Co prawda ten przepis nie jest dla maluchów, ale spokojnie mogą go spróbować
To ciacho jest pycha ,proste w wykonaniu, zawsze się udaje i jest doskonałe na upały.
Składniki:
3-4 małe paczki okrągłych biszkoptów
2 śmietany 18 % po 400gram
4 łyżki cukru pudru ( po 2 na 1 śmietanę)
2 galaretki
owoce ( truskawki, poziomki, jagody, inne dowolne co kto lubi)
Prostokatną formę do pieczenia wykładam warstwą biszkoptów, tak żeby spód był całkiem zakryty. Śmietanę miksuję z cukrem pudrem ( można dodać środek do bitej śmietany). Na biszkopty wykładam połowę śmietany. Na to znowu warstwa biszkoptów i reszta śmietany. Później wykładam owoce. Całość zalewam schłodzoną galaretką . Wstawiam do lodówki żeby się schłodziło. Potem na wierzch wylewam jeszcze galaretkę, bo ta pierwsza zazwyczaj miesza się z resztą ciasta.
Mniam , mniam , palce lizać.:-)
Acha ciasto nie jest zbyt słodkie jak ktoś lubi bardziej to trzeba dodać więcej cukru pudru do smaku.
To ciacho jest pycha ,proste w wykonaniu, zawsze się udaje i jest doskonałe na upały.
Składniki:
3-4 małe paczki okrągłych biszkoptów
2 śmietany 18 % po 400gram
4 łyżki cukru pudru ( po 2 na 1 śmietanę)
2 galaretki
owoce ( truskawki, poziomki, jagody, inne dowolne co kto lubi)
Prostokatną formę do pieczenia wykładam warstwą biszkoptów, tak żeby spód był całkiem zakryty. Śmietanę miksuję z cukrem pudrem ( można dodać środek do bitej śmietany). Na biszkopty wykładam połowę śmietany. Na to znowu warstwa biszkoptów i reszta śmietany. Później wykładam owoce. Całość zalewam schłodzoną galaretką . Wstawiam do lodówki żeby się schłodziło. Potem na wierzch wylewam jeszcze galaretkę, bo ta pierwsza zazwyczaj miesza się z resztą ciasta.
Mniam , mniam , palce lizać.:-)
Acha ciasto nie jest zbyt słodkie jak ktoś lubi bardziej to trzeba dodać więcej cukru pudru do smaku.