• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Super zwierzaczki :-) Ja mialam kota białego z czarnym ogonem, ale wiadomo jak to w bloku. Wiecznie siedziala pod drzwiami i drapala bo chciala wyjsc, a jak sie okno otworzylo to uciekala. Teraz jest u taty na zakladzie. Moze robic co chce :)

A co sie temu kiciusiowi rudemu stalo ze taki ogolony?

reklama
gaja kochanie to pers jest, i mial już takie kołtkuny. zawsze g na wiosne obcinamy, bo sie latem strasznie męczy, mial takie kołtuny już i co roku ma, ze az sie odparzenia pod włosami porobiły i do krwi normalnie. już mu odrastaja...

Witajcie Kobitki deszczowo:/

Pogoda rzeczywiście pod psem, mam wrażenie, że oczy mi się jeszcze nie otworzyły...Ala jakaś dziś nerwowa...

Future ja zawsze sobie mówię, że jak wygram w totka to postawię dom i będę miała i psiaki, i koty...Ja całe życie z psami chowana (w sensie, że w domu zawsze pies był :)), i tak mi brakuje zwierzaka, że co jakiś czas mam napad na kupno psa, ale z kolei jak pomyślę, że wrócę do pracy, a psiak będzie musiał w domu cały dzień sam siedzieć to mi przechodzi...
A wy jeszcze nie wychodzicie? A werandujesz już chociaż Helenkę, czy to za szybko na wcześniaka?

Gaja jak się czujesz??

troche werandoujemy, tzn sobota niedziela po okolo 20 minut, ale dzis taka pogoda, ze nigdzie nie ide. jakby byla taka jak wczoraj, to bym poszla.

sluchajcie, jestem juz pewna. mala kichala sobie od samego poczatku, po kilka razy, nie widzialam zadnego zwiazdku. ale moj maz jak zacznie kichac, to i po 10-12 razy. sluchajcie od tygodnia gdzies mala kicha po 5 - 6 razy regularnie. czyli po tatusiu juz coś ma...a mo mamuni chyba jeszcze nie....

Gaja kulasz sie?

Ciekawe co u Agi. czy piguły z położnictwa już ją wkurzyły? ciekawe jak dzidia ;)

Ja też dzisiaj z Alą nie wychodzę, wolę nie kusić losu...

Maluszki tak mają, że kichają, z biegiem czasu to ustaje...no chyba, że rzeczywiście ma po tatusiu :-) Future no coś tam jednak ma po mamusi...:-D

Mam nadzieję, że Aga trafiła na taki personel jak ja i że nie musi się denerwować...(Ja naprawdę do dziś jestem pod wrażeniem i lekarzy i piguł) Jak nie przyplącze się duża żółtaczka to powinna jakoś jutro wyjść...

A ja sie wczoraj nameczylam ...brzuch caly dzien twardy..Maly prawie w ogole sie nie ruszal. Wieczorem zaczelo mnie podbrzusze bolec i tak do teraz ciagle boli. W nocy jeszcze sie obudzilam z takim bolem glowy, ze pol chaty przewrocilam do gory nogami, zeby tabletki znalezc. Dzisiaj na 16 mam do lekarza to zobaczymy czy tam cos sie dzieje. Pierwszy termin mam na 6 czyli za dwa dni. Moglby juz wyjsc bo kregoslupu na loterii nie wygralam :)

Kasiulem ..Ala juz zdrowa?

Future a linial Ci? Moj dachowiec wszedzie siersc zostawil. W dodatku biała. Nawet jak chodzil to za nim unosila sie chmura z siersci. Czesalam ja, ale nic to nie dawalo.

