• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Widzę Ilona że cie na szperanie wzięło :) ubrana do chrztu są teraz bajeranckie ale ceny też maja boskie:) a jak wcześnie planujecie Chrzcić? Chrześni już wytypowani ?

dziama chcemy jeszcze w sierpniu chrzcić ... koniec sierpnia raczej... albo sam początek wrzesnia..........a chrześni wytypowani, chrzesny juz wie,,,,chrzesna jeszcze nie uświadomiona :-D

ja w przyszłości też chciałabym Chrzcić jak dzidzia będzie miał/a około miesiąca ale pożyjemy zobaczymy :) a Jasia tez takiego małego chrzciłaś? a imprezę jakaś większą robić będziecie czy jak?

powiem szczerze ze pewnie bysmy poczekali dłuzej, ale chcemy to zrobic aby bylo jeszcze ciepło, dziecko dosc lekko ubrac i do kosciółka , a Jasia chrzcilismy jak miał 2 miesiace w Boże Narodzenie , wiadomo zimno w kosciele , dziecko ubrane w kombinezon , 2 czapeczki itd ledwo sie w tych ubraniach miescił w foteliku hehe. ...
a impreza to skromna w domciu ( 2 dania ciepłe a reszte to placki, sałatki wedlinka itd ) , albo na powietrzu na trawce u tesciowej, ;-) zobaczymy jeszcze ......!!!!!!!!!!!!! :-)

Też chciałabym chrzest zrobić jak jeszcze ciepło będzie. Może wtedy udałoby się u siostry na dworze, bo u nas to z 20 osób będzie, w domu się nie zmieszczą. Chrzestnych nie mamy wybranych i nie mam zielonego pojęcia kogo wziąć:-(

My mamy problem z głowy, bo ja mam 2 siostry ( role zostały podzielone: 1 była świadkiem na naszym ślubie, a 2 będzie chrzestną :-) ), a m ma brata :-)

dziewczyny ja mam najbliższej rodzinki sporo ludzi mam 5 rodzeństwa (siostra ma 5dzieci plus mąż , brat z bratowa bratanica, drugi brat z dziewczyną, tata z ciocią (tak zwracam sie do jego2 zony) i siostrą z ich małżeństwa (młoda idzie do gimnazjum teraz) no i jeszcze ciocia ma 4dzieci z 1 małżeństwa których nie wypada nie zaprosić a tez juz maja rodziny) no i do tego rodzina m wprawdzie mniejsza ale razem uczy to niezłą sumę.....dlatego u mnie takie imprezy to chciał nie chciał sporo ludzi a mamy z rodzeństwem naprawdę bliskie kontakty więc nie ma bata żeby nie prosić. Rodzeństwa nie macie Roszpunko o ile pamiętam tzn Twoj mąż chyba a ty nie pamiętam ;/ moze jakies kuzynostwo albo dobrzy przyjaciele? a Ty Ilonka masz rodzeństwo? kogo bierzecie? Rozia - i podział jak sie patrze heheheh moj M ma jedna siostre ale powiedział ze nie będzie jej chciała za Chrzestną w przyszłości więc pewnie tez trzeba bedzie coś pomyśleć jakby coś

Ostatnia edycja:
reklama
pewnie ze od razu zrobić i mieć z głowy ....jak macie taką możliwośc aby zrobić na dworze to super, sierpien z tego co slyszałam ma byc ciepