Mąż się zgłosił sam do grupowych zwolnień w firmie żeby dostać osiem wypłat :-) bo i tak chciał odejść, zakłada własną działalność. Miał okazję świetnie się z firmą pożegnać
Nooo, osiem wypłat i własna działalność... super :-) Nie ma to jak program zwolnień grupowych we właściwym miejscu we właściwym czasie ;-) Przyznam, że Twój post nie brzmiał jakoś smutno i dlatego się lekko zdziwiłam, ale teraz już rozumiem :-)
Co do szukania przepisów w necie to osobiście nauczyłam się (i tak właśnie podlinkowuję wszystkie ustawy w swoich postach), że absolutnie najlepszym źródłem jest
wyszukiwarka ustaw na stronach sejmowych (przycisk Wyszukiwanie). Są tam aktualne przepisy i, co najlepsze, mają ujednolicone wersje, czyli tekst uwzględniający wszystkie obowiązujące nowelizacje. Do tego jeszcze można bardzo łatwo znaleźć ustawy pozmieniane daną nowelizacją, powiązane rozporządzenia i inne akty wykonawcze, no a samo źródło jest chyba najbardziej wiarygodne w całym Internecie. :-) Jedynym minusem jest to, że trzeba dobrze wiedzieć, czego się szuka albo chwilę poszperać po kolejnych odnośnikach, bo wyszukiwanie wg haseł zazwyczaj zwraca bardzo dużo wyników (ustawę właściwą oraz wszelkie możliwe powiązane przepisy, nowelizacje itd.)
(...)Moje pytanie jest nastepujace: gdy po ustaniu stosunku pracy pojde do Urzedu Pracy,to czy nalezec bedą mi sie bezrobotne pieniazki?
Askkle, wg mnie tak, ale musisz przeczytać dokładnie, kiedy nabywa się prawo do zasiłku, ponieważ może w Twojej sytuacji być coś, o czym ja nie wiem. Pełną informację o zasadach przyznawania zasiłku masz np.
tutaj.