A w ogole nie wiem czy sie chwalilyscie, ale do kogo bardziej podobne cory macie? Do Was, do meza czy do dziadkow? Niby dziedziczy sie co drugie pokolenie. :-)

Aga pewnie pojawi sie w srode :-) Aaaa...Kurde z corkami jest o tyle fajnie, ze szybko wychodza...Chlopcy niby zawsze wychodza po terminie.

heheh gaja, moja niunia ma moj nosek, a usta męża, ale dokladnie nie wiem sama. jeszcze poczekajmy troche. ale mam nadzieje, ze bedzie jak ja ;)

u nas w rodzinie, kobiety ida bardzo po sobie.
moja mama i babcia i ja jestesmy identiko.
tzn, nie mamy bioder wogole, ale mamy brzuchy, mamy duze piersi, ale tez faldki, zanik dupy to normalka, male stópki i niskie podbicie. chude lydki, drobne kosci.
sama nie moge powiedziec nic o malej, bo ona wczesniak i nie wiem, czym sie sugerowac. czy tak mialo byc, czy jeszcze osiagnie wszystko w odpowiednim wieku.

co do kota, to linial bardzo, ale nie tak barddzo jak husky, normalnie kupilismy jej 20metrowa smycz i takie cos do wkrecania w ziemie i sobie ma pol pola dla siebie i siedzi prawie caly czas na dworze. ale to tez z tego wzgledu, ze ona nie chce siedziec w domu, bo to nie jest domowy pies ;/

mala mi placze od rana.
ide sie kąpać poki mam jest. dzis już wraca do domu...

Gaja, dzięki Ali już lepiej, ale katar nadal męczy i chyba dlatego ma jakąś wściekliznę dzisiaj...
Ja też miałam potworne bóle głowy w ciąży, takie migrenowe z wymiotami...brrrr....
A Ala do kogo podobna...ja nie widzę do nikogo podobieństwa, na początku wszyscy znajomi i rodzina mówili, że do męża, a teraz mówią, że do Łukasza, a Łukasz jest podobny do mnie...a ja z kolei do taty...mam tylko nadzieję, że figury nie będzie miała po mnie, bo ja mam zupełnie odwrotnie niż Future...czyli małe piersi (choć nie teraz :)), wąskie ramiona, za to tyłek, biodra i boczki niczego sobie, no i nogi....:/
A co do chłopców i dziewczynek, to nie wiem czy jest jakaś różnica w terminie porodu...ja jedno i drugie dziecko urodziłam w 39tc.
Gaja daj znać co tam u lekarza!!

Future a jak Ty się czujesz? Szew goi się dobrze? Mama wyjeżdża to będzie Ci teraz ciężko...ja już nie pamiętam kiedy odpoczywałam...:/ Moja mama nie może mi niestety pomóc, a teściowa nawet nie zadzwoni...

reklama
moja mama bedzie przyjezdzac co tydzien, na weekendy, ona mieszka w gorzowie, wiec ma bliziutko, a moja teściowa, to też lepiej, że nie dzwoni. widzieli małą, dwa tyg temu i wystarczy.

ja sie czuje dobrze, u lekarza dostalam ibuprofen na recepte i powiem szczerze, ze bardzo mi pomaga. szew już sie zagoił, mam tylko taki uśmiech różowy, ale ta fałdka nad szwem boli mnie od kilku dni, jest taka zywa przy dotyku, ale staram sie odpoczywac. nawet mam wrazenie, ze wyrywamy sobie Helenke z rąk z mamą ;) gorzej mam z krzyzem, bo ten nepiernicza jak zdurnialy.no i mam problem z.... poceniem w nocy. budze sie mokrusieńka, a po mnie spływa pot...nawet kostki u nóg dziś miałam mokre...też tak miałaś kasiulem? bo jak mialam te dreszcze kilka dni temu i bole stawów, myslalam, ze to reakcja na ibum, a teraz jak biiore tylko czasem, jedengo dnia tak, a przez 3 kolejne nie, to i tak jestm mokra...chcialabym, zeby już mi przeszło. mój mąż mowi, ze jest bardo gorąco w domu, to dlatego, no ale on sie tak nie poci....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry