• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Hej aniolek ;-) Witamy w naszych szeregach. :) Na kiedy masz termin?

Aga moj tez leniwy sie zrobil. Ale czasami jak zacznie dawac czadu to sie zastanawiam czy mi skora nie peknie :P Dzisiaj konczy sie aukcja mojego kombinezonu..rzuce sie jak na miecho :P Poki co nikt nie licytuje.

Larvunia wczoraj narzekalam identycznie jak Ty :P Znajac moje szczescie to sie bede do Wielkanocy turlac w dwupaku :P Ale im dluzej dzidzius siedzi w brzuchu tym zdrowszy. No chyba ze sie zasiedzi do 42tc.

reklama
Witaj gaja. Jestem w 16 tc. Termin z USG - 7 września, a z OM - 31 sierpnia. Przeraża mnie wizja chodzenia z wielkim brzuchem całe lato.. Każdy jak się dowie na kiedy mam termin kiwa głową z politowaniem :) no cóż.. Siła wyższa. Może nie będzie tak źle. Powiedzcie mi Kochane czy chodzicie do szkoły rodzenia? Zastanawiam się, czy to naprawdę konieczne.
Pozdrawiam

Nie bedzie tak zle :-) Bedziesz siedziec caly czas nad jeziorkiem w wodzie :P Latwiej bedzie Ci sie ubrac..bo ja zime przebimbalam jak wiesniak :P Nic na mnie nie pasowalo..i nic nowego dobrac nie moglam.

Ja do szkoly rodzenia nie chodzilam. Dziewczyny tutaj pisaly wiele przydatnych info ze szkoly rodzenia. A kto Cie prowadzi?

Aga kupilas sobie te baleriny? Ja teraz patrze po stronkach, bo nie chce mi sie chodzic po sklepach a tu coraz cieplej ..Narazie w Deichmannie widze cos ladniejszego...pytanie czy solidniejszego. Na stronie CCC w ogole pustka.

Dzięki za pocieszenie :)
Jak zawsze są dobre i złe strony.. Ja szczerze powiem, że z lenistwa nie chce mi się chodzić do tej szkoły rodzenia. Przez jakiś czas opiekowałam się maluszkiem znajomych. No ale zaczęłam jak miał 6 miesięcy, więc noworodkiem nie był. Sama nie wiem, czy doświadczenie zdobyte przy opiece nad nim wystarczy. Właśnie jestem na etapie zmiany lekarza. Dotychczas chodziłam do dr Tymszana na Staszica. Nie wiem, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z nim związane. Niby było wszystko ok, ale znajoma poleciła mi, żebym chodziła do lekarza, który pracuje w szpitalu. Ona chodziła do dr Kleinhardta. Sama nie wiem, czy warto zmieniać, ale zapisałam się do niego i wizytę mam za 3 dni. A Wy jak myślicie?

Larvunia pozdrów i pogratuluj Future :-) Na pewno jest przeszczęśliwa!! Helenka malutka, ale najważniejsze, że obydwie są zdrowe :-)

Witaj Aniołek! ja rodziłam pierwsze dziecko 9 września i powiem Ci, że dużo lepiej znosiłam właśnie tą ciążę, nie puchłam, nic mi nie doskwierało, poza tym chodząc z brzuszkiem latem narzucisz jakąś sukieneczkę i sandałki i już... teraz przyszło mi rodzić zimą i to dopiero wyzwanie...:-) nim się ubierzesz to już Ci się odechciewa wszystkiego do tego spuchłam jak balon... ale każda ciąża jest inna i życzę ci wszystkiego dobrego!!

Dziewczyny wczoraj miałam wątpliwą przyjemność jechać autobusem z Aleńką...masakra, to był pierwszy i ostatni raz jak to zrobiłam... (wolę albo się przejść, albo zakośić mężowi autko), tłok, pijani gówniarze, nikt nie chce się przesunąć żeby postawić wózek w bezpiecznym i odpowiednim do tego miejscu...i każdy zagląda i zerka do wózka, a na mnie patrzyli jak na intruza... nie polecam!!!

Dziś za to byłam u ginekologa, aż trudno uwierzyć że minęło już 6tyg.!! Na szczęście wszystko dobrze, wróciło wszystko do normy...lekarz proponował mi spiralkę, może wiecie coś więcej na ten temat??

Miłego dzionka, choć pogoda nie nastraja pozytywnie...
Ja idę do rodziców zrywać tapety :/

Dzięki za pocieszenie :)
Jak zawsze są dobre i złe strony.. Ja szczerze powiem, że z lenistwa nie chce mi się chodzić do tej szkoły rodzenia. Przez jakiś czas opiekowałam się maluszkiem znajomych. No ale zaczęłam jak miał 6 miesięcy, więc noworodkiem nie był. Sama nie wiem, czy doświadczenie zdobyte przy opiece nad nim wystarczy. Właśnie jestem na etapie zmiany lekarza. Dotychczas chodziłam do dr Tymszana na Staszica. Nie wiem, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z nim związane. Niby było wszystko ok, ale znajoma poleciła mi, żebym chodziła do lekarza, który pracuje w szpitalu. Ona chodziła do dr Kleinhardta. Sama nie wiem, czy warto zmieniać, ale zapisałam się do niego i wizytę mam za 3 dni. A Wy jak myślicie?

Ja chodziłam i z pierwszym i z drugim dzieckiem do dr Tymszana i bardzo sobie chwalę!!
Do szkoły rodzenia nie chodziłam w ogóle... ale to decyzja indywidualna, więc ciężko coś doradzać...

Witaj Kasiulem :)
Po Twoich słowach zaczynam cieszyć się, że nie będę rodzić zimą :)
A co do lekarza.. ja też sobie chwaliłam, ale koleżanka tak mnie nastraszyła, że lepiej mieć lekarza, który będzie w szpitalu. Będzie można na niego liczyć w każdej chwili itd. Dla mnie ważny jest też aspekt finansowy, bo niestety zaszłam w ciąże nie mając pracy i ciężko jest. U dr Tymszana co miesiąc płaciłam 60 zł. Niby wizyty na NFZ, ale za USG trzeba płacić. A u dr Kleinhardta podobno 60 zł kosztuje wizyta i w tym USG, także na jedno wychodzi. Najwyżej pójdę do niego, zapytam o wszystko i wtedy zdecyduję. To trudna decyzja. Chciałabym, aby moje dzieciątko miało jak najlepszą opiekę teraz i przy porodzie. A wiadomo jakie są opinie o szpitalu w Gorzowie.
A powiedzcie Kochane w którym tc poznałyście płeć dziecka?

Witaj aniołek! :) ja ci serdecznie polecam szkołę rodzenia! przy szpitalu jest darmowa, ja uczęszczałam co prawda do prywatnej, ale wiem że i tu i tu dziewczyny są zadowolone :). Naprawdę warto, dużo się uczysz o opiece nad dzieckiem, o laktacji, przystawianiu do piersi, oddychaniu podczas porodu...

A co do lekarza który pracuje w szpitalu, to powiem ci, że moja lekarka też nie pracuje w gorzowskim szpitalu, także głowa do góry! ;-) A co do Kleinharda, to jest b. dobry i dużo dziewczyn go chwali...nie wiem jak to jest z "tym liczeniem na lekarza w szpitalu" bo z tego co wiem to mają tyle pacjentek, że raczej traktują wszystkie podobnie (no chyba że zapłacisz ;)

gaja kupiłam baleriny w ccc takie ze skórki, szare z kokardą taką z boku...w sumie to wzięłam pierwsze lepsze, bo schylać się mi było ciężko, więc jak już wybrałam to prosto do kasy :-)

Kasileum o spirali słyszałam i b. pozytywnie ale też negatywnie...jak nie chcesz mieć już dzieci to jak najbardziej... (choć słyszałam o przypadkach ciąż z założoną spiralą...gdzie zaczyna się problem...czy ją wyciągać czy zostawiać, czy nie zagraża dziecku itp.), niekiedy też jak zostawią za długie sznureczki to przeszkadza w kontaktach seksualnych...(ale to wszystko jest do skorygowania).
Lekarze ją b. polecają...trzeba zagłębić się w temat, choć ja planuję jeszcze jedno dzieciątko, więc może po 2 ciąży pomyślę...

moja córcia pokazała się w 22 czy 23 tygodniu ciąży, tak to chowała się bardzo... ;) ja się śmiałam że wstydliwa to będzie dziewczynka...ale ja od początku przeczuwałam płeć no i się sprawdziło....

reklama
kasileum ja też omijam autobusy, jak nie miałam samochodu to chodziłam na piechotę, co zresztą b. lubię :-) z tego samego powodu co ty (kiedyś jak jechałam latem to jakiś gościu był taki napity i śmierdział potem, że musiałam wysiąść na pierwszym lepszym przystanku żeby nie zwymiotować... :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry