reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PRZEPISY DLA NASZYCH SZKRABOW!!

Puszysty omlet:
1 całe jajko
1 łyżka mąki
1 łyżka mleka
odrobina masła do smazenia

żółtko mieszamy z mąką i mlekiem, w oddzielnej miseczce ubijamy białko na sztywno,dodajemy do ciasta,mieszamy ale nie za energicznie,smażymy na patelni na wolnym ogniu pod przykryciem.lepiej sprawdzają się mniejsze patelnie.wychodzi super puszysty omlet.można podawać z dżemem,musem owocowym.

smacznego!

reklama
tez juz jedlismy pychotka!!!

dzisiaj ryz z maselkiem i malinkami; na slodko bo nie chce jest miesa!!!

Sebek tez co jakis czas nie chce jeść mięsa to mu robie na słodko.dziś był ryż z jabłkiem i cynamonem.musimy wypróbować wasze kopytka!!!!

kupilam malemy 2 sloiczki z obiadkiem; zobacze czy tak zje potrawe; moze za suche miesko?? albo bedzie po prostu wybredny hehe

Majce też nie smakowała ogórkowa jak jej zrobiłam, nie przepada też za czerwonym barszczykiem, ale gotuję jej i jakoś zjada

A mój mały uwielbia wszystkie zupy w wykonaniu mojej mamy: ogórkowa, pomidorowa, zacierkowa, krupnik itd. Moje już nie sa takie smaczne, szkoda, bo naprawdę się staram

pasta, ktorą mały wciągnął aż uszy mu się trzesły:
twaróg+żółtko+sparzony szczypiorek i siupppp na kanapkę ;-)

pyyyyycha

wypróbujemy!

ręce mi opadają bo mały tydzień czasu pije mleko tylko i herbatki, czasami soczki a tak to wszystkiego zje po góra dwie łyżeczki i koniec!

reklama
dzisiaj na obiad:
ryz
kurczak gotowany
marechewka
kalafior
ryz polalam wywarem z gotowania warzyw
zajadal sie ze hej!