reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ilonka - specjalnie dla ciebie mój sposób karmienia piersią proszę na mnie nie zwracać uwagi bo ja już wtedy byłam nieźle wymęczona :-p

Kinga - dzięki bardzo ;)

reklama
jestem na na chwilke:-)

Oczywiście nie zalatwilam wysztkiego z autem i jutro od nowa :-( ale fryzjer zaliczony :-)

ilonko no może rzeczywiście ta poradnia laktacyjna albo rady dziewczyn Ci ponoga..

lori tak, chodze do dwoch ... takie skladki placimy na ubepieczenie,ze nie bede placic za te wszystkie badania, skoro mam je zagwarantowane:-)

Zaliczylam kolejnego lumpa :-) dobra spadam :-)

Dzień dobry

w jakim jestem nastroju? Ooooo Taaakim!!!

Kamień z serca uffff....ale po kolei :)
Lekarka super, wszystko fajnie tłumaczyła, pokazywała:tak: połówkowe też chcę zrobić u niej:tak:
Rybcia w brzuszku czuje się jak w wodzie hehe, powitała nas pięknymi fikołkami byliśmy pod wrażeniem że taki mały człowieczek tak może fikać, dobrze że nie zjadłam nic słodkiego bo byśmy oczopląsu dostali:-D :-D
Pani Dr zaczęła wszystko mierzyć i wyjaśniać :) w główce wszytko ok. dwie półkule, czaszka ok, nosek, oczka, buźka, kości policzkowe :) super. Przezierność karkowa 1,7mm,
w brzuszku też ok, żołądek, nerki, pęcherz moczowy, serducho, kręgosłup..wzorowo :)
dwie nóżki, dwie rączki, kości widoczne, paluszki policzone :happy:
Krótko mówiąc Pani Dr powiedziała że usg pod względem genetycznym i anatomicznym zaliczone na Piąteczkę
no i płeć...hehe ..w pewnym momencie mówi-to co? w domu macie chłopca? Mam coś mówić teraz o płci?
spytałam czy faktycznie coś widać..(bo na tym etapie to można z fusów wróżyć :-p)
Ona mówi..że widać, to poprosiliśmy obraz i tłumaczenie. Pokazała nuba, wyjaśniła kąty nachylenia..i oznajmiła że zgodnie z nubem -prawdopodobnym na ponad 90%- możemy się szykować na dziewczynkę :)
Pani Dr jeszcze mówiła że łatwiej chłopca zinterpretować bo jak to z facetami...wszystko stoi:-D
ale ona kilkakrotnie pooglądała i dla Niej to dziewczynka :)

Dla mnie...Rybcia nadal neutralna, nie jest ani chłopcem, ani dziewczynką...tylko naszą Rybcią :) w swoim czasie się okaże czy małemu jajcarzowi jajeczka wyrosną :p czy nadal będzie dziewczynką ;p

Piękne niektóre ujęcia widzieliśmy, w obrazie 3D również :) i jedno super jak Rybcia na nas wprost patrzyła wielkimi oczami hihi jak kosmita:-D piękną ma twarzyczkę:-)

Przedstawiam Naszą Rybcię!!!!
Zobacz załącznik 500531 Zobacz załącznik 500532Zobacz załącznik 500548

reklama
truskafka, :happy::happy::happy:cieszę się że wszystko dobrze. :-)

ilona, też skusiłam się na ten proszek:-):-) u mnie też była cała masa i nie musiałam się z nikim bić:-)
Może rzeczywiście powinnaś do tej poradni się wybrać z mleczkiem. To może ściągaj w nocy za każdym razem jak małego karmisz z butli, pobudzisz cyce do pracy. Mi mały też potrafi marudzić przy cycu. Moja mama mówi, że to dlatego, że mleko nie leci, ale jak nacisnę to leci sporo. Czyli leniuszka mam małego, któremu się nie chce mocno ciągnąć. Ale na butlę na pewno się nie przestawimy:tak: Dużo jem i piję i mam nadzieję, że dam radę wykarmić Małego do pół roczku chociaż.

Dziś byłam w ZUSie załatwić sprawę z macierzyńskim. Oczywiście to była wielka wyprawa, bo ZUS mam w innym mieście:crazy: Dobrze, że mama przyjechała, to miałam z kim Małego zostawić. Złożyłam wniosek o te dodatkowe 4 tygodnie. Teraz tylko czekać na kaskę:-)

Lori, jeszcze nie pisałam, ale bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko dobrze:tak: Strachu się najadłaś biedulko! Dbaj o siebie i wypoczywaj jak najwięcej. A jak brzuszek ci podrośnie to wybiorę się do ciebie w końcu:-)

Dziś mój syn pierwszy raz zaszczycił mnie uśmiechem:happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
Do góry