reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przygotowania do ciąży :)

Nie będzie potrzeby robić przerwy zobaczycie, brzusie do góre i łapać fluidki i inne dobra rzeczy na które "lacą"' fasolki ;)

reklama
axxa pisze:
jeżeli chcecie kupić testy owulacyjne to kupujcie na allegro u ewyanalityk.... ana wam prześle instrukcję ... jest tam też kiedy robic testy jak ktos ma nieregularne cykle... dobra lektura do poczytania....

Axxa...ale ta lektura do cyklow nieregularnych jest tam w tej instrukcji ktora dostajemy razem z testami?

Asmodis ewaanalityk przysyła na maila "instrukcje obsługi" testów i kilkadziesiąt stron - taką książeczkę, o przyczynach trudności z zajsciem w ciążę , hormonach itp, przynajmniej mi tak przysłała. O tym kiedy robic testy owulacyjne tez pisze.

W każdym teście jest opis jak go wykonać. W zależności od długości cyklu zaczynamy np. w 28- dniowym dnia 10.
Jeżeli tester się zabarwi tzn. że wzrosło LH.
Należy podjąć współżycie w dniu wzrostu oraz od 24-36 godzin po wzroście.
Jeżeli chodzi o codzienne współżycie zdania są podzielone.
Plemniki stare( tj. zbierane w sensie wstrzemięźliwości do okrtesu płodnego) są bardziej dojrzałe ale wolniejsze a świeże codzienne są mnie jdojrzałe ale szybsze.Długość przebywania plemników w drogach rodnych od 2-3 dni, ale to zależy od ilości śluzu- jeśli sucho obumierają.

Gwiazdeczka pisze:
Słuchajcie, a jakie objawy maja kobiety, które maja toksoplazmozę?
No właśnie problem w tym, że u dorosłego człowieka toksoplazmoza przebiega najczęściej bezobjawowo. Za to bardzo niebezpieczna jest dla płodu, bo wywołuje poważne wady, a nawet poronienia. Dlatego warto przebadać się.

madziujka pisze:
Nie będzie potrzeby robić przerwy zobaczycie, brzusie do góre i łapać fluidki i inne dobra rzeczy na które "lacą"' fasolki ;)
NO no..Madziujka:)..oby się u wszystkich toco mówisz, sprawdziło:)

Ja także jestem po "pigułkach" Brałam Cilest. Mój Gin powiedział,że conajmniej 2-3 mc przerwy na uregulowanie cyklu.Pierwszy cykł był normlny, drugi straaaasznie długi, już myślałam,że jestem w ciąży, bo i objawy były jakieś takie podejrzane! :) No ale to tyle, trzeci cykl znowu normalny!Istne szaleństwo,zobaczymy jak będzie w obecnym. I kto to mówił,że po odstawieniu tabletek jest się super płodnym!!!! :mad:

reklama
rzeczywiscie tak się uważa że nawet może być ciąża mnoga.
Ale dużo dziewczyn pisze też o trudnościach z uregulowaniem cyklu po tabletkach.
Zaczij brać folik jeśli chcesz się starać o dzidzię- co najmniej 3 miesiące przed...
no i oczywiście luz...
Spróbuj mierzyć temperaturkę- może łatwiej trafić w owulację bedzie :)

Do góry