Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Firma, w której pracowałam jest prywatnym przedsiębiorstwem, a nowa to Sp. zoo z innym NIP i REGON. Prezesem z całą pewnością jest syn mojego szefa, ale nie wiem, czy sam szef nie ma w niej jakiś udziałów. Czy to miałoby znaczenie, gdyby miał udziały w tej spółce?
Wypowiedzenie to jedno a propozycja drugiej pracy to drugie. Nie ma powiazania pomędzy tymi sprawmi.Bardzo proszę o jeszcze jedną odpowiedź. Z całą pewnością dostanę wypowiedzenie. Tylko nie wiem, czy od razu, czy pracodawca zaproponuje przejście do nowej firmy i z tej nowej dostanę wypowiedzenie.
Nie. Chyba, ze czegoś Pani w tym wątku nie dopowiedziała.Jeśli odmówię przejścia, to wtedy wg KP jest to wypowiedzenie umowy przez pracownika?
Nie. Jesli rzeczywiswcie było tak jak Pani pisała czyli nie można mówić o fuzji czy przejęciu.Chcę się uchronić przed sytuacją, że na świadectwie pracy będzie, że to ja wypowiedziałam umowę. Jednocześnie bardzo bronię się przed przejściem, gdyż wiem, że szefostwo jest mi tam nieprzychylne i z pewnością byłoby mi tam ciężko. JEŚLI JEDNAK PRZEJDĘ DO NOWEJ FIRMY, CZY PRZEJMUJE ONA WSZELKIE ZOBOWIĄZANIA STAREJ ( MAM DUŻO ZALEGŁEGO URLOPU ) MUSI TO BYĆ, GDZIEŚ ZAPISANE, CZY JEST TO OCZYWISTE WG KP?Z góry dziękuję za odpowiedź
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Może chaotycznie, ale przedstawiłam stan faktyczny. Rozwiałam Pani moje wątpliwości. W czwartek będę się czuła pewniej z tą wiedzą. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.Nie. Chyba, ze czegoś Pani w tym wątku nie dopowiedziała.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Może chaotycznie, ale przedstawiłam stan faktyczny. Rozwiałam Pani moje wątpliwości. W czwartek będę się czuła pewniej z tą wiedzą. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.