• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Dziewczyny ratunku!!!
Chyba znowu jestem w ciazy...
Od czasu porodu nie dostalam miesiaczki. Zaczynam sie zastanawiac czy nie jestem w ciazy? Prosze o porade.
Karmilam piersia przez pierwsze 6tyg I to sporadycznie. Razem z mezem zaczelismy wspolzyc kiedy moj polug sie skonczyl ( 4tyg po porodzie). Na poczatku uzywalismy prezerwatywy przez pierwszy tydzien. Potem wrocilismy do sposobu z przed ciazy czyli stosunek przerywany. 7listopada bedzie 3miesiace od porodu. Chyba zrobie test. Ale sie boje...

reklama
A to moje "male" szczescie

Załączniki

• 1413800054030.jpg
    1413800054030.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 44
Biapl też tęsknię za starymi czasami na tym forum… :-(
Wszystkiego co najlepsze dla Kianka!!! Zdrówka i mnóstwo buziaczków od e-ciotki :*

Olusia co za radość, że ładnie sobie rosną :tak: Jeszcze troszkę i będziesz Je tuliła w ramionach :blink:
A Ty jak się czujesz?

Bashi ja nie mam pojęcia co Ci poradzić poza testem, niestety nie mam doświadczenia... Daj znać jak będziesz coś wiedziała :tak: Trzymam kciuki aby było tak jak chcecie!
Ale książe jest Boski! :-) :*

Hejka
Bashi - po pierwsze - stosunek przerywany to zadna antykoncepcja, czyli jesli mialas juz w ciagu ostatnich tygodni owulacje, to wcale bym sie nie zdziwila. Ale rownie dobrze, moze jeszcze gospodarka hormonalna nie pracuje tak jak powinna, stad jeszcze brak okresu.
W kazdym razie jesli jeszcze nie hestes w ciazy, a na razie nue planujecie nastepnego maluszka, to pomysl o prawdziwej antykoncepcji.

Biapl - sto lat dla malego jubilata!!!!

Paula - no nie sane mi jest systematyczne pisanie. Poki co w poniedzialki mam angielski, wtorki jazdy, a w srody jedtem opiekunka dla coreczki lolezanki, ktora ma angielski I nie ma nikogo, z kim moglaby dzircko xostawic na te 2 godz.

Nie jestem w ciazy uff :) myslelismy nad spirala albo zastrzykami jako rodzaj antyloncepcji ale kazde z nich powoduje przybranie na wadze albo zanik miesiaczki itd co mnie przeraza. Probowalam tabletek tez tyle ze kazde z nich powodowalo u mnie krwawienia... ;(

Paula czuje sie nawet ok... ale dalej mam problem z jedzeniem.. jem kaszki i obiadki gerbera.. zupa mi jeszcze wejdzie ale juz 2 danie nie bardzo... powoli troszke przybieram na wadze ale jeszcze nie jestem w swojej wadze.. schudlam 4 kg i musze nadrobic i rosnac.... brzuszek natomiast juz widac...miewam mdlosci i wymioty jeszcze ale juz jest lepiej..

a co tam u ciebie?:tak:

Biapl - sto lat dla malego jubilata !:tak:

Bashi - to nie tak, że od spirali się tyje, czy od zastrzyków. Hormony mogą, ale nie muszą dawać wrażenie, że nie jesteś najedzona i tylko od Twojej woli zależy czy będziesz podjadać, a poza tym, to Ty jestes taka młodziutka, że masz super przemianę materii i o to bym się wcale nie martwiła. co do krwawień - to rzecz indywidualna - ja mam od 1,5 roku Mirena i okres mam normalnie, tzn. mniej obfity, ale plamię.Zdecydowałam się na Mirene tylko i wyłącznie dlatego, że uwalnia hormon wyłącznie w narządach rodnych, pomijając narządy wewnętrzne, a o ochronę wątroby mi chodziło. I jeszcze co do wagi - zmieniłam dietę (ze względu na fakt, że niedawne USG wyjawiło okrutną prawdę - jestem posiadaczką kamyczków w pęcherzyku żółciowym, niestety) i w ciągu ostatniego miesiąca schudłam 8 kg - czyli spirala nie jest przeszkodą. Porozmawiaj z GP i niech Ci podpowie jaką metodę wybrać.

Olusia - jedzcie, jedzcie. Pomalutku wzbogacaj dietkę i rośnij sobie spokojnie. Pozdrawiam.

Katrina najważniejsze, że do nas zaglądasz :* :blink:

Olusia teraz byle do przodu :tak:
U mnie w sumie bez zmian, organizacja wesela w toku, a tak pyzatym to nic się nie dzieje :no: W sobotę byliśmy na weselu u kumpeli, w ten weekend mamy gości, także pod względem towarzyskim jest co robić ;-) dzień za dniem ucieka jak szalony.

Biapl o jej, biedulek z Kianka… ale wykuruje się- oby jak najszybciej :* :-)

reklama
Paula za tydzien w piatek mam znow wizyte.. musze zrobic badania krwi i moczu bo wyszly mi leukocyty w moczu i w krwi podwyzszone..bo bylam chora na zapalenie oskrzeli i bralam antybiotyk.. moze dowiem sie plci.. ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry