• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

niuśka dzięki za podpowiedź, pamiętam z tym olejkiem, ale trochę się boję, że jednak puści mi tą smółkę a wtedy to już nie dobrze...więc wysiłkowo jej pomogę ;-)

gaja ginekolog kazała mi jeszcze uciskać sutki (całkiem zapomniałam) 3 razy dziennie po kilka minut, powiedziała że to wywoła skurcze.

Śmiać mi się chce, bo nie chciałam rodzić na prima aprilis a dużo wskazuje, że może do tego dojść :-D no ale zobaczymy...bo już raz mi mówiła że w każdej chwili mogę rodzić....i nic z tego nie było ;)))

reklama
Aga..No w taki dzien miec urodziny :P Pozniej Lenka nie bedzie niczego pewna :P Obiecasz sie jej mega domek dla lalek..a jak przyjdzie co do czego to powiesz ze zartowalas :P
Apropo...na allegro sa swietne duze domki dla lalek. Jakbym miala corke to juz bym kupowala :P W ogole to niesprawiedliwe ze dla dziewczynek sa lepsze zabawki niz dla chlopczykow. Dziewczynce mozna kupowac domki, kuchnie, lalki i inne..a chlopakowi...samochody i jakies stwory brzydkie. No i jeszcze pistolety, ale swojemu raczej takich rzeczy kupowac nie bede.
A piersi za bardzo ostatnio bola zeby je tknac :-)

Niuskaa a kiedy sie go napilas? Boje sie, ze Maly moze smolke wypuscic.

Poprosilam swojego zeby mi steper przyniosl z piwnicy to sobie pochodze. I nogi wzmocnie i moze cos sie ruszy.

Future a Ty jak sie czujesz?

A ja z Alą pobiegłam dziś do lekarki. Pisałam jakiś czas temu, że Ala dostała wysypki na buzi i kąpiemy ją w emolium, do tego zaczęłam smarować buźkę kremem oilatum, ale zamiast znikać, pojawiały się jeszcze nowe krostki, co więcej wysypka zaczęła "wędrować" na szyjkę i klatkę piersiową...Lekarka mnie uspokoiła, kazała stosować dotychczasową "terapię". Mówiła, że skórka dziecka jest tak wrażliwa, że dosłownie wszystko może na nią wpływać....przynajmniej mam spokojną głowę...

A o uciskaniu brodawek też mi mówiła położna i na porodówce kazała masować, bo wtedy wytwarza oksytocyna, także dziewczyny zagonić mężów do roboty :-)

Gaja co z tego, że zleciało 3kg, jak teraz stanęło i stoi :-( a do wagi sprzed ciąży jeszcze 8,5 kilosów...a żeby było idealnie to jeszcze dodatkowe 5kg!! o masakra....

Ostatnia edycja:
gaja wiesz co u mnie to bylo tak, ja we wtorek trafilam na porodowke bo czesc wod mi odeszlo, ale nic sie nie rozkrecalo wiec przeniesli mnie na patologie. I w piatek popoludniu napilam sie tego olejku a wieczorem mnie chwycilo w sobote o 13.45 urodzilam. termin mialam na 27 a urodzilam 26 wiec ten olejek wzielam 2 dni przed planowanym terminem. Wody byly czysciutkie, mala urodzila sie podduszona ale to tylko przez to ze za dlugo mnie trzymali, bo corcia miala za malo wod juz a oni mowili ze trzeba czekac az samo sie zacznie... I w sumie dobrze ze ten olejek wypilam bo nie wiadomo co by bylo gdybym urodzila pozniej.... nawet nie chce o tym myslec...

Co do wysilkowych prob wywolaniu porodu to ja probowalam wszystkiego i nic nie dalo oprocz tego ze troche tych wod mi polecialo...

Niuskaa to nie zazdroszcze doswiadczenia. Dobrze, ze skonczylo sie szczesliwie. Zaczekam narazie z tym olejem do terminu. Pochodze na steperze...ino trza go umyc, bo troche w piwnicy stal :)

Aga i jak tam? Torba juz przy drzwiach? :-)

Kasiulem dopiero dwa miesiace minely :) Jeszcze teraz lato sie zbliza to za synkiem bedziesz ganiac z wozkiem ..napewno zrzucisz :-) A w ogole jak okres pologu Ci mija? U lekarza juz bylas? Bo to chyba juz ten czas...co by sie na kontrole wybrac.

Walizka już stoi od 2 miesięcy :)
posprzątałam znowu, poodkurzałam i powymywałam i nic... :))) także dalej czekam... jeszcze nad piersiami popracuje ;-)
już mnie śmieszą te próby...powoli zaczynam odpuszczać... w końcu wyjść będzie musiała ;)

gaja z tego co pamiętam to kasileum już po połogu :) i wyniki też miała dobre.

data głupia ale znając moje szczęście to pewno trafie właśnie na nią :-D choć wszystko mi jedno, najważniejsze żeby Lenka była zdrowa, a wszystko inne ma znaczenie drugorzędne.... :)))

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!!

Ale dziś wieje...znowu!! :/
A jak tam samopoczucie??
Aga, Gaja jak brzuszki??
Future lepiej już się czujesz?? A podawałaś Małej już herbatkę z kopru, bo kiedyś o to pytałaś?? Tak sobie pomyślałam, że możesz sama ją wypić, a potem podać Helence pierś, zobaczysz jak reaguje....

Gaja ja już po połogu i wszystko jest dobrze :-) Nie wiem czy Wam pisałam, ale lekarz powiedział, że mój brzuch, to był największy brzuchol jaki miał kiedykolwiek w poradni....masakra :-)

Aga racja - zdrowie najważniejsze, a reszta to nic....

Hejo :-)

Kasiulem to ile mialas w obwodzie?:) A brzuszek...no coz...u mnie cisza poki co :( Ale wyczytalam, ze jak sie zaczyna miec coraz czesciej skurcze przepowiadajace to sie urodzi w ciagu kilku dni. Zobaczymy czy mozna ufac.

Aga napewno sie doczekamy :P A tez nie ma co sie wyglupiac, bo jeszcze zaszkodzimy. A jak tam u Ciebie? Zbliza sie cos?:)

Gaja w szpitalu przed samym porodem 117cm!! :szok: Teraz jak patrzę na zdjęcia to oczom nie wierzę :-D

Nie wierzę też w to, że Ala dziś dwa miesiące kończy!! Maleństwo moje kochane :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry