Olusia- po pierwsze to nie jest tak, że w naszej klinice nikomu nie dają sterydu przy świeżynkach bo mi dawali. Po drugie nie dość, że nie odstawiłam clexanne to jeszcze ją zwiększyłam. Nie odważyłabym się jej odstawić.
Esperanza- moja klinika dawała po prostu kiedyś Fraxi a teraz daje Fragmin i dlatego brałam. W sumie nie dawno za dobrocią dziewczyn z forum zmieniłam na clexanne ale tylko ze względu na igły. Co do sterydu to na encorton źle reagowały moje jelita więc postanowiłam wziąć za namową lekarki metypred. Podobno jednak skład się różni. No i zaskoczyłam za tym razem choć jelita i tak dały mi popalić.
Enya- No właśnie dzisiaj usg dowiedziałam się, że w szyjka ma 2,5 cm ale ma wewnętrzne rozwarcie i ten odcinek, który trzyma ma długość 1,4cm... Sterydy mam mieć podane wpiątek jeśli dotrwam

u mnie to i tak sukces, że przy bliźniakach na tym etapie nie mam pessara ani szwu i jeszcze chodzę w ciąży...
Aditka- jestem w 33tc 2 d wg OM
Nut- teraz masz napewno obstawienie progesteronowe. Jeśli chodzi o lutkę i dupka to widzisz ja słyszałam, że lutka dopochwowa wykazuje minimalne działanie immuńosupresyjne
Magda- ja naprawdę nie wiem co napisać tak mi przykro.
Kaira-a co Tobie się dzieje teraz z flakami
I znów wszystkim Wam dziękuję za wsparcie i wszystkie słowa otuchy. Lekarz z Luxmedu dał mi na jutro skierowanie do szpitala i nawet L4 mi nie wypisał. Ja muszę jakoś wytrwać do piątku do tych sterydów bo zdecydowałam się jednak rodzić w Bielsku a nie w Bytomiu więc już muszę zacząć słuchać jednego lekarza...