• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przygotowania do porodu!!!

reklama
Remeny to jest ten duży szpital, jak się jedzie drogą na Sandomierz?
Słyszałam dobre opinie o tym szpitalu;-)
Widzę, że będziesz rodziła wśród "znajomych";-)?! I bardzo dobrze:-)
Najważniejsze, że masz dobry kontakt z położnymi, no i do domu bliziutko:tak::tak::tak:!

Ninja koszty straszne!! u mnie w szpitalu mam to wszystko za darmo...nawet te wielgachne podpaski!!

U mnie tez sie okazalo ze wszystko zapewniaja; i koszule do rodzenia, majtki popordowe, wkladki, ubranka dla maluszka, pieluszki i nawet szlafrok i klapki. A nalatalam sie jak nie wiem w sobote zeby te poporodowe gatki z dziurkami kupic a tu daja nawet na zapas :baffled: No w sumie to powinni za taka cene (prywatny hosp)!

Ninja, na pocieszenie, tu sie za takie extra w panstwowym z 5 razy wiecej placi a w prywatnym to jeszcze wiecej (maz nie chce mi zdradzic ile zeby mnie nie denerwowac bo ja chcialam w panstwowym).

Befatka, na Twoim miejscu to bym sie na troche dluzej przygotowala niz te 6 hr bo nigdy nic nie wiadomo. Udalo Ci sie zabukowac basen porodowy?

Ninja cennik ...:szok: ale ważne że ci odpowiada, no i jak byłas na to przygotowana to łatwiej przełknąć takie kwoty:-D
u na snie wiem jak z koszulami ale jakby co to wzięłam baaardzo starą od mamy - nawet taka śmieszna jest jest chodzi o fason :-D wlady i dziurawe majtki tez biore swoje - nie jest to za cięzkie więc ok a dla dzidzi trzeba mieć tylko pieluszki, chusteczki nawilżane i krem na odparzenia:-)
nie zapytałam tez jeszcz o znieczulenie ale nie nastawiam się na to :baffled::confused: nie wiem czy dobrze robię:sorry2: a poza tym to płaci się za jednoosobową salę jednorazowo 150-200 zł lub z mężem około 300-400 zł ale wytrzymam te kilka dni z innymi kobitkami :-)przynajmniej będzie do kogo otworzyć buzię:-D

Remeny to jest ten duży szpital, jak się jedzie drogą na Sandomierz? Słyszałam dobre opinie o tym szpitalu;-)

Akurat :) Pewnie słyszałaś o Żeromskim, u nich Rodzi sie po Ludzku, są Położne Anioły i inne certyfikaty i odznaczenia. A u nas bida z nędzą. Choć też jesteśmy w drodze na Sandomierz, w pewnym sensie (zależy którędy jedziesz ;)) Taki wielki moloch 12-piętrowy, na lekkiej górce. Niedawno przeszedł do nas ordynator z Żeromskiego, teraz zaczyna dźwigać nasz oddział, może o nas też kiedyś usłyszysz dobre rzeczy ;)

Dziewczyny!!!

Napiszcie, jeśli któraś wie, jak to jest przy cesarce???
Czy ma się umówiony jakiś termin wcześniej,czy lekarz czeka na rozpoczecie akcji porodowej??? Oczywiście w przypadku wskazań do cc;-) A może w każdym szpitalu jest inaczej?

No cena dla mnie też duża :zawstydzona/y:, bo sala jednoosobowa do porodu + położna to już 1200 zł. Znieczulenie to w takiej samej cenie jak w reszcie kraju (Asze - nie spotkałam się, żeby ktoś mówił, że zewnątrzoponowe jest za darmo gdziekolwiek :confused:).
A od początku liczyłam, że ok 2000 zapłacę i jeszcze kumpele i bratowa potwierdziły, że nie ma co na tym oszczędzać to od początku się na to przygotowywałam (m.in. dlatego oszczędzałam na innych rzeczach :sorry2:, np łóżeczko i wózek kupiłam używane).

U mnie też zzo za darmo, jeszcze wczoraj pytałam.

nulcia - co kraj to obyczaj. Ja przy Irence miałam ustalony termin cesarki na tydzień przed terminem porodu. Nie miałam żadnych objawów porodowych, po prostu umówiliśmy się na konkretna godzinę i mnie ciachnęli. Teraz też tak miało być, ale się upieram przy porodzie sn.
mrowa natomiast czekała na akcję porodową, nie pocięli jej bez rozwarcia. Więc widzisz, że różnie jest...

reklama
U mnie tez jest za darmo ale to faktycznie rzadkosc/zadkosc. jak to sie cholera pisze w ogole ? ;)

Mam pytanie. Nie mam zadnego doswiadczenia ze spzitalami i lekarzami itp. Jak to jest, ze niektorzy placa za polozne a niektorzy nie? Idziesz do szpitala i mowisz 'chce wypozyczyc polozna do porodu'? a jesli jej akurat nie bedzie? a co z tymi ktorzy nie maja oplaconej opieki? calkiem sie w tym pogubilam. Bo o ile rozumiem (powiedzmy) oplate za porod rodzinny czy osobna sale to nie wiem dlaczego sie placi za dodatkowa opieke.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry