Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Melulka a jak to jest z tym nie zwalnianiem z pracy przez rok po macierzyńskim albo wychowawczym?
Słyszałaś o czymś takim że pracodawca nie może cię zwolnić przez okres roku po powrocie do pracy? Bo wiesz w dobie kryzysu mnie to bbbb interesuje hihihi :-)
Kasiu, przykro mi, na bezrobociu zupełnie się nie znam, bo nie załatwiają tego kadry w zakładzie pracy. Ale spójrz np. na taką stronę: Bezrobocie on-line - urzędy pracyJa też mam pyt. ile wynosi teraz zasiłek dla bezrobotnych i ile dostaje się za staż?
Myszko, dobrze słyszałaś odnośnie macierzyńskiego po ustaniu zatrudnienia. Zasiłek wypłacany jest przez 2 tygodnie krócej, czyli zamiast 20 tygodni - 18 tygodni.Ja mam takie blache a zarazem nurtujace mnie pytanie...
Myszko, dobrze słyszałaś odnośnie macierzyńskiego po ustaniu zatrudnienia. Zasiłek wypłacany jest przez 2 tygodnie krócej, czyli zamiast 20 tygodni - 18 tygodni.

Jest dłużej, bo w zeszłym roku byłoby 16 tygodni. Tak sobie ZUS oszczędza wykorzystując przepis, że dwa tygodnie macierzyńskiego mogą przypadać przed porodem. Niezależnie od tego, czy kobieta poszła na ten macierzyński czy nie, ZUS wypłaca zasiłek skrócony właśnie o te dwa tygodnie.no pięknie nawet nie wiedziałam, a cieszyłam się ze jest 2 tyg dłużej![]()

to profil działalności zakładałby, że mogę ją wykonywać w domu, zwłaszcza, że rejestrować ją będę w swoim mieszkaniu - więc chyba podpada to pod możliwość jednoczesnego sprawowania opieki nad dzieckiem? ;-)z punktu widzenia umowy o pracę to można wykonywać działalność zarobkową na wychowawczym o ile rodzaj tej działalności nie wyklucza sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem (czyli np. jeśli jesteś tłumaczem, który otrzymuje teksty mailem i odsyła mailem przetłumaczone, to bez problemu, ale jeśli tłumaczem na żywo to już odpada)