reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Niesiaa ja też mam Franciszka :-)
Mammi mnie podoba mi się też Wojtek, mały Wojtuś i powazny pan Wojciech, fajnie.

Franol śpi sobie teraz słodko w ogrodzie, ale przez ostatnie 2 godziny płakał.. już sama nie wiem, co jest nie tak. Czy wasze maluszki też tak płakały?? Mnie się wydaje, że mały Franczesko drze japusie kiedy jest zmęczony, nie potrafi się uspokoić i usnąć. Oj.. mówię wam, mamy mały meksyk, aż mi płacz u uszach dzwoni. Noszę go, tulę, bujam ... i nic. Na chwilę się uspokaja i zaraz od nowa. Dziś przychodzi do nas pani doktor, chcę się upewnić, że jest zdrowiutki.
Waga mi przez te dylematy młodej mamy leci jak oszalała. Dziś 58,7 kg i codziennie mniej. A Franek 4200!

Nam rodzice kupili xlandera xa. Bardzo wygodny, dobrze się prowadzi, ale ciężki. Mam problem ze zniesieniem po schodach.

Future to się Helusia umęczy, bidulka. Trzymajcie się dziewuszki, oby szybko ból ustąpił.

reklama
Kasiulem jeśli kiedyś będziecie myśleć o unieważnieniu małżeństwa tzw. rozwodzie kościelnym, to polecam Sąd Kościelny na ul. Żeromskiego. Wcale nie tak trudno to wszystko pozałatwiać, pod warunkiem, że oby strony chcą i się dogadają. ;-) My, a raczej mój mąż jest na etapie przesuchań stron. Idzie to trochę wolno, bo już 2lata, ale może w przyszłym roku będzie po sprawie i będziemy mogli wziąć kościelny z chrzcinamy. Ale proboszcz by się ucieszył, bo co kolędę gada mojej mamie, że czeka na mój sakrament. A Wiecie jak to na wioskach!!!
To mówisz, że ten wózek ABC jest nie bardzo? Kurczę, a tak mi się podoba.... Hmmm... znowu muszę rozmyślać.:-)

Future Trzymam kciuki za Helenkę, żeby tak nie bolało. Zawsze wszystkie mamy powtarzają, że kolki i ząbki to najgorszy etap. Wszystko przede mna...

MamoFranusia Franuś dba o figurę mamy, żeby szybciej schudła. :-D Żarcik. Na wysokich obrotach jesteś, ale dasz radę. Daj znać co powie p.doktor.

Miłego dnia!

Dziewczynki, któraś z Was pisała o pomocnej herbacie z liści malin:cool2:
Nie mogę tego znaleźć, mogłybyście napisać jak ją przyrządzić i ile pić? Popytam w aptece, może mają te liście.

Miłego dnia!

katarinka ale się usmiałam; pewnie, damy radę.
Pani doktor zbadała pana Franciszka i wszystko jest super w porządku. Martwiłam się jego oddechem - czasami takim dziwnie charczącym, ale to tak ma być :) kamień z serca. POza tym powiedziała, że będzie dużym człowiekiem hehehhe po stópkach i długości nóg widać, że dogoni tatę - 188 cm wzrostu. Niestety pępowina trzyma się mocno i ani mysli odpadać.
Aniołek ja malin nie piłam, ale u mnie chyba dłuugiii spacer pomógł, bo na drugi dzień zawitałam na porodówce. Wcześniej Aga pisała o malinach i polecała.
Ja jeszcze o chrzcianch nie myslę, w tej chwili to raczej chciałabym to odwlec jak najdłużej się da :)

Dziewczynki, któraś z Was pisała o pomocnej herbacie z liści malin:cool2:
Nie mogę tego znaleźć, mogłybyście napisać jak ją przyrządzić i ile pić? Popytam w aptece, może mają te liście.

Miłego dnia!

Kochana 1 łyżka stołowa liści malin (kupisz w aptece koszt rzędu 3 zł:) zaparzona w kubku trzeba wypić napar od rana do 15 godziny (1 kubek małymi łykami) i po 15 następny kubek do wieczora. W dniu porodu 2 łyżki zaparzone w 3/4 kubka wypić od razu.

Dobrze, że Franusiowi zdrówko dopisuje.:-) A że duży chłop będzie, to dobrze, ma dobre geny, będzie postawnym mężczyzną. :-)

Co do liści malin, to już sobie zanotowałam i trzymam na za 4miesiące. :-)

mamoF. ciesz sie, że Franuleczek bedzie wysoki, pewnie będzie zatem również przystojniacha haha. moj mąż też ma 188cm i juz w brzuchu, jak na usg badali Helenke, to lekarz mowil, ze ma długą stopę i kość udową, i że będzie wysoka...no raczej nie po mnie, ja mam 161cm ;/

my po szczepieniu, jest okej, niestety ząbki nie odpuszczają, dziś znów dostała nurofen, dwa razy, no i kupiłam Dentinox, i posmarowałam dziąsełka. widać ulgę, bo mała śpi ;)

za to ja byłam u lekarza i sie wscieklam i wyszlam. eh szkoda słów. byla babka na zastępstwie i była poprostu prostacka i chciała mnie ustawiać. bitch! he, ale i tak nieżle ją obsmarowałam w opiniach na necie.

aniolek, ja polecam mycie okien. w poniedziałek umyłam jedno, dosłownie jedno pojedyncze, w pkoju komputerowym, bo nie było już świata widać. a rano o 5,15 wody mi odeszły...haha. umyj okno ;*

śpijcie dobrze dziewczynki, ja też się oddalam. lowju ;***

Witajcie śpioszki!
Ja dziś z rańca.. wstałam, pojechałam do tesco kupić pieluszki w promocji ;-)huggiesy newborny 2 paczki za 16 zł z groszami.

aguś
dziękuję Ci za przepis na tę magiczną miksturę :rofl2: myślę, że warto spróbować, ale jakoś nie po drodze mi do apteki, ciągle zapominam:baffled: chyba ciąża mi na głowę pada :confused2:

MamoFranusia długie spacery to moja specjalność, może pewnego dnia zadziałają :-)

Haha Future niezły przepis na poród.. niestety mama mi nie pozwoliła i sama się wzięła za okna..
Ale nic nie stoi na przeszkodzie umyć jeszcze raz ;-)
:** dzięki za wszelkie rady. Już mam dość kulania się z tym brzuszkiem. Nie jest duży, ale bardzo boli mnie spojenie łonowe.. tak z przodu wszystkie te kości. Mówiłam o tym lekarzowi ale nic na to nie powiedział :-(
Dobrze, że Helenka fajnie zniosła szczepienie. Nie dość, że ząbki idą to jeszcze problemy po szczepieniu.. to by było zbyt wiele jak na takie maleństwo.

Ciał :*

aniołek ja juz od 5.30 na nogach, dużo jest tych pampersiaków bo też mam zamiar się wybrac po nie, ale jakoś teraz mi się samej nie chce

a tak wogóle co myślicie o Huggisach, podobno są one sztywniejsze niż inne

Ostatnia edycja:
reklama
Aneczka ja byłam w tesco koło siebie na Górczyńskiej. Było dość sporo paczek, ale nie wiem czy się ludzie nie rzucą na nie. Pewnie na Myśliborskiej wyłożyli dużo więcej.
Tak na pierwszy rzut oka Huggiesy wydają mi się gorsze od Dady 1 newborn, bo nie są wyłożone siateczką w środku. Ale czy ma to znaczenie dowiem się dopiero za jakiś czas;-)

Do góry