reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Mi przez tą ciążę włosy i paznokcie to rosną w oczach :szok:. Najgorsze jest to, że będę musiała włosy mocno podciąć, bo mam pozostałości po pasemkach, które wyglądają gorzej, niż źle. A witaminki brałam zanim zaszłam w ciążę (zestaw vigor), no i teraz biorę regularnie witaminki dla mam, które będę brać jeszcze przez okres karmienia. Może to przez nie mi tak włosy i paznokcie rosną?

Witam dziewczyny :) dzisiaj położna skierowała mnie do szpitala na USG pomiarowe, bo lekarz w Polsce uznał, że dziecko jest o 2 tygodnie większe niż z OM (w 30 tygodniu miał 2 kg). I powiedziała, że jeśli tutaj również wyjdzie, że dziecko jest większe to dostanę skierowanie do ginekologa. Możecie mi powiedzieć dlaczego? W Polsce rodzą się dzieci ponad 4 kilo SN a jak jest tutaj?

Witam dziewczyny :) dzisiaj położna skierowała mnie do szpitala na USG pomiarowe, bo lekarz w Polsce uznał, że dziecko jest o 2 tygodnie większe niż z OM (w 30 tygodniu miał 2 kg). I powiedziała, że jeśli tutaj również wyjdzie, że dziecko jest większe to dostanę skierowanie do ginekologa. Możecie mi powiedzieć dlaczego? W Polsce rodzą się dzieci ponad 4 kilo SN a jak jest tutaj?

Poniewaz chca dokladnie zbadac dziecko jesli wykazuje sie az taka roznica. to moze oznaczac wiele rzeczy, napewno beda chcieli wykluczyc czy np gorna czesc ciala jest wieksza niz reszta , co moze byc przyczyna cukrzycy ciazowej i utrudnic porod. Ale tylko teoretyzuje, bo nie jestem lekarzem, ani polozna. Mysle, ze lepiej wiedziec , ze wszystko jest w porzadku, niz sie zastanawiac ... oczywiscie nie denerwuj sie. Skoro lekarz w polsce plus wiekszego rozmiaru dziecka niz spodziewany nie zauwazyl zadnych nieprawidlowosci, holenderska strona tez chce sie upewnic co sie dzieje z dzieckiem, niz zgadywac i wierzyc lekarzowi z polski na "slowo" :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry