• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

ilonka ale mądrala- jak taki cwany to niech sam karmi- piersią oczywiście hi hi- ja niestety miałam trzy próby karmienia- udawało mi się do 3 mies z kawałkiem a później butla- małego nie karmiłam wcale

reklama
Ilonka - nie poddawaj się ... Pawełek może ma skok rozwojowy, leż z nim jak najwięcej i niech sobie podjada. Na laktacje podobno bardzo karmi pomaga :tak::tak::tak:

piatczka - dobrze że masz mężusia pod ręką ;-)

losiczka - a tam stracony, może właśnie to będzie ten cykl dziewczynkowy :tak::tak::tak:

sylwia
- oby to nie było nic poważnego

Kasia - fajny ten wózek, jak miałam peg perego pojedyncze dla Matiego, ja przy bliźniakach tez ten oglądałam ale na długość nie wszedł by do windy.

Roza - ja tez jestem ciekawa jak to będzie jutro w przedszkolu :blink:

Ilonko przestań myśleć o ilosci pokarmu to będzie go pod dostatkiem. Ja Szymonka wykarmiłam 18 miesięcy i to tylko z jednego cycka ( tak mam niestety tylko karmie z lewego ) a przez 6 miesiecy tylko cyca doił i nie chciał nic innego.

A co do karmienia to mój mąż do furi mnie doprowadzał bo cokolwiek małemu było on mówił że mały chce cyca :dry:takie te chłopy :dry: No i zaproponował Ci brzydkiego nicka

Lori w mojej pustyni to tylko kaktusy przeżyją :-(

dziękuję......... karmię bardzo często w dzień........ tak naprawde tylko wczoraj dokarmiłam Go bo do 15 w ogóle nie chciał spać......bo ciągle głodny i głodny ...... co zjadł odłożyłam i ryk, i tak w kółko ,,,,... w nocy dokarmiam bo co to by było..........:szok::szok::szok: no i zje butlę przeważnie 90ml i śpi pare godzin........ a po cycu NIC nie chce .... chyba ze Go wyniosę na balkon to od razu w kimę jak czuje dworek.....ale w domu juz nie jest tak wesoło !!!!!!!!!!!!! NIe chce GO w dzien dokarmiać.......

To karmi muszę spróbować ........... choć ogólnie mleko mam...bo samo cieknie nawet ale chyba jakościowo bo bani jest ...... :-(:-(:-(:-(

U nas ta sytuacja finansowa niewesoła wiec muszę zrobić wszystko aby karmić bo na mleko nie wydołamy ........:confused:

losiczka ja sie nie mogę poddać tez dlatego ze do tej pory mam wypominane ze nie chciało mi sie karmić Jasia.a to nie prawda , bo w ogóle nie tył,,, nawet lekarz mi kazał dokarmiać ale m tego nie rozumie.,,,,, ale z Jasiem to nie miałam nic mleka a teraz mam ale moze mało jakościowe - ale to przeciez nie odemnie tez zależy ......:-( wiec robię wszystko aby potem nie wysłuchiwać ................te chłopy takie mądre , tylko w dupie im poprawić !!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
strasznie jestem przymulona :baffled::baffled::baffled: ... aż mi się plakac chce, bo aż mnie już od tego glowa boli.

losiczka - tak to właśnie jest że oni zawsze najmądrzejsi w takich tematach ... najbardziej mnie wkurzają jak się mądrzą odnośnie porodów, jaka to cc jest zła a poród sn wspaniały, mądrzy bo sami rodzić nie muszą.

Ilonko wiem że to męczące ale niech doji. Może dawaj mu troszeczkę glukozy w butelce. A jak masz żołte plamy na wkładkach laktacyjnych to masz super pokarm.
Moj to nie chciał ani butelki , smoczka, żadnych gryzaków :sorry: nic co gumowego tylko ciepły miękki sutek mamy :-):-):-)

Ilonka - kiedyś byłam bardzo antysmoczkowa, ale teraz juz dawno zdanie zmieniłam. Może on ma dużo potrzebę ssania i by Ci to troche pomogło, może on niekoniecznie głodny, no albo właśnie taki podjadasz mały z niego jest i trzeba to przetrwać. Po sztucznym mleko ma większą przerwe bo siłą rzeczy to mleko bardziej trzyma dzieci. Ja jak byłam juz wykonczona totalnie to tez dawałam troche Matiemu na noc, żebym miała chociaż trzy godziny snu.

reklama
witajcie dziewczyny

Ilona moja mala doi dyda od kiedy w inkubatorze daly jej rekawiczke gumowa do ciumkania i wyszly a ja weszlam i dziecko ratowalam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry