• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

spie na siedząco normalnie :szok: co za pogoda !!!!!!

Agnes Ja wysłałam Ci listę to co ja musiałam mieć, ale w każdym szpitalu jest inaczej, także trzeba sie zorientować co dają a co trzeba miec po prostu, moze sie u mnie coś zmieniło od tego czasu kiedy rodziłam wiec ja tez sie dowiem co i jak aby nie taszczyć 2 walizek !!!!!!!!!!!!!!!!! :szok:
Roszpunka kurcze ciekawe czy u mnie jest ten gaz ...... :confused: dobrze by było ;-) Mąz bedzie przy porodzie ???????
Marysia ja sie zawsze wzruszam jak widze poród, lubię oglądać "porodówkę" :tak: przed Jasiem nie chciałam oglądać bo wolałam nie widzieć i nie wiedzieć jak to bedzie ( panicznie sie bałam bólu ) a teraz to mogę oglądać i płakać na przemian :-D
domiśka super ze tak CI sie udało ;-) podaj tą datę wizytę to wpiszę do tabelki aby sie nie mieszało nam ;-)
Małami kotek pamiętaj ze jestem z Tobą myslami, nie łam sie , badź dobrej nadzieji, z czasem wychodzi słoneczko po burzy !!!!!!!!! Nadal nie ma odp w sprawie pracy ???????????????????

Ktoś zamierza chodzić do szkoły rodzenia gwiazdeczki ???????????????????????? U mnie aby mieć poród rodzinny muszę chodzić do szkoły rodzenia własnie i sama nie wiem co robić, chyba sie zdecyduje !!!!!!!!!!!

hmmmmm, nie wiem czemu mi pokazuje zły tydzien ciąży ten nowy suwaczek., !!!dziwne !!!!!

Viola mozesz podać ten adres ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Viola- ja oczywiście wszystko odkładam na przysłowiowe potem, a jak już to potem nadejdzie to się osram po same pięty ;)
Tak czy siak wakacje będą dobrym czasem na zakuposzaleństwo ;)
Wiem także, że moi rodzice na pewno coś kupią, siostra mężą także, więc może nie wszystko spadnie na nas ;) Łóżeczka i wózka nie kupujemy, więc duże koszty nam odchodzą.
Jeśli chodzi o pieluchy to ja jestem z tych niereformowalnych i chciałabym zostać przy tetrowych, a jednorazówek używać tylko w przypadku jakiś wyjść w goście czy wyjazdów, bo szybciej. A tak nie... Taka moja eko-natura. :)

Katka- po każdym zabiegu, operacji temperatura będzie wyższa, bo to znaczy, że organizm walczy i reaguje na zło jakie go spotkało. :)

Losiczko- a może to będzie podwójny strzał? :)

Małami- ja wiem jak to jest, bo jakiś czas temu tak mnie sytuacja dokoła przygniotła, że sama nie dawalam rady. Potrzebujesz czasu na wewnętrzne przemyślenia i my musimy to uszanować. Mi pozostaje życzyć Tobie najlepszego rozwiązania i jak najszybszego powrotu do optymistycznych dni.

agnes- ufff.... ja myślałam, że tylko ja taka jestem jakaś udziwniona w swoich poglądach. Mój mąż poki co się buntuje i mówi, że co to takiego, ale dla mnie to właśnie coś takiego czego wolałabym mu zaoszczędzić ;) No i tez nie mam pojęcia o niczym. Nie wiem jeszcze na pewno gdzie będę rodzić, kto mnie tam zawiezie itp. :)

Katrina- jak po wizycie???

ilonka dziękuję za listę. pomału się zabieram za kompletowanie wszystkiego aby tak jak pisze viola rozłozyć sobie finanse na kilka miesięcy.

co do chusteczek to ja mogę też polecić dla dzieciaczków te z Lidla. teraz widziałam ze są za 4,99 duża paczka. jakoś nazwa na T. takie są też pieluchy ale chyba dopiero od rozmiaru 3 i tez fajne. moja bratowa dla bliźniaków je kupowała no i zadowolona. z Biedronkowych tez była zadowolona i nie potrzeba zaraz drogich Pampersów kupować

katka ja rozumiem ze nie masz teraz ochoty na bb ale ja bardzo mocno nadal ci kibicuję i wierzę że dzieciaczek się do ciebie wkrótce wybierze. przyjdzie wasz czas. trzymam kciuki słoneczko

małami
odrzuć doliny daleko. i dla ciebie przyjda lepsze dni. uśmiech proszę i z optymizmem do przodu

Agnes ja też właśnie słyszałam że te z biedronki są całkiem niezłe pieluszki,chociaż niektórzy narzekają ale to jak ze wszystkim jak dziecko ma podatną skórę na odparzenia to i w orginalnych pampersach sobie odparzy.

