• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Future to i nawet w kwestii wielorazowych pieluch świat poszedł na przód... nawet nie wiedziałam, że takie cuda są :-)

Larvunia jak jedziesz do Wawrowa (w stronę więzienia :-)), to po prawej stronie w przybudówce przy domku jest hurtownia z art. dla niemowląt, poza tym w Biedronce jest promocja 4 paczki chusteczek za 12zł no i ja zawsze polowałam na promocje w Tesco i Rossmanie.

reklama
larvunia ja podobnie jak future zakupiłam wszystko w necie...począwszy od apteki internetowej (kosmetyki), a na podkładach i wszystkim co mi potrzebne na allegro kończąc...nawet z przesyłką wyszło sporo taniej niż na miejscu...a w Tesco jest raczej drogo...i nie musisz z brzusiem latać tylko sobie wybierasz i do domku ci przywożą....;-)

W Lidlu chusteczki pampersa sensitive są po ok 27zł za 4 sztuki.
My z siostrą zamówiłyśmy na allegro po 12 sztuk (przesyłka na pół więc mało wyszło) i cenowo po 5 z kawałkiem wyszło...

Aga może się widziałyśmy...ja teraz rozglądam się za babeczkami w ciąży i zawsze zastanawiam się, że może to któraś z Was :-)
Ja zasłoniłam się trochę kurtką, a pierś pieluszką, także nie było nic widać, najgorzej to się rozpikować z ubrania i wyjąć pierś...

Aga kombinezon napewno sie przyda :-) Ja jeszcze obserwuje bo dwa dni zostaly i w ostatnim momencie sie rzuce do licytacji :P
Karmiaca mamusia to widok normalny, ale podobnie jak Aga sadze ze bede sie krepowala. A te 9 miesiecy rzeczywiscie szybko minelo. No dla mnie 7, bo dowiedzialam sie na koniec drugiego m-ca. Czasami sobie u lekarza poprzezywam, ze to tak szybko leci...jak to mozliwe ze tak szybko Malenstwo sie rozwija. Pierwszy raz jak go widzialam mial 1cm a teraz pewnie juz ze 50 cm :) Juz nie moge sie doczekac az wycaluje jego pultoszki.

Future ma racje Larvunia. Zobacz sobie np na allegro sklepy z Gorzowa. Ja jeden taki znalazlam :

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Moze znajdziesz cos dla siebie.

pieluszki 002.jpgpieluszki 001.jpg

kasiulem dla Ciebie ;)
przyjemne są w dotyku, mięciutkie, po przeprasowaniu jak jedwab, mięciutki polarek w srodku, a wyglądająjak majteczki.
już sobie wyobrażam Helenke biegającą na boso po trawie w samej pieluszce...

edit:

Gaja - my tez sie dowiedzieliśmy w 8 tygodniu hehe, bo nam moja byla pulmonolog powiedziala, ze mamy sie nie starac, i nawet nie zwracalam uwagi, ze nie mialam okresu hehhe, a poza tym nigdy sobie nie liczyłam dokładnie okresu, a o dziecko staraliśmy sie prawie 3 lata (starać = bzykać bez zabezpieczenia hehe). no i tak wyszlo. a teraz za 2 tygodnie bede już na sali i będą robić ciach ciach ;)

Ostatnia edycja:
a wogole to położna nam powiedziała, że o ile w miarę mozliwości się da, to nie używać tych chusteczek do pupci, bo jeśli jesteśmy w domu, mozna ciepłą wodą przemyć, bo chusteczki są nieprzyjemne dla dziecka. w zasadzie ma rację, bo ja sama nie lubie sie dotknąć zimną mokrą chusteczką, ale jest na to sposób, albo je trzymać na kaloryferze, albo zgnieść w dłoni na kilka sekund i będą ciepłe ;)

Czytalam tez w gazecie, ze nie mozna za czesto wycierac chlopczykom siusiaka chusteczkami, bo sie zapalenie moze jakies zrobic.
Niby polozne polecaja ciepla wode z platkami szarego mydla.

reklama
Future ja mam podgrzewacz do chusteczek :)))
a o przemywaniu pupci wodą słyszałam, też od położnej

pokaz podgrzewacz jestem ciekawa ;-)
my z synkiem tylko ciepla woda dupke mylisy, bo mial problemy ze skora i wszystkie chusteczki byly zle :sorry: i mlody mial krostki pozniej, wiec tylko woda nam zostala i szera mydelko w plynie ;-) Ale chusteczki tez sa potrzebne bo jak dzidzia cos ubrudzi to fajnie np na spacerku miec cos czym mozna na mokro przetrzec ;-)
z tego co pamietam tylko firma DZIDZIUS u nas sie sprawdzila ale to dopiero jak mlody skoczyl pol roczku wczesniej tylko woda + szare mydlo w plynie :tak:

dzieki dziewczyny za podpowiedz, moze faktycznie na necie poszukam :tak
:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry