Witaj
aniołek!

ja ci serdecznie polecam szkołę rodzenia! przy szpitalu jest darmowa, ja uczęszczałam co prawda do prywatnej, ale wiem że i tu i tu dziewczyny są zadowolone

. Naprawdę warto, dużo się uczysz o opiece nad dzieckiem, o laktacji, przystawianiu do piersi, oddychaniu podczas porodu...
A co do lekarza który pracuje w szpitalu, to powiem ci, że moja lekarka też nie pracuje w gorzowskim szpitalu, także głowa do góry! ;-) A co do Kleinharda, to jest b. dobry i dużo dziewczyn go chwali...nie wiem jak to jest z "tym liczeniem na lekarza w szpitalu" bo z tego co wiem to mają tyle pacjentek, że raczej traktują wszystkie podobnie (no chyba że zapłacisz
gaja kupiłam baleriny w ccc takie ze skórki, szare z kokardą taką z boku...w sumie to wzięłam pierwsze lepsze, bo schylać się mi było ciężko, więc jak już wybrałam to prosto do kasy :-)
Kasileum o spirali słyszałam i b. pozytywnie ale też negatywnie...jak nie chcesz mieć już dzieci to jak najbardziej... (choć słyszałam o przypadkach ciąż z założoną spiralą...gdzie zaczyna się problem...czy ją wyciągać czy zostawiać, czy nie zagraża dziecku itp.), niekiedy też jak zostawią za długie sznureczki to przeszkadza w kontaktach seksualnych...(ale to wszystko jest do skorygowania).
Lekarze ją b. polecają...trzeba zagłębić się w temat, choć ja planuję jeszcze jedno dzieciątko, więc może po 2 ciąży pomyślę...