reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

PRZEPISY DLA NASZYCH SZKRABOW!!

Maja w ogóle nie chce jeść nierozdrobionych, musi być papka bo inaczej zero jedzenia. Próbowałam już kilka razy dać jej większe kawałki ale niestety kończyło się na tym że nic nie zjadała. Już sama nie wiem co robić żeby ją przyzwyczaić do jedzenia mniej rozdrobnionych rzeczy

reklama
A ja sie martwie, ze Igasek strasznie duzo je! Ale widzę ze wasze dzieciaczki to tez obżartuchy! Ignacy waży teraz 10,800, a chciałabym, zeby był odrobinę mniej pulchny. Na śniadanie zjada 150 ml kaszki łyżeczką, potem tarte jabuszko, albo inny owoc. Na obiad słoiczek jakiegos dania, koło godziny 16, 17 150 ml mleka z butelki i a potem nieraz ciasteczko, albo jakas przegryzke do rączki. Przed spaniem wypija 180 ml mleczka. Czy uważacie ze mój maluch dużo je? Moim zdaniem wyglada jak "pączuś"

Powiedzcie mi jeszcze ile razy dziennie wasze szkraby jedzą mleko i w jakich ilościach? Czy któraś z was wie ile mleka powinno wypijac dziennie roczne dziecko?

Igi!a juz chodzi? bo jak zacznie chodzic to zgubi troche tak jak moj synek.Sebek wazył 15 grudnia 11100 wiec teraz pewnie z 11500 ale do tego jest wysoki,ubranka 86 a jak jego mierzymy to wychodzi 83.

a co do mleka do na opakowaniu powinno pisac,moj wcina dwa razy dziennie po 300 ml (bebiko 2R) i kaszka na mleku a jak nie ma kszki to jest mleczko znowu

max 3 mleczne posilki dzenne (a reszta to normalne jedzonko)
moj nie je mleka w dzxen bo sa inne czekawsze rzeczy niestety podjadamy w nbocy 2 lub 3 butelki po 330 kaszki mannej z mlekiem....

Zaczyna własnie stawiac swoje pierwsze kroki, zrobi 5-10 kroczków i biegnie dalej na kolankach. Niestety jest niziutki, bo ma 75 cm. To mimo wszystko wydaje mi się ze moj Ignacy nie je tak dużo(150 rano, 150 w południe samo mleko i 180 wieczorem mleko + kaszka) Tyle tylko że on ciągle podjada cos jak my jemy. Nie ma możliwości zeby czegos nie spróbował jak my jemy!

zupa z dyni

najpierw dla dorosłych po z śmietaną i serkiem topionym
potrzebne:
  • ziemniaki
  • dynia,obrana bez skorki
  • serek topiony śmietankowy
  • troche smietany uht
  • sol,ziola prowansalskie
najpierw gotujemy ziemniaki,tak z 5 minut,wrzucamy dynie,gotujemy do miekkości,miksujemy,dodajemy serek topiony,smietane,przyprawy.im gesciejsza tym lepsza
do tego polecam grzanki ( szybka wersja - kawałki chleba smazone na patelni)

teraz dla maluszka:
to samo co wyzej ale bez śmietany i serka,chyba ze uważacie że smyk już może

Sebek sie tym zajada a ja jadłam na Sylwestra,pycha!pierwszy raz jadłam i tak mi posmakowało ze zagości u nas w diecie!

a próbowałyscie dawać płaki kukurydziane zalane mlekiem modyfikowanym ,można lekko posłodzić.one namiękną w mleku . u nas sprawdzone,taka ewentualność dla kaszki.

Igi!
Oski naprawde dobrze wyglada, oto co jadl dzisiaj:
210 mleka
kanapka z herbatka
kaszka 170
obiadek- dzisiaj akurat ze sloiczka; warzywa i kurczak
danonek
jablko
marchewka
flipsy
i podjadal od nas ryz i miesko
soczek i herbatka w miedzyczasie
210 mleka z kleikiem

jest tlusciutki, ma na pewno ponad 11 kg mierzyl 80 z miesiac temu; stawia pierwsze kroczki
pozdrowionka

reklama