J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja też bym spytała o nocnik czy nie można przynieść. Ja miałam tak w zeszłym roku, Krystian zaczął się załatwiać sam w sierpniu a od 1 października zaczął chodzić do przedszkola. I oczywiście pierwszą sprawą jaka wypłynęła było robienie w majtki, ponad miesiąc trwało aż się przełamał i zaczął wołać siku i załatwiać się do łazienki. Póki był krótko to wstrzymywał a jak dłużej to w majtki
. Myślałam nawet o powrocie do pieluch ale w końcu przeczekaliśmy go
.
Ale panie skołowały nam nocnik i najpierw na nocnik się załatwiał a potem do dużego kibelka.
U nas odpukać na razie nawet kataru
- mam nadzieję, że stan ten utrzyma się jak najdłużej. Zobaczymy.
A dziś pierwszy raz zasnął w przedszkolu - po tym jak nagadałam, że moje dziecko nie śpi w dzień, to aż pani dyrektor mi to zakomunikować przyszła, że dziecko spało i że nie mogły aż go dobudzić.
Rytmikę mają od pierwszego dnia :-).
Krystian coraz bardziej zadowolony z przedszkola i dziś wszystkim co go pytali o przedszkole odpowiadał, że tam jest fajnie :-).
. Myślałam nawet o powrocie do pieluch ale w końcu przeczekaliśmy go
.Ale panie skołowały nam nocnik i najpierw na nocnik się załatwiał a potem do dużego kibelka.
U nas odpukać na razie nawet kataru
- mam nadzieję, że stan ten utrzyma się jak najdłużej. Zobaczymy.A dziś pierwszy raz zasnął w przedszkolu - po tym jak nagadałam, że moje dziecko nie śpi w dzień, to aż pani dyrektor mi to zakomunikować przyszła, że dziecko spało i że nie mogły aż go dobudzić.
Rytmikę mają od pierwszego dnia :-).
Krystian coraz bardziej zadowolony z przedszkola i dziś wszystkim co go pytali o przedszkole odpowiadał, że tam jest fajnie :-).

, w takim tempie to pierwszą stronę będę w czerwcu przyszłego roku robić 

, w środę zadzwoniła do mnie pani z przedszkola, że Staś zwymiotował, więc pojechałam go zabrać do domku. A we wtorek byłam na kontroli i wszystko ok. Płuca, oskrzela i gardło czyste. Mały strasznie kaszle, z nosa mu leci, a teraz na dokładkę zaczyna gorączkować na noc. Więc chyba jutro znowu czeka nas wizyta u lekarza. I jak on ma się przyzwyczaić do tego przedszkola?? Już teraz cały czas gada, że on do przedszkola nie pójdzie tylko będzie cały czas z mamusią