Miały byc rożki a nie kieszonki
A wiec Rozki francuskie z warzywami
-1 opakowanie ciasta francusiego
2 duze cebule
garsc suszonych grzybów
1 duza czerwona papryka
1/2 szklanki groszku konserwowego
1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
0.5 selera
2-3 łyżki masła
szczypta soli piprez mielony 2 żóltka
ciasto rozmrazamy kroimy na 12 kwadratów cebulę posiekaj na drobno a grzyby zamocz na 5 min w wodzie nastepnie ugotuj 15 min,odsącz i potnij w paski serel pokrój w drobne kawałeczki papryke tak samo,na patelni rozgrzej masło i wrzuc grzyby z cebulą smaż 5 min stale mieszając,nastepnie dodaj eler i paprykę ,groszek i kukurydzę.Całość jeszcze krótko podsmaż by warzywa były lekko zarumienione nastepnie farsz dopraw sola i pieprzem delikatnie wymieszaj ostudzny farsz nakładaj na kwadraty( 1 łyzka farszu) i złóż formując rożek-trójkąt zółtka zobij trzepaczką i posmaruj nim gotowe rożki rozki pieczemy w nagrzanym piekarniki 20 min w 180 stopniach........
Sałatka-
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
2 papryki czerwone
2 zielone
3 jajka 2 pilety z kurczaka
3 ogórki kiszone
2 torebki ryzu
ketchup majonez
wszystkie warzywa kroisz w kostke jajko gotujesz na twardo i kroisz w plastry ryz gotujesz(wiadomo) fileta tniemy na paseczki i smażymy
jesli masz juz wszystko pokrojone to w misce układasz wszystko warstwami
najpierw ryz ,papryka,kukurydza polewasz ketchupem całosc, jajko ,mięso ,groszek,ogórek kiszony ,polewasz ketchupem całosc i tak do wyczerpania produktów na górze smarujesz majonezem