reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przedszkole

My też składamy 18 marca. Nika pewnie, że spróbujcie, zawsze można się wycofać gdyby się okazało, że nie jest gotowy. Np ja w wieku 3 lat poszłam do żłobka w którym pracowała moja babcia, chodziłam tam całe 2 tygodnie i całe dwa tygodnie płakałam, a za rok poszłam do przedszkola i płakałam jak mama mnie zabierała do domu.
Oli systematycznie tłumaczę jak to będzie w przedszkolu, na wiadomość że tam nie będzie mamy chwilkę się zadumała i powiedziała "no dobrze"

reklama
co do "bez mamy" to wczoraj przyszła do nas babcia (moja mama) i Przemo się pyta czy babunia będziesz u nas a ona tak będę z Tobą a on "no to mama możesz iść do pracy" a ja na to że jest 18 więc nie muszę a on "ale idź mama do pracy":rofl2:

U nas zapisy do przedszkoli sa od 16.03 do 16.04.
Zlozylam wniosek do przedszkola przez internet, teraz czekam az na zaswiadczenie o zatrudnieniu i zaniose jeszcze oryginal do przedszkola. U nas nie liczy sie szybkosc zgloszenia.

Rybko, zapisalam Macia w pierwszej kolejnosci do przedszkola na 26 kwietnia, potem na Jodlowej a na 3 miejscu do zmianowego na pomorzanach. A Ty Filipka gdzie zglaszasz? Moze jak sie dostana to beda w jednej grupie?

U nas zgłoszenia były od 15.03.Patrycja była 6 zapisana.Dzieci już jest dużo zapisanych.Zaświadczenie o zatrudnieniu mam,ale okazało sie że i o zarobkach potrzebne.Wyniki maja być w maju lub czerwcu.Pati jest towarzyska lubi przebywac z dziećmi,jak potrzeba to podzieli sie zabawkami,choc zabrac tez umie.Pieluch nie nosi.Z jedzeniem mogą być małe trudności.Jest wybredna,czasami odmawia i idzie sie bawić.Trzeba ja nauczyćłanie jesć:dry:.
Royanno niewiem jak jest u was,ale słyszałam juz od kilku osób nie tylko z mojej miejscowość,że lepiej jest składać tylko do jednego przedszkola.Ponoć jak składa sie do kilku to częśćiej ci odmawiają.:baffled:Z ilośćią godzin zaznaczać maksymalną oraz max. ilość posiłków.To może zwiększyć prawdopodobieństwo dostania się.

Witam,
U nas juz po rekrutacji- dostałyśmy się do tego wybranego przedszkola, więc do innego publicznego już nie składam podania:-D Zobaczymy jak to będzie we wrześniu, ale znając moją pocieszkę, to mam podobnie jak Anna25... czyli zostawi mnie bez żalu (oby;-) bo inaczej ja się zapłaczę)

Jagolku gratki:tak:
u nas dopiero w maju będzie wiadomo kto się dostał
ps ja swoje już wypłakałam, oj ciężko czasem było;-)

U mnie decydowała kolejność zgłoszeń i ja maluchy zapisałam we wrześniu. Mam już potwierdzenie, że są na liście - 22 kwietnia mam pierwsze zebranie w przedszkolu. Mają dzielić dzieci na grupę I i II, bo na razie na liście jest 12 dzieci z 2007r. i 28 z 2006r. Zobaczymy co powiedzą. Na razie odpukać maluchy chodzą do żłobka i chyba wreszcie jakoś opanowaliśmy infekcje bo dają radę i są coraz bardziej zadwolone. Widzę też olbrzymie postępy - szczególnie u Igora. Straszznie się usamodzielnił.

My jeszcze wypełnionych zgłoszen nie zanieśliśmy.Janusz dziś odebrał zaświadczenie o zatrudnieniu.Jutro pracuje on jedzie do wawy wiec zaniesiemy do przedszkola.Wiecie jaka jest ilośc dan podawanych w przedszkolach? 4 czy więcej?

Royannko, ja zapisałam Filipa na Wieniawskiego, potem na Wołogoską, a na trzecim miejscu na Jodłową.
mija79 pisze:
Royanno niewiem jak jest u was,ale słyszałam juz od kilku osób nie tylko z mojej miejscowość,że lepiej jest składać tylko do jednego przedszkola.Ponoć jak składa sie do kilku to częśćiej ci odmawiają.
Mijuś, w Szczecinie nie składa się wniosków do kilku przedszkoli, wniosek wypełnia się przez internet i wpisuje się na pierwszym miejscu przedszkole "główne" do którego chce się zapisać dziecko i podaje się jeszcze dwa inne tzw. rezerwowe, a wydrukowany wniosek wraz z zaświadczeniami o zatrudnieniu zanosi się tylko do tego pierwszego przedszkola.

reklama
Ja dziś byłam podpytać w przedszkolu.Otwarte jest od 6.30 do 17,trzy posiłki.Zarobki niby dla rzeczywistego potwierdzenia pracy bo ponoć w zeszłych latach o zatrudnieniu były podrabiane.W poniedziałek pójde zanieśc juz wypełniona karte.
Rybko widać ,że większe miasta mają inne zasady bo jest więcej przedszkoli.

Do góry