• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Hello!!!!!!!

My przeszliśmy z hipp bio, na hipp plus początkowe, i powiem wam, ze od razy kupka luźna i wszystko super.

Aga hippy są w małym tesko (ale w tym tygodniu nie było)
w pati i maxie ostatnio by ła cała półka, to kupiłam 5 (ale wczoraj nie bylo, bo mi sie skonczylo i tata miał kupić, to nie bylo)
w bomi w askanie, moj tata kupił wczoraj ostatnie dwa pudełka.
najlepiej się zabezpieczyć i kupić w necie, masz pewnośc. a oni te mleka bardzo szybko wysyłają, bo chyba wiedzą, że w sklepach nie ma. my byśmy chcieli się przerzucić na jakieś, które jest ciągle dostępne, no ale skoro mała narazie dobrze znosi tę zmiane, to nie bede już zmieniać.
na opakowaniu hipp plus napisane, ze mozna zaobserwowac zmianę stolca na luźny, a nam o to chodziło przy jej zaparciach ;)
weszłam wczoraj tez na hipp pl i tam jest napisane, ze hipp bio to z ekologicznych upraw, krowy rygorystycznie przestrzegają tych wszystkich norm i wogole, a hipp plus, to jest z pro i prebiotykami, ułatwiające prawidłowe działania flory jelitowej. plus jest takie rozowe.
w necie kupiłam też to w butelkach co bylo w szpitalu, ale sie nie oplaca, 7 zł za soiczek, który mała ma na raz.

Aga a powiedz ile twoja mała zjada z butli na raz ??
teraz jak masz nawał to fajnie, bo mleko mamy mozna nawet mrozić do poł roku. kup sobie te specjalne pojemniczki i nie musisz sie niczym martwic. wtedy ci hipp nie potrzebny.

;*

reklama
Hej!!

Future to dobrze, że już Niunia się nie męczy...Na pewno od razu ma lepszy humorek :)
Aga to udało Ci się tak jak mi być samej na porodówce...moim zdaniem to duży plus bo wtedy koncentrują się tylko na jednej osobie (Larvunia, życzę Ci tego, żebyś też sama rodziła, w sensie że jako jedyna rodząca :)), dlatego też takie miłe odczucia co do porodu i całej opieki :)

Jakiś leniwy dziś dzień mam...
Miłego weekendu :)

Hejo :-)
My juz w domku. Jak znajde czas to Wam wszystko opowiem. Porodowka warunki wspaniale...a na poloznictwie ;o Tragedia. Nikt w niczym nie pomagal..zero info o stanie dziecka..piguly, ktorych nigdy nie ma ;/
Na szczescie z Malym wszystko ok..ale w nocy daje nie zle popalic :)

witaj Gajus słonko, i witaj Wiktorek ;) jak odpoczniesz, to napisz więcej, ale mamy podobne wrażenia. położnictwo jest, a jakby go nie było.

buziaki dla was ;***

gaja gratulacje wielkie dla Ciebie i Wiktorka, dobrze że wszystko skończyło się dobrze... :***, widzę że masz teraz tak jak ja...jak znajdę czas na siusiu to jest dobrze ;) teraz mała śpi po kapieli, zawsze jak ją wykąpiemy o 19 to później kilka godzinek pośpi :-).
Future ja już daję tylko cyca, Hippa szukał mąż jak wychodziłyśmy ze szpitala (bo tam dawałam butlę bo nie miałam pokarmu, pierwszego dnia po 15 a potem rozkręciła się do 40) w domu zjadła mi na raz 75ml (jeszcze pierwszego dnia ją dokarmiałam) a teraz tylko cyc :))) ciągle na nim wisi i nie wiem ile może zjeść ;-)
Kasileum masz rację, super sprawa jak się jest samemu na porodówce :)) tam jest tak ładnie, że czułam się jak w jakiejś prywatnej klinice :) i naprawdę babeczki były bardzo miłe, byłam w szoku bo jak mam porównanie z porodem siostry "to dzień do nocy" poprawiło się na mega +!!! w sensie opieki oczywiście bo warunki wiadomo rewelacyjne.

Ostatnia edycja:
aga to pieknie jak twoja mala jadla 75. moja zaczynała od 5ml, potem 7, 10...teraz we wtorek skończy miesiac a je po 80-90 ;/
no ale widać tyle jej potrzeba. i powiem wam jaka zołza. po kąpieli, po jedzonku, pol h pozniej nasika i tak sie drze w nieboglosy, a jak sie zmieni pileuche to śpi jak aniolek.
a niektore dzieci placza ze im mokro dopiero jak sie obudza...

czesc dziewuchy :) dawno mnie nie było..

mój synek to może wcale pieluchy nie miec zmienianej, nic mu nie przeszkadza.. ;P
ja niestety nie wiem ile mój zjada, bo karmię tylko piersią..

ładna pogoda dzisiaj, w sam raz na spacerek :)
miłego dnia! ;**

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry