ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
misia2010 Fajny przepis!! Czegoś takiego szukałam!! Mam świeże brokuły i dodam serek mascarpone z topionym i do tego dorzucę kawałki piersi i myślę, że będzie smaczne 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja mama zrobiła według przepisu i budyń jej wyciekł...zastanawiam się dlaczego skoro na początku masa była strasznie gęstaA ja znam inne Rafaello i również jest przepyszne, polecam!
Rafaello na herbatnikach
Składniki
dla >6 osób
cistka kruche najlepiej kwadratowe, 4 paczki
mleko, 1 litr
budynie waniliowe lub smietankowe, 2
3/4 szklanki cukru,
masla lub margaryny, 250 g
2 lyzki maki ziemniaczanej,
zoltko, 1
ok 150 g wiorkow kokosowych +50 do dekoracji,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. do kubka odlac troche mleka, reszte zagotowac z cukrem, do odlanego mleka wsypac budynie i make ziemniaczana, wylac na gotujace sie mleko zrobic budyn ostudzis, maslo lub margaryne utrzec z zoltkiem dodawac po lyzce budyniu, miksowac dodac wiorki kokosowe i wymieszac, na blaszcze33x23cm ukladac warstwami:krakersy-krem-krakersy-krem-krakersy-krem-posypka(zrumienic 50 g wiorek i poloczyc z pokruszonymi 3 krakersem) wstawic do lodowki na minimum 3 godziny, smacznego
![]()
Już wiem czemu...bo mama tak jak i ja nie ma drygu do kremu budyniowegoNie mam pojęcia, robiłam trzy razy i wyszło tak jak powinno.
Tak poproszę przepisa ja do orzechów robię nadzienie z mleka w proszku, pychotka
do tego olejek rumowy.
No no, jakie porządne ciasto:-) Następnym razem też dodam kokos:-)Dziewczyny wypróbowałam dziś przepis na ciasto FANTE podany przez Molly i polecam z dodatkiem wiórek kokosowych do ciasta i posypania na góre przed upieczeniem.Rewelacyjna kokosanka.Ciasto jest tanie,proste,szybkie i zakalec się nie pojawiłDołączam fotkę.
Moja mama też zakochała się w tym przepisie,tak więc dziękiNo no, jakie porządne ciasto:-) Następnym razem też dodam kokos:-)