• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Hej Aga :)
Pewnie masz rację z tym zainteresowaniem pacjentkami. Też nie chce mi się w to wierzyć.
No nic.. pójdę na tę umówioną wizytę i wypytam się o wszystko. Wtedy zdecyduję ostatecznie, którego lekarza wybrać.
W sumie zawsze u dr Tymszana było dużo ciężarnych, więc gdyby było coś nie tak, to by od niego uciekały.
A pytam o poznanie płci bo bardzo jestem ciekawa. Od początku chcieliśmy z narzeczonym synka i coś czuje, że się udało. Ale zobaczymy :)

reklama
Ja poznalam plec w 22 tc. Chowal sie za moim pepkiem. Trza bylo zaczekac chwile az sie przekreci...ale wkoncu pokazal siusiaka :-)
od samego poczatku sadzilam, ze bedzie dziewczynka, bo zbrzydlam :P A tu sie okazalo ze chlopczyk :-)

Wspolczuje jezdzic autobusem lub tramwajem z dzieckiem. Przede wszystkim dlatego ze ciezko jest sie wgramolic z wozkiem. Jeszcze jak jest autobus niskopodlogowy to pol biedy..ale wejsc z wozkiem do tramwaju to juz wyczyn..tymbardziej ze kazdy ucieka do innych wejsc byle tylko nie pomoc. Na szczescie nie musze sie tym martwic, ale naprawde podziwiam kobiety, ktore nie maja innego wyjscia.

A jak tam Future? Ktos cos wie?

czesc

ja dzis z migrena walcze :dry: nic fajnego....

witam nowa furomowiczke :tak:
ja u tymszana bylam raz... i zrazilo mnie wlasnie to ze niby na nfz ale 60zl za usg kasuje bo niby to jego sprzet..
W pierwszej ciazy chodzilam do dr. Maja do hipokratesa, fajny lekarz, zmienilam teraz w drugiej ciazy na dr. Chrustowska wlasnie za namowa tez kolezanki ze dobrze wlasnie miec lakarza ktory jest i w szpitalu... ale oni niestety kasuja ladnie :sorry2: Cos za cos... chociaz nikt nie powiedzial ze jak zaczniemy rodzic to oni akurat beda miec dyzur bo moze ich nie byc tego akurat dnia :sorry2: Oj oby moja dr byla ;-)

edit:
gaja Future jeszcze w szpitalu, malutka jej grzeja w inkubatorze.. ale maja sie dobrze :-)

edit2:
ja plec poznalam calkiem niedawno dopiero...
a w pierwszej ciazy synek siusiaka pokazal prawie odrazu ;p
z jednym i drugim dzieckiem moje przeczucia sie sprawdzily, od poczatku czulam kogo nosze ;p

Ostatnia edycja:
Z tego co mówicie prawdopodobnie będę musiała jeszcze troszkę poczekać, żeby zobaczyć czy faktycznie chłopczyk.
No chyba, że będzie taki "bezwstydny" ;)

Larvunia faktycznie, mnie też to denerwuje, że niby powinno być bezpłatnie, ale oczywiście na każdej wizycie zrobi USG i chcąc nie chcąc trzeba płacić. Zobaczymy ile tez nowy skasuje i czy podołam finansowo.

A powiedzcie mi dziewuszki ile ubranek kupowałyście na początek. W jakim rozmiarze i ile sztuk każdej rzeczy.. Zastanawiam się nad ilością, żeby nie przesadzić no i żeby nie zabrakło.

Larvunia..widzialam wlasnie, ze Future pisze na forum regionalnym :-) Fajnie ze wszystko dobrze.

USG na kazdej wizycie :confused: Ja mialam 3 razy. Juz miec nie bede, bo mam tylko na KTG przychodzic raz w tygodniu. Co prawda co miesiac pielegniarka sprawdzala przez USG czy serduszko bije..ale to doslownie sekund 5 i nie placilam za to. Chociaz z drugiej strony placilam 70 zl za wizyte..plus jakies tam badania czy cos. Generalnie to i tak wychodzilo stowke miesiecznie.

A z ciuszkami to ciezko powiedziec. Ja mam od zarabania laszkow, ale wiekszosc mam po moim siostrzencu. Wiadomo, ze tez kupowalam jakies tam ciuszki, bo ciezko bylo sobie odmowic tej przyjemnosci, ale tez nie ma co sie wyglupiac bo dzieciaczki rosna jak na drozdzach. Nie masz co sie spinac, ze Ci czegos zabraknie...Zawsze mozesz meza wyslac na zakupy :-) A jezeli chodzi o rozmary to mam kilka sztuk tylko na 56...a tak wszystko na 62. Lepiej kupic za duze niz za male.

hej, jestem tutaj nowa:) i w końcu znalazłam porządne forum z gw:)
Chciałabym do was dołączyć:) Termin wg OM mam na 7 maja także już niedługo.:)
Idę was teraz poczytać bo jestem kompletnie nie w temacie:)
buziaki kinga

Witaj Kinga! im nas więcej tym lepiej :) płeć już znasz maleństwa? (będzie mały byczek ;)

gaja ja małych ciuszków też mam niezbyt dużo...z tego samego powodu...raz czy dwa założę i koniec...;-) a co do USG to też mi robi na każdej wizycie...ale ja płacę ciągle tyle samo bez względu na to jakie mam badanie (USG, cytologia, wymazy itp)...

Aniolek ciuszki małe prześliczne są w lumpeksach, bo dzieciątko takich małych nie niszczy i wyglądają jak nowe...ja przyznam szczerze że ogólnie mam ubranek sporo bo i po siostrzeńcu i sama kupowałam (bo nie mogłam się oprzeć z tymi sukieneczkami cudnymi ;), też dostałam od koleżanki sporo...
także popytaj bo często dziewczyny chętnie oddają po swoich dzieciaczkach...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję Wam za rady.
Aga na pewno poszukam w lumpkach no i od znajomych też powinnam co nieco dostać.
Ostatnio widziałam śliczne ciuszki w lumpeksie na staszica w granatowym pawilonie. Naprawdę wyglądały jak nowe..

Wszystkie z Was będą miały już niedługo swoje maleństwa przy sobie, tylko ja zostanę, biedny żuczek. Ale mam nadzieję, że nie zapomnicie o tym forum i po porodzie napiszecie o swoich wrażeniach.
Buziaki słodkich snów
Madzia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry