reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki ja tak na chwilke;-)
Wlasnie czekamy na zabieg iui:p, to sobie moje pechole nie mogly wybrac lepszego dnia:p. Maz juz po;-)
Podczytalam posty zmartwilyscie mnie tym endo. Moj lekarz twierdzi, ze min to 6mm! Wczoraj mialam 9 mm i mowil, ze ok. Jeszcze przed zabiegiem bede miec usg to zapytam jak tam sie miewa moje endo;-)

Ja juz po;-) teraz czekaja mnie tylko dwa dlugie tygodnie:p o endo nie dpoytalam, ale prcherze byly jeszcze.

A co do metod wspomagania endo, polecam dokladnie ten zestaw:wiesiolek,wino i orzechy brazylijskie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Esperanza ja prowadziłam obserwacje cyklu ponad 2 lata (mierzyłam tempkę, obserwowałam śluz i szyjkę) i tak naprawdę dopiero po pół roku poznałam swój organizm na tyle że mogłam przewidzieć owu. Dodatkowo używałam testów owulacyjnych i u mnie np. testy owu wychodzą pozytywnie jeszcze do 3 dni po owu. Teraz jak skończę karmić to porzucam tabletki i znowu obserwuję cykl. Jestem w stanie przewidzieć dni płodne i niepłodne:-) Na śluz łykałam też wiesiołka do owulacji i to aż 6 tabletek dziennie (pomagało), do tego zioła ks. Sroki mieszanka 3, przez jakis czas Castagnusa. Przed ostatnią ciążą brałam Bromergon.

Lumia moje endo jest tak.male ze wogole w ciaze mialam nie zajsc a tu 2 cudy sa,9 mm to tez luksus
Kciuki
esperanza a ja to do dzis nie znam.swego.organizmu, bo.moja temp.nie wzrasta powyzej 36.6 nawet minimalnego skoku

Kaira, może należysz do niskotemperaturowych. Nie musi wzrastac pow 36,6. Musi być tylko roznica w tempkach w odpowiednim momencie. Ja znam wiele dziewczyn ktore na początku cyklu startuja z tem ok 36,2 a pozniej im skacze mac do 36,6.
A robiłaś kiedyś obserwacje?

A ja jestem właśnie po wizycie zaczynam 36 tydzień mały ma ponad 2600g ogólnie wszystko ok oprócz szyjki 2,11 i na dodatek zaczyna się rozwierac od środka także od poniedziałku lezakuje w szpitalu

Gogac dobrze że mały już całkiem spory jest. Trochę jeszcze wstrzymaj się z tą szyjką. Podobno z 2 cm i niewielkim rozwarciem można jeszcze nawet przenosić ale lepiej dmuchać na zimne i polezakowac w szpitalu ;) życzę Ci abyś spokojnie donisila ta ciążę. Pod opieką lekarzy będziesz spokojniejsza. Odzywaj się częściej i dawaj znać co u Ciebie.

A u nas dziś twardnienia brzuszka. Mała się wierci i zmienila chyba pozycję na głową w dół. Trochę spaceruje i trochę lezakuje. Zapowiada się spokojny i leniwy weekend. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :*

Gogac
To cieszę się,że wszystko ok z Kawalerem:) a co do szyjki kłać się plackiem i leżakuj:) korzystaj póki możesz;-):-)

Esperanza
Tak mi się wydaje,że 9 mm nie jest żle:) lekarz mój mówi, ze max do 14 mm jest endo ok. Za duże jest tez niedobre:)
Ale jak Dziewczyny piszą nie ma co się stresować;) jest git:p

Enya
A czy te ziółka i castagnusa brałaś na cyklach stymulowanych i z encortonem? Bo mnie zaciekawiłaś:) Ja zakupiłam te ziółka,ale jak dostałam clo, to je odstawiłam.

reklama
Gogac dotrwaj do skończonego 37tc a będzie dobrze i nie będziesz miała wcześniaka:) Aaaa i nie licz tak że jak jesteś np w 35tc4d to jesteś w 36tc. Nadal masz 35tc. Ja urodziłam w 35t2d, koleżanka na sali w 35t6d i za nic nie chcieli jej wpisać 36tc chociaż ratowałoby ją to przed okulistą dla dziecka. W szpitalach liczą skończone tygodnie;-)

Do góry