reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przystanek kulinarny

ja też jestem w szoku z tymi gołąbkami. u mnie np ale to też dzieki mnie tradycyjnie muszą być drodowe paszteciki z kapustą i grzybami. Zawsze mówie że nie przyjde na świeta jak ich tata nie upiecze.
Dawidowe moja mama w tym roku też zrobiła ale z ciasta francuskiego.
Jadłyście kiedyś ziemniaki z cebulką zawijane w waflu potem panierowane?

reklama
Dawidowe,z tymi pasztecikami to świetny pomysł:tak:- może nawet zrobie i rodzinkę zaskoczę,hehe:)))
A co do gołąbków,to własniz jakiejś tam rodzinnej tradycji wynika.Choc przyznam szczerze,z ejak sama robiłam Wigilie,to je sobie odpuszczałam,bo raz zrobiłam i nie wyszły takie dobre,jak babcine:-p

Nie wiem dlaczego jakoś gołąbki mi nie pasują. Kwestia przyzwyczajenia. Zresztą ja nawet jak robie gołabki to bez ryżu tylko samo mieso jeśli chodzi o te tradycyjne niewigilijne. Tak też robiła moja mama i babcia. Kutie tata robił raz i niestety jadł sam wiec zrezygnował.
Wczoraj podobno tata zrobił pyszne pierogi i mama dostała 3 na próbe i efekcie podkradała tak z tależyaby nie było widać że zjadła dużo wiecej a u siebie miała zawsze 3. Wkoncu sie tata zapytał czemu nie je a ona że niedobre hihihihi. Nawet się nie zorientował że dużo wiecej znikneło.

U nas golabki są z kasza gryczana i z czymś tam jeszcze moja mama je robi u niej w domu takie były i u nas są od zawsze wszystko zależy od regionu w którym się rodzice wychowali bo to oni nam te tradycje wpajaja
A co do kompotu to kto by nie zrobił to mi nie smakuje a trochę ich w życiu sprobowalam bo tez u nas jest ze trzeba wszystkiego spróbować nielubie i juz

ja też nie lubię tego kompotu, ale wiem, że zależy od tego kto go robi jaki on jest. i jak moja babcia robi to absolutnie nic nie śmierdzi.

reklama
Do góry