reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przystanek kulinarny

reklama
ja juz od miesiaca poluje na dobre pierogi ze szpinakiem. Na poczatek kupie 4 bo nie wiem czy zjem. Raz kupiłam bułke ze szpinakiem i zjadam z ogromnym smakiem aż w szoku byłam i Laurka jadła dopoki nie zobaczyła zielonego środka. Jak go zakryłam jadła dalej ze smakiem
 
Mi dziś teściowa robi ruskie pierogi na obiad bo ja sama się nie nadaję do robienia:confused2: i też zbytnio nie przepadam lubię z kapusta i grzybami ale nikt u mnie nie robi więc muszę kupować a też nie za często.
 
Baska to niech Twoja teściowa zrobi i mi bo ja uwielbiam.

A ja dziś zjadłam obiad ala kebab jako danie po egipsku ale troszke pod polskie produkty i zamienniki. Ważne że było palce lizać.
 
a wiec tak:

cyce kury albo udzieć (jak ktoś lubi to idyka) kroje w kostke i w papryke w proszku ostra, łagodną, sól, pieprz , ja wegeta i przyprawa do kebaba -gyrosa (wg mnie najepsza jest w takim czerownym opakowaniu chyba Delekty bo Knorr gorszy). W egipcie maja dużo lepszą mieszkanke ale mi mole wpier............y.:wściekła/y:. Smaże to na patelni - można na takiej grillowej. Chlebek pita kłade ma maszynce gazowej na palnik i podpiekam:tak::tak::tak: -tam się tak robi. Do tego ja daje sos czonskowy - w egipcie mają inny sos ale też z czosnkiem i niestety lepszy. Wkładam miecho do pity zalewam sosem i dodaje co tam mam z warzyw. Ponieważ w egipcie dodaje się się do takich rzeczy warzywa z solanki typu bakłazan, marchew i inne gówna. Tego akurat nieciepie wiec kupiłam sałatke nadbałtycką . To jest jako zagryzka.



Dziś kuchnia wydaje świeże tuszki śledziowe obtoczone w mące i na gorący olej na chrupko. Do tego kawałek chleba. Laura ma nawszelaki kotlet z udżca kurczaka.
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry