reklama
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Tynka, chętnie bym Ci pomogła, ale ja też robie na oko
.
Ja robię zazwyczaj z litra mleka, daje 2 jajka, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2 łyżki oleju a makę dodaję stopniowo podczas miksowania, dlatego nie wiem ile
. Dodawaj dotad az otrzymasz konsystencję półpłynną
... no taką wiesz... na OKO;-)

.Ja robię zazwyczaj z litra mleka, daje 2 jajka, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2 łyżki oleju a makę dodaję stopniowo podczas miksowania, dlatego nie wiem ile
. Dodawaj dotad az otrzymasz konsystencję półpłynną
... no taką wiesz... na OKO;-)

MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
nie wątpię;-)... z pomocą swoich kuchareczek na pewno dasz sobie radęheheheh wiem wiem poradzę sobie jakoś .............:-)

Tynia ja robię mniej więcej z 1/4 kg mąki, 1/4 litra mleka, dodaję ze 2-3 jajka, sól, trochę oleju, łyżkę mąki kukurydzianej, no i wodę gazowaną - tak pół butelki 0,33l.
Smaży się już bez tłuszczu bo zawierają w sobie olej, no i na 100% wychodzą każdemu nieukowi.
Smaży się już bez tłuszczu bo zawierają w sobie olej, no i na 100% wychodzą każdemu nieukowi.

K
konto usuniete
Gość
dajcie przepis na faworki, zrobie w tlusty czwartek
i moze na paczki jak ktos ma latwy:-)

i moze na paczki jak ktos ma latwy:-)
na pączki mam najłatwiejszy na świecie - bierzesz telefon, dzwonisz do teściowej, która uwielbia piec pączki i jest w tym mistrzem, że przychodzicie na pączki. Ubierasz siebie i rodzinkę i udajesz się pod właściwy adres. Ewentualnie prosisz o dostarczenie smakołyku 

reklama
K
konto usuniete
Gość
ok to podaj adres
taki przepis mam(ubierasz sie, idziesz do biedrony, kupujesz przepyszne paczki i wracasz na chate, robisz kawe i wcinasz 10 sztuk:-))
chce takie swoje nooooo

taki przepis mam(ubierasz sie, idziesz do biedrony, kupujesz przepyszne paczki i wracasz na chate, robisz kawe i wcinasz 10 sztuk:-))
chce takie swoje nooooo