Karolina fajnie że decydujesz się na tetrę, mi by czasu nie starczyło na zapieranie pranie suszenie prasowanie itd. Chyba jestem za leniwa:(,ale Tobie kibicuję:) Ja zamawiałam na allegro pieluszki tetrowe od dostawcy rajrodzica, ma pieluszki na prawde dobre i niedrogie, są podwójnie tkane i kosztują 2,55. ma też tańsze,ale to jak chcesz chować dziecko na tetrze to chyba te grubsze są lepsze. Dla porównania Ci powiem,że w sklepach takie pieluszki podwójnie tkane widziałam od 4 zł. Ja u niego dużo kupowałam np butelki tommee tippee, prześcieradła na materacyk itp.

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A tu macie też linka do tego sklepu firmowego bliżej ciebie.

Pieluszki i kosmetyki dla dzieci i niemowląt - Sklep Internetowy Bliżej Ciebie

karolina, zzo to znieczulenie zewnątrzoponowe.

ilonka, chciałabym rodzić z m, ale trochę się boję, że on wpadnie w panikę.

Z tą wyprawką dla malucha to na prawdę jest co kupować! Lepiej sobie to rozłożyć w czasie. Aż mnie to zaczęło przerażać,że jeszcze nic nie mam. Muszę coś pokupować, żeby być spokojniejszą.

Wróciłam już ze spotkania z położną. Całkiem przyjemna kobieta. Miałam iść na chwilę, a siedziałam prawie godzinę. Wypytałam się o różne rzeczy, np o te kosmetyki dla maluchów, których jest cała masa i nie wiadomo co kupować. Dała mi też jakąś listę rzeczy do szpitala. Ogólnie wrażenia pozytywne. Przekonywała mnie trochę do szkoły rodzenia, ale mi się wcale nie chce iść. A wy dziewczyny chodziłyście????

viola, też się przymierzam do kupienia różnych rzeczy od tego sprzedawcy.

Ostatnia edycja:
melduję się i ja

Rozia - GRATULACJE!!!!!!!

Karolcia - wizyta taka rutynowa, ciśnienie OK (teraz mam juz cały czas 130/80), tetno maluszka 154, czyli też OK, jest juz nisko i ułożone główkowo, czyli bez zmian.
Za tydzień mam USG, może to juz ostatnie...

agnes ja kupowałam ostatnio Jaśkowi pampersy z lidla ale te w małych paczkach ( po 12-14 sztuk, za 6,5zł) te wielkie były dla mnie dziwne,jakieś grube itd a tak to z ROSSMANNA bo są fajne i tanie ;-) no i biedronkowe ( teraz sie bardzo zmieniły wyglądają i są jak te prawdziwe pampersy czyli cieńkie ) a chusteczek nie próbowałam tak naprawde, od początku "jechałam" na tych DADA z biedronki, bo są bardzo nawilżone i ładnie pachną ( miałam kiedyś z haggies pure i myslałam ze siąde i bede ryczeć bo kupiłam 3-pak i były tak tragiczne i do tego tak śmierdziały ze głowa mała ) :confused: !!!!!!!!! biedronkowe dla mnie nr 1 ;-) a widziałam tez ze są w biedronce do kupienia małe paczki pampersów dla noworodków coś za 13zł , 2-5kg ;-)

Katka najważniejsze ze tata bedzie juz w domciu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech szybko dochodzi do siebie !!!!!!!!

Ostatnia edycja:
ilonka w Lidlu są 2 rodzaje pieluch dla maluchów. i ja jak już to polecam te 551_01_8850.jpg

właśnie oglądam nową gazetkę lidla
LIDL

skusze się chyba na termometr ten do czoła dla malucha bo bratowa miała i jest ok

uciekam na razie. postaram sie wpaść później. idę zabierać się za obiad. dzisiaj zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, kurczakiem i sosem serowym. miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Widze temat wyprawek :-) ja z aniolkiem w ciazy od poczatku cos kupowalam a jak znowu mnie mezus zapyli hi hi to chyba ze strachu juz nic nie kupie chyba do samego porodu:-) .Kurde przesadna nie jestem ale po co potem wynosic z domu :-(

Moj maz to sie nie nadaje na porod rodzinny. Po 1 zagryzlabym go jak by mi za duzo breczal :-D po 2 wkladajac torbe do windy juz mu slabo bylo :-D wiec po porodzie reanimowali by mezusia ha ha.A teraz to moja przyjaciolka chce byc przy porodzie:-D ( tzn jak uda mi sie zajsc w ciaze) a ona panna bezdzietna i nie planujaca dzieci.

Katrina ty masz nakaz meldowania sie u nas juz codziennie choc na minutke ty i Viola oczywiscie:-D

Karolciu no no pieluchy tetrowe chyle czola kochana a w orzechach bedziesz prala czy w proszku???

Ja to moje kochane z racji mamy wielodzietnej przerobilam juz chyba wszystkie pieluchy na rynku:-D:-D:-D ale najbardziej bylam zadowolona z pieluch rosmanowych a z kosmetykow nivea .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry