. moja dopiero teraz zaczela sie interesowac karuzela i czerwoną małą grzechotką. ale i tak nie na dlugo. kilka minut. karuzela też ją męczy...wszystko powoli. co do chusty to ja mam, ale też jeszcze nie wkładałam, bo noworodki mozna tylko w zawiązanej kołysce, ale mi jakoś nie wychodzi. umiem zawiązac te krzyżowe wiązania, ale to musi być sztywna głowka, wiec jeszcze poczekam.

co do stilonowskiej, lekarz nazywał się Raginia? ja wlasnie we wtorek do niego idę z niunią. jak mowisz, ze fajnie, to fajnie ;)

aguś a powiedz jak Ci lenka przybiera?

Ja smarowałam brzuch cały czas, ale do 8 miesiąca nie było go w ogóle prawie widać. Za to 3 tygodnie przed porodem nic mi już nie mogło pomóc :) Mała przybrała prawie 1 kg i mimo smarowania, nawilżania, mam rozstępy, jakby mnie ktoś porozcinał.. Naprawdę okropne. i ogromne. -.-

Ja smaruję się balsamem z Ziaji, niedrogi, ale w dwa tyg zużywam, po kąpieli zwykła oliwka i mam jeszcze taki olejek Weleda do masażu. Ten chyba trudno u nas dostać, sama dostałam go od koleżanki z Niemiec. Jak na razie nic nie mam, chyba ze liczą się te, które miałam wcześniej na tyłku i udach :) a na pocieszenie- cellulit się zmniejszył.

A co do smoczka, to dawałyście od razu w szpitalu? Chciałbym karmić piersią. Czy to ma jakies znaczenie na to, kiedy go dać?

Aneczka87 i znowu dałaś mi do myslenia. Byłam już zdecydowana na Gorzów, wcześniej wahałam się pomiędzy GW a Skwierzyną właśnie. A gdzie Ty masz zamiar rodzić?

Future zaciekawilas mnie tym lezaczkiem, bo ja mam wlasnie taki: FISHER PRICE LEŻACZEK CUDOWNA PLANETA T1829 REKLAM (1583152981) - Aukcje internetowe Allegro
Musze powiedziec ze maly lubi w tym lezec i ogladac pomieszczenia, a mi tez wygodniej musze sie przyznac bo jak chce cos zrobic to poprostu zabieram go ze soba, bo tak zeby lezal w lozeczku czy w wozku to zaraz ryk jest, bo nic nie widzi. Jest strasznie ciekawski. Sadzilam ze tylko chodziki psuja kregoslup dlatego nie bede go kupowala.

MamaFranusia...wez smoczek na wszelki wypadek. Bylam wielka przeciwniczka smoczkow a teraz nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Tez Maly wypluwa jak probuje go na sile zlapac. Wtedy musze sie polozyc obok niego i pilnowac mu smoka. Nie ryczy odrazu, ale zaczyna sapac.

Kinga jedz do Skwierzyny..albo zadzwon najpierw czy maja miejsce w ogole bo tam maja maly oddzial...ale za to przytulny. Bo w GW wszystko leci tasmowo..a tam niby jest super opieka po porodzie..czego nie moge z doswiadczenia powiedziec o GW. Porodowka super..ale poloznictwo juz nie. Ryczalam jak glupia

Aga cos duzo za te bioderka. Ja place 65 zl. Idziemy 12 maja. A czym smarujesz pepuszek? Ma jeszcze mokry pod spodem? Polozna mowila ze mozna smarowac pepek przy kazdej zmianie pieluszki ...moze sprobuj czesciej.

W ogole musze sie Wam pozalic, ale nie wiem czy teraz zdarze, bo zaraz jedziemy do Techo. Maly ma te plesniawki..do tego wyszedl mu tradzik noworodkowy..chociaz ja sadze ze to AZS. Zaczelo sie od niby potowek..a przerodzilo w wysypke a calej twarzy, glowie i szyi. Widzialam ze juz cos mu sie na uszach robi. Chcialam z nim isc do lekarza i wyobrazcie sobie nie przyjeli nas, bo jego lekarz zachorowal ciezko i niby nie ma lekarzy. W ogole wstrzymane sa zapisy..juz nie wspomne o szczepieniach. Tez mi go nie zapisali. Powiedzieli, ze jak chce isc z Malym do lekarza to prywatnie. Zapisalam go na 12 maja tez do dermatologa (60zl) ale jak przyszla polozna to powiedziala, zebym nie dawala sie nacigac i jak nie uda jej sie zalatwic w przychodni zeby go przyjeli to mam jechac do szpitala. Dzownilam kilka razy do GLS i nawet nie odbierali telefonow. Wkurzylam sie i pojechalam do szpitala. Twarzy mam nie ruszac..a na plesniawki dostal antybiotyk ;-( Tylkoe siostra mi zwrocila uwage tez na to, ze lekarka nie wypisala mu niczego oslonowo ;/ I teraz nie wiem czy przy tym antybiotyku nie trzeba nic na oslone, bo sie niby nie wchlanie z przewodu pokarmowego czy jak. Mowie Wam..3 swiaty i pol ameryki...a do tego jeszcze rana po cesarce zaczela mi krwawic. Psikam tym octeniseptem. A boli mnie jakbym byla 4-5 dni po operacji. Kurde jak wszystko bylo dobrze tak sie posralo wszystko w jednym czasie. Dobrze, ze chociaz kupy juz robi normalnie i nie sa zielone. Dawalam mu espumisan na kolki to mial mega brzydka kupe. Odstawilam i znowu robi musztardke :D

Aneczka smaruj sie. Ja sie smarowalam odkad sie dowiedzialam a i tak mi uda popekaly. A po porodzie tak szybko wage tracilam, ze jeszcze boki brzucha mi pekly.

Masakra trzy światy z tymi naszymi lekarzami, płacimy za opiekę zdrowotną a do nich to ciężko się dostać.a przecież nie każdego stać żeby chodził za każdym razem prywatnie, ehhh.

myślę, że będę w gw rodzic, bo z jednej strony najbliżej, z drugiej sprzęt dla maluszków. a i tak boję się porodu, więc chyba nawet mi by skwierzyna nie pomogła. ale jeszcze troszku czasu więc zobaczymy, może zmienie zdanie

gajagw z tego co mi wiadomo to przy antybiotykach to koniecznie coś osłonowego ci powinni dać

czesc
jestem i jaaaaa ;-)
Pozdrawiam Was kochane :tak:

ps.
Moj Fruciu od ok 3 mies przesiadywac zaczol w lezaczkach, wczesniej poprostu nie mialam ;-) Pozniej kolega nam pozyczyl i sprawdzal sie rewelacyjnie az mlody nie zaczol sam chodzic (prawie nie raczkowal nam) :tak: Wszedzie z nami z tym lezaczkiem bywal :tak: super sprawa :tak:

reklama
Gaja, musisz jechac do szpitala z rana! jestes juz miesiac po porodzie. moze sie dzwignelas gdzes. nie mialaś jeszcze zasklepione, ze leci ci krew, czy ci pękło? jezu, to nie jest bezpieczne. jak cie boli, to moze masz zapalenie. GAJA DO SZPITALA JEDZ!!!!!!! bo sie jeszcze przekrecisz.
ja nic nie dzwigam, raz dzwignelam wanienke zeby wylac wode, i przez 2 dni mnie bolalo.
a czytalam, ze jak macica sie zle ulozy, zle sie przyklei, to moze pozniej nawet wypadac.

co do malego nie wiem...moze nie mozna nic oslonowego u takiego maluszka. nie znam sie.
z AZS tez nie panikuj, najpierw trzeba do lekarza. ale wkur...mnie to, ze dziecko sie meczy.a oni mowia, ze nie ma lekarza. to idz do innego.

ja chodze do pediatry na witosa, przy kupcu, moze warto sie przenisc?
gaja trzymam kciuki mocno. ;***

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry