• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

karolina, śliczne te pościele. Te marynarskie to w ogóle wypas:-) Ale ceny rzeczywiście zwalają z nóg. Obejrzyj sobie te Tekstylia dla niemowląt - IKEA . Wzorki też są super, a ceny bez porównania:tak:

Ja mam zamiar zaopatrzyć się w 2 komplety, góra trzy. Jeden w praniu, jeden założony, jeden w zapasie:-) Kołderki do wózka są mniejsze, więc trzeba kupić osobno.

reklama
Karolinka te co pokazałaś są ,sliczne,ale niestety kosztują. Na razie wystarczą ci 2 , w razie czego możesz później dokupić jak już maleństwo będzie na świecie. A do wózka ta pościel niestety nie pasuje ,musi być mniejsza. Ja w ogóle zrezygnowałam z pościeli do wózka i kupiłam kocyk,bawełniany na lato i taki normalny na zimę,a podusia była w komplecie z wózkiem więc uszyłam tylko kremową poszewkę z falbanką i jest:)
Jak masz pytania to pytaj,wszystkie będziemy starały się podpowiadać w końcu po to tu jesteśmy:)

A mój mały od wczoraj wieczora z przerwą nocną tak fika,jakby chciał wyjść ale nie dołem tylko przez brzuch,jeszcze nie miał wcześniej takich napadów. Może szykuje się do wyjścia? Oby:)

Roszpunka a z ikeą chyba jest tak,że oni mają swoje wymiary i trzeba u nich też kupić wkład,albo przerabiać bo na te standardowe kołderki nie pasują, chyba,że się coś zmieniło. Ale wzorki śliczne takie inne:-)

Ostatnia edycja:
Losiczko- no ja niestety szyć nie umiem ;(:no: a jeśli poproszę teściową to boję się, że ta pościel będzie tak pstrokata, że hoho... Gdybym chciała kupic sama materiał to nawet nie mam kiedy :( A ja wolałabym naprawdę taką spokojną, stonowaną. No i te mi się podobaja najbardziej. Ta z brązem, marynarska i ta z pociążkiem ;)
Gdybyś Słoneczko miała czas i ochotę to ja oczywiście piszę się na taką pościel- jeśli dasz radę uszyć. Och byłoby bosko!!!

Roszpunko- no ja wlaśnie tak samo myślalam o dwóch poczatkowo- jeden w praniu, jeden ubrany, ale poźniej pomyślałam, że dobrze by było mieć zapas i stanęło na trzech ;) No drogie są w cholerę, więc może znajdę coś innego, albo zdam sie na pstrokaciznę od tesciowej ;(:crazy:
Zaraz przeglądam ofertę ikeowską, a tam akurat to ja mam mega blisko ;)

Viola- ja i tak z Waszą interwencja zaczęlam w ogóle myślec o takich rzeczach jak pościel, wyprawka itp. Przeraża mnie to- naprawdę. Zaczynam się gubić w tym gąszczu informacji i w ogóle. Pewnie będę miała jeszcze milion głupich pytań ;(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Viola, rzeczywiście te rozmiary są trochę inne w ikei. Można też tam kupić kołderkę i podusię a do tego poszewki.

karolina, może udałoby ci się wyskoczyć gdzieś do sklepu z materiałami i podrzucić teściowej robotę.
U mnie niestety nie ma takiego sklepu teraz.
Za jakiś czas mogę ci wysłać swoją listę:-)

Losiczka, a ile by taka pościel u ciebie kosztowała?:-) Materiał mogłabyś kupić też czy chciałabyś dostać?
Gdzieś wyczytałam, że nie daje się poduszek noworodkom ze względów bezpieczeństwa.

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczynki,

Ja mam mega stresa przed dzisiejszą wizytą. Mam wrażenie, że lekarz popatrzy na mnie jak na idiotkę i stwierdzi „ale pani nie jest w ciąży, coś się pani zdawało”. Albo, że mi powie, że coś jest nie tak... Nie mogę odpędzić tych myśli od siebie :-(:-(:-(.

Róziu, to czekamy na wynik bety! Może mąż niedowiarek w końcu uwierzy :tak:

Roszpunko, ja uważam, że każdej kobiecie powinno należeć się zzo (w końcu po coś człowiek płaci te składki), a do niej powinna należeć tylko decyzja: skorzystać, czy nie. Mi osobiście marzy się poród w wodzie, nawet mam już upatrzoną położną, ale wszystko przede mną.

Karolinko, no to niezły plan masz na teściową. Powiesz jej: „a może mamusia pomogłaby przy małej?” i zarzucisz ją kupkami :-D.

Ja widzę, że plan na wyprawkę wcale nie taki w proszku!

A co do noszenia laptopa w pracy itd., to moja szefowa, która jako jedna z niewielu osób wie o tym, że jestem w ciąży cały czas się mnie wypytuje, jak się czuję, czy mi coś pomóc itd. Jest naprawdę kochana.

Justynko, nie przemęczaj się z tym pakowaniem, bo musisz jeszcze chwilkę pochodzić z brzusiem :tak:!

Laluś, Sun, czekamy na testy &&&&&&!

Losiczko, to rozumiem, że w sobotę będzie takie trzęsienie ziemi, że aż Wrocław poczuje :-D:-D:-D.

Domiska, to ja trzymam kciuki za serduszko!!!

Katy, nie łap dołków, proszę, Ty zawsze taka optymistka... Ja mimo wszystko wierzę, że na Ciebie też przyjdzie czas :tak::tak::tak:! Myślę, że przy najbliższej wizycie w PL powinnaś poszukać dobrego gina i się porządnie przebadać, tylko musiałabyś to wcześniej dobrze zaplanować. Cieszę się, że tata już wychodzi!

Co do szkoły rodzenia, to ja się wybieram i zamierzam też zawlec mojego m, choć bez walki się pewnie nie obędzie ;-).

Przepraszam, ale więcej grzechów nie pamiętam...

Miłego dnia Wam życzę!!!

witam,
pogoda jest u nas depresyjna:-(:-( leje i jest 5 stopni:szok::szok:
czekam na słońce...

sorry dalej jakoś weny dopisania nie mam... ale i tak o wyprawkach jest temat więc nie mam co się wypowiadać. I nie mam wam tego za złe i proszę się nie oburzać bo mi to wcale nie przeszkadza. Czytam sobie co piszecie i zbieram pomysły:tak:

karolina
ta marynarska pościel jest po prostu boska!!!!! To klimaty mojego taty i chybaby oszalał jakbym mu wnusia w takiej pościeli zaprezentowała:-):-D a mi też bardzo się podoba.

rozia trzymam kciuki za beta

malami co się dzieje??

Dziewczynki jak kupicie material podacie wszystkie wymiary to ja wam poszyje za darmo ( no tylko za przesylke sobie zaplacicie) .

Karolciu ja chetnie uszyje ale material musisz kupic bo jest ogromny wybor. Najwiecej w blawatku cena zalezy od materialu .Ja szylam z flaneli bo mieciutki przyjemny material. W ikei tez sie oplaca ale ja bym w zyciu nie dala za posciel 250zl :szok:

Roszpunko- będę wdzięczna za przesłana listę ;) może będzie mi łatwiej stworzyć swoją ;)
Tekstylia z Ikei- oryginalne. Mnie najbardziej podobała się ta w warzywka, wiewiórki i zajączki. Ale fakt jest taki, że śpiworki mają rewelacyjne i w bardzo dobrych cenach ;) Zwłaszcza dwa- takie białe z zajączkiem i grzybkami. Superowe są ;)

Losiczko- może zastanowiłabyś się nad ceną takiej pościeli. Tylko u mnie kiepsko z czasem na zakup materiału, więc zdałabym się na Ciebie... Przemyśl to Słoneczko- proszę ;)

reklama
Witam
Karolinko jeśli mogę sie wtrącić i coś pokazać to proszę.....15ele. HAFTY pościel 90x120 moskitiera BABY LUX (2347688740) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu jest bardzo podobna posciel co TY pokazałaś ( marynarz, podróżnik) tylko ze tu jest cały komplet z rożkiem, baldachimem ogólnie 15 elementów no i sie kalkuluje oczywiscie bo tam cena za posciel i ochraniacz to 270zł a tu za 15 elementów 345zł , :-) Ja chciałam inną posciel ale teraz mysle intensywnie nad tą ale nad tą ŻABKĄ ORANGE !!!! pasowało by do dziewczynki i chłopczyka tak myslę :-)
No i posciel do wózka jest mniejsza także następny koszt :-p tu są fajne wzory :-)** BABY-RAJ**KOMPLET DO WÓZKA 4 el (2328867416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Roszpunka Ja i tak wózek raczej kupię w lipcu także do tego czasu moze kolory tego wózka sie zmienią, szkoda ze sobie samemu nie mozna dobrać odcienie jak jest na innych aukcjach !!!

U mnie nie pada dziś ale zimno jak cholera i do tego wieja tak ze łab urywa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazy:

MIłego dnia !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasia na którą masz wizytę ?????????????????? Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry