• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

dziama - zawsze jak kupujesz storczyka to musisz brać takiego co ma dużo pąków, patrz żeby były mocne i twarde a nie takie przesuszone. Wybieraj tego co ma pąki nierozkwitnięte a nie tego co ma już dużo kwiatków. Wtedy będzie Ci się dłużej trzymać a taki co ma juz pełno kwiatków szybko Ci przekwitnie. Nie musi mieć koniecznie przezroczystych osłonek. Jak mam róźne bo zalerzy w jakim pokoju stoją. Najważniejsze że musi mieć taki kształt aby woda mogła spływać na dół. Ja podlewam raz w tygodniu, zalewam wodą wieczorem, stoją sobie w niej całą noc a rano wylewam. Raz na jakis czas wkrapiam pare kropel cytryny do podłoża. Co jakis czas podlewam wodą z odżywką do stroczyków. Jak juz całkowicie przekwitnie to obcinam łodyki i zostawiam tylko kilka centymetrów.

reklama
Lor :) Szybko czas leci, zobaczysz zaraz Tobie stuknie 13 tydzień :)
ja postawie małe co nieco w środę, po usg..wtedy odetchnę :)
Dziama wreszcie obejrzałam zaległe zdjęcia w galerii..trochę się nazbierało ;p
bardzo mi się podoba mieszkanie :D ile to metrów?
w kuchni te płytki świetne!!
a w pokojach macie tapety, czy część ścian malowanych?
my w październiku bierzemy się za nasz pokój...:baffled:

Lori- tak właśnie robiłam wybierając:) i dzięki za radę o cytrynie ,tego nie słyszałam. no to chyba się skusze i pojadę jutro jeszcze coś dokupić heheh mania kwiatowa mi sie wł

edit Truskawka szczerze nie mam pojęcia jaki mamy metraż :) ale dość spore pomieszczonka są. W płytkach z kamykami zakochałam się od pierwszego wejrzenia i cała koncepcja kuchni pod to została zmieniona :) pierwsze wizja była taka że płytki będa w odcieniu szarości a meble fiolet z dodatkiem szarego a tak jest brąz :) Ściany są malowane tylko te wzorki tapeta.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

się nie wyspałam jakoś nie mogłam zasnąć ech ale nawet nie jestem zmęczona tak ze ujdzie :P

Dziama z podchodów nici moje kochanie wczoraj juz przed 20 spało zmęczony był

Lori nic się nie martw wszystko będzie dobrze u ciebie zobaczysz :tak:kiedy kolejne USG ??

a gdzie reszta śpiochów?????????????

Truskafffka będziemy trzymac kciuki za twoje usg :tak:

Ania dzisiaj Ty mi podpowiedz co jutro na obiadek mogę dobrego zrobić i w miarę na szybko :) chcę mojemu podchlebić ale jednocześnie nie siedzieć pół dnia przy garach bo mi szkoda czasu na to jak przyjeżdża

znam i bardzo lubię zapiekankę z brokułów :) chcesz przepis ?? szybko się robi

Makaron kokardki ugotować
Brokuły ugotować ale nie rozgotować
jeden ser pleśniowy trójkąt
pół kostki masła

masło rozgrzać na patelni wrzucić do tego ser i rozpuścić polać całość i można zapiec kilka minut ale ja tego nie robię pycha

Mmmm na bank wypróbuję brzmi super :) tylko że Marcina kalafiorem albo brokułem otruć można :) ale zrobię zapiekankę z jakimś bukietem warzywek :)i miechem mielonym mój chłop mięsożerny

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry