• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Roza będę się inhalować solą i płukać gardło gagarinem i jeśli mi nie przejdzie do poniedziałku, to zadzwonię i się umówię do lekarza:-)

Val ja to właśnie nie liczyłam na pierwszy cykl po odstawieniu tabletek , tylko dopiero gdzieś od 3 zaczęłam się nakręcać... Dopiero odstawiłaś tabletki, więc się nie załamuj tak od razu, bo to musi teraz organizm się unormować :-)

Ja tylko na chwilę teraz, bo cały dzień u siostry byłam i muszę teraz odpocząć, bo padam, także wdepnę później, ewentualnie jutro :-)

truskafffka tego właśnie nie mogę się doczekać :tak:
murzynek na pewno palce lizać zdolna bestio :-)

Babulce ja się żegnam, tak mnie męczy spanie, że po prostu muszę iść utulić poduszeczkę :-D także do juterka :tak: miłego wieczoru życzę wszystkim razem i każdej z osobna ;-)

hej kochane!
brakuje mi przebywania z wami a jakos nadal nie mogę się ogarnąć. maluch dzisiaj w dzień ładnie spał więc ja wykorzystałam okazje zrobiłam pranie i prasowanie. zaliczyliśmy też spacerek. posprzatałam dom i teraz wzięłam prysznic i zaglądam do was.

za tą moją aktywność dzisiejszą teraz cierpię bo ciągną mnie szwy. jak długo to jeszcze będzie bolało? jak długo trwa krwawienie?

od jutra postanowiłam więcej odpoczywać i zadbac o siebie więc będzie mnie wiecej jak maluch będzie spał. więc mam nadzieję że wytrzymacie i poczekacie na moją większą aktywność.

a u nas różnie. w dzień maluch śpi na ogół ok 3 godz i pobudka na jedzenie. straszny żarłok z niego. ma też takie swoje godzinki aktywności i wtedy całkowicie nas absorbuje. ale jest kochany. takie nasze słoneczko. lubi kąpiele wcale nie płacze. przy zmianie pieluszek na ogół też leży grzecznie.

w nocy różnie. karmię w nocy na leżąco i potem odkładamy do jego łóżeczka. w nocy zawsze ok 2 robi kupe i niestety wtedy jest różnie. na ogól walczymy potem aby zasnął. nie chciałam a jednak dostaje smoczek bo go to uspokaja. i tyle u nas.

w środę jedziemy na pierwszą wizytę do lekarza. od poniedziałku mam nadzieję więcej wpadać. więc teraz lecę do łóżeczka. miłego wieczorku i kolorowych snów.

wracam do was już w poniedziałek na dłużej

Truskafka fajnie że już czujesz ruchy, super uczucie:) czasem mówię mężowi,że mi kopniaczków brakuje:-D:-D:-D

Agnes
buziaczki dla Olusia:)a krwawienie hmmm ze mnie leciało prawie 6 tygodni w 8 tyg byłam i gina i mówię mu że chyba coś nie tak bo mam jakieś upławy takie lekko kremowe,a on mnie zbadał i stwierdził,że to jeszcze oczyszczanie i jeszcze jakiś czas ma tak prawo być. potem jakoś po tygodniu już było ok.

Dziewczyny pochwalę się wczoraj kupiliśmy Antosiowi nowy wózek tak i lekki,ale rozkłada się na płasko więc jak będę sama nie będę musiała dźwigać tego ciężkiego klamota:)
A wózek o taki identyczny.
Buy Mamas & Papas Tempo Deluxe Pushchair and Accessories at Argos.co.uk - Your Online Shop for Pushchairs.

witajcie wieczorową porą!

Nikt nawet za mną nie zatęsknił...

Kasia es - Kochana trzymaj się, bedzie dobrze!!! Tak jak Viola pisała, u nas była mama bliźniaków chłopców, tez z podejrzeniem syndromu podkradania. Ciąża pierwotnie miała być rozwiązana ok. 26 tyg., a ostatecznie chyba w 32 tyg. miała cesarkę. Chłopcy silni i zdrowi, tak, że bądź dobrej myśli!!! Trzyma za Was kciuki!!!

Sylwia - Wy tez się trzymajcie! Kamykom mówimy NIE!!

Val - na ogół pierwszy cykl po odstawieniu tabletek jest bezowocny, bo hormony nie pracują jeszcze jak powinny, za to następne cykle są bardzo podatne. Ja z Alinką zaszłam w 2 cyklu po odstawieniu, a z Kubulą w 3 cyklu. Dlatego tez jak teraz nic z tego, to nie załamuj się, tylko głowa do góry i będzie następny!!

Rozia - Ty chyba pytałaś o termometr w smoczku. Wiesz ja taki miałam, ale u nas sie nie sprawdził, bo... on jest taki ścięty, a Alinka miała wszystkie smoczki z Avent-u, takie okrągłe i tego nie chciała brać do buzi, tylko cały czas wypluwała. Zastanów się nad jego zakupem. Ja osobiście polecam termometr do ucha (najlepiej firmowy np. Braun). Super sprawa i szybciutko masz pomiar.

Przepraszam, że nie odpisze wszystkim, ale nie pamiętam - za dużo miałam do nadrobienia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry