Witam wszystkie mamusie, moja córka ma 15 mcy i jestem ciekawa jak jest u was z karmieniem w tym wieku. Moja mała nigdy nie przedpadała za jedzeniem, bo znam dzieci, które zjezą każdą ilość za każdym razem, córka kkoleżanki np zje serek a za godzinę obiad, a za dwie drugie danie, moja niestety nie przepada. Przyznam się, że pomimo iż mozna wyczytać, że dziecko pownno jeść dwa dania obiadowe, u mnie jest tylko jedno, tylko proszę za bardzo na mnie nie najechać za to,ale my z mężem jemy tylko jedno danie, a córka też nie jest fanką obiadów, więc podaję jej również jedno, nie gotuję drugiego specjalnie dla niej, czasem z jednym walczę żeby zjadła. Po za tym nie widzę sensu uczyć jej jeść dwa dania skoro my jemy tylko jedno i do kiedy miałabym jej tak osobno dogotowywać np zupkę, do jakiego czasu, no przecież nie bede do 18 r ż jej osobno dogototwywać zupkę

Jak jest u was jedno danie czy dwa? Co w ogole dajecie jesc dzieciom zazwyczaj w ciągu dnia, jak wygląda was jadłospis? Ja do tej pory z racji tego,że pracuję wieczorami w domu, to rano pobudka i sniadanie kolo 9:00, zanim zjemy i się ogarniemy, poczekamy aż się ociepli to kolo 11 spacer, powrót kolo 13, i wtedy mala zjada jakis owoc zazwyczaj idzie spac,ja w tym czasie mam czas spokojnie ugotowac obiad- przy niej się nie da, jest tak nakręcona- wstaje i kolo 16 zjadamy obiad potem jakis jogurcik i na noc kaszka. Myslałam, że schaemat jest w miarę ok,ale koleżanka ostatnio mnie pouczyła, że powinnam obiad dawać przed drzemką tylko że dla mnie to jest niewykonalne, naprawdę jak mała spi robie obiad w spokoju, a wieczorami nie mam czasu i siły już gotować na następny dzień, po za tym to też bez sensu bo ziemniaki np, i tak muszę ugotować na bieżąco następnego dnia, naprawdę wieczorem nie mam czasu tłuc kotletów itp, usmażyć też ich nie usmażę, bo nie będę miała jak ich następnego dnia odgrzać nie mam mikrofali, a ponownie odsmażane bedą tłuste. Jak jest u was ile dań na obiad, czy faktycznie źle robię dając małej obiad po drzemce?