reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

"jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz"- dobre ;-)
życie... ;-)
a dla tych co nie zdążyły.... generalnie było o RÓŻNORODNEJ stymulacji - żeby cały czas coś nowego wprowadzać, nowe pozycje, zabawy.... i nie wysyłać dzieci odrazu na terapie jesli sa troche wolniejsze w rozwoju w porównaniu do rówieśników.... :sorry2:

reklama
Zawitkowski odpowiada codziennie napytania internautów na forum Gazeta.pl (chyba). Nie podam linka, bo już się nie dogrzebię w historii, ale w googlach na pewno znajdziecie.

Dziewczynki zaczęły bardzo wcześnie gadać i teraz buzie im się nie zamykają :-) Teraz są na etapie "gugania" i (o zgrozo!) nauczyły się ostatnio piszczeć! Uszy mi pękają :sorry2:

bura a jak wstawilas te napisy? masz do tego jakis program? i jesli moge spytac to jaki...?
Akurat tutaj używałam programu Subtitle Tool (do tworzenia napisów) + VirtualDub (do połączenia z filmem). Jak masz film w formacie AVI i napisy w formacie TXT to nie musisz wcale łączyć, wystarczy, że wrzucisz oba pliki do jednego folderu i większość odtwarzaczy odczyta napisy razem z filmem. Oszczędzasz czas (kompresja długo trwa), poza tym jakość filmu jest lepsza. Jest wiele innych darmowych programów do tworzenia i edycji napisów, bez problemu ściągniesz z sieci :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bura czadowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moja tez jeszcze tyle nie gada, najwiecej rano po obudzeniu....i duze te twoje dziewczyny juz....superanckie sa!!!!!
Moja uwielbia gadać przy przewijaniu - nie wiem dlaczego akurat wtedy ale zaczyna to byc standardem... :tak:
ona: "auuuaa"
ja:"eeeeaaaee"
ona:"aaallaaa"
ja:"eehhhhee"
ona:"aaageeee"
ja"ooojjjeee"
Po czym przystepujemy do zmiany pieluszki :-D

U mnie popularne jest ostatnio agrrrrrrrruuu-leja-leja-leja :-D Lena zaczęła dużo wcześniej gadać i teraz nadaje bez przerwy, a Olga gada głównie do zabawek. Ma swojego ulubionego pajaca z którym zawzięcie dyskutuje, a jak go próbuję zabrać (jestem zazdrosna he he), to ryczy :-)

reklama
Do góry