• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Laydeek slonce brzmi pysznie ale dla mnie pewne rzeczy to czarna magia :-P

Masa krowkowa-puszka gotowanego mleka- kajmak z sm gostyn to zamiennie czy to jest jeden produkt czy o co kaman?:-P
3 smietanki 30% ale ile ml czy ile g maja miec?:-P

I powiedz mi jeszcze jak mam rozumiec po calkowitym wystudzeniu budyniu ucieramy krem? W sensie ze po prostu do budyniu dodajemy margaryne i z tego robi sie krem czy co?

Jejkus nie wiedzialam ze az tak tępa kulinarnie jestem :-P

Agulqa masa kajmakowa powinna być w puszcze 250 ml - kajmak sm gostyń to nazwa produktu sprawdzonego przez Lady który poleca :)
z Tymi śmietankami to tez nie czaje, ale podejrzewam że chodzi o 3 śmietanki po 200 ml, ale mogę sie mylić bo z tym też mam zagwozdkę :P :-D

Już odpowiadam ;)

Kajmak - puszka masy krówkowej - to co napisałam to jedna i ta sama rzecz.
śmietanki te małe w kubeczkach. One mają ok 200 ml.
Do budyniu dajemy margarynę i z tego wychodzi pyszny krem :)

LayDeek ja planuję zrobić Twoje albo Nulini na rocznicę ślubu za 2 tygodnie :-) na razie sobie odpuszczam, bo dalej nie mam chęci na słodkie... zjadłabym coś dobrego na słono...

reklama
Placki z cukinii

Zetrzeć cukinie i ze 2 ziemniaki na grubych oczkach (jesli jest b duza to wyciac nasiona bo pusci wody za duzo), posolic i wrzucic na sito. Mocno odcisnac np przez gazę. Poznniej zetrzec cebule, ja daje tez wycisniety czosnek, sol, pieprz (przyprawiam jak placki ziemniaczane) cale jajko i maki na poczatek 2/3 szklanki. Wszystko mieszasz. Maki dosypuje pozniej w razie potrzeby. Najglepiej jest smażyć mala ilość na próbę i sprawdzic czy się nie rozpadaja. Jak cos dosypac maki. Ja wszystko na oko robię :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry