reklama

Poród w Żeromskim

aninek - na brodawki polecam najzwyczajniejsza lanolinę, lub maść z ziołoleku (to ta firma co robi linomag). Maltan, ani bepanthen nie bardzo pomagaja. I mimo wszystko, że dziecko musi bardziej ciagnac sprawdzaja sie u mnie nakladki z aventu, bo fajnie wyciagaja sutki. Potem je sciagam i Ola juz nie gryzie bo ma za co zlapac ;)
Trzymam kciuki za szybki powrot do formy.
Margosia bardzo meczace te 2 tygodnie. Nie przypuszczalismy z mezem ze Mala tyle czasu bedzie zajmowac. :) Ale jak na nia popatrzymy i widzimy te usmieszki przez sen to wszystko rekompensuje. I zmienily sie priorytety najpierw potrzeby Malej, a jak zasnie to prasowanie, pranie, gotowanie, sprzatanie itp. :D
Ale jestem taka urocza <3 zycze Wam takich pociech!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wesolutka... śliczna Oleńka... zazdroszczę :happy2:

Jeszcze trochę ponad 3 miesiące i tez będę mieć moje Małe Wielkie Szczęście :)

A tak piszecie o tych KTG z samego rana i aktywności Malucha... Moje zaczyna dawać znaki, że żyje dopiero koło 11-12;-)

a wie ktoras jakie dokumenty i gdzie zlozyc o becikowe ustawowe?bo na to od miasta sie nie lapiemy ale to ustawowe tak ale kompletnie nie wiem gdzie to zalatwic i co i jak...

dzisiaj idziemy na pierwsza wizyte do pediatry...ale sie boje tym bardziej ze ide sama z Małą:(

dzieki Dziewczyny :)
Margosia zobaczysz jak zleci ta końcówka a jak sie Maluch urodzi to juz w ogole czas tak zasuwa :)
Oczekujaca jak jestes z NH to dokumenty do becikowego skladasz w UMK na os. zgody. daj znac jak po wizycie - my wybieramy sie po niedzieli jak bedzie lepsza pogoda.

Cześć dziewczyny!
Ja też chciałabym się przedstawić. Czytam Was już dłuższy czas, ale im bliżej porodu, tym coraz więcej pytań i wątpliwości, więc piszę. Spodziewam się 2 dzidziusia, córeczki. Pierwszy urodził się 4 lata temu w tym szpitalu(syn). Mam mieć planowane cc, ze względu na to, że pierwszy poród się tak zakończył- przez niewspółmierność porodową( mały ważył 4840g) i nadciśnienie. Teraz lekarz również przewiduje dość dużego bobasa, więc taka decyzja. I moje pytanie jest takie, czy orientujecie się jak załatwić termin na cc? 21.03 mam dostać zlecenie na cc od mojego gina i nie wiem czy wcześniej trzeba się umówić na jakąś wizytę, czy po prostu przyjechać rano i czekać? Pierwsza cesarka nie była planowana, tylko wyszła podczas leżenia na PT.

reklama
Wesolutka Twoja mała to taka ślicznotka że napatrzyć się nie mogę.

Dziewczyny mam pytanie, może któraś z Was miała taki problem i któraś pomoże.
Zauważyłam że od wczoraj mam większe upławy i świąd pochwy, wizytę u mojego gin mam dopiero 2 kwietnia.
Czy jest jakiś lek bez recepty który można kupić dla ciężarnej?
Ja się kompletnie w tym temacie nie orientuję, nigdy nie miałam z tymi rzeczami problemu a tu taki zonk :-(
...nie wiem skąd się to pieroństwo wzięło

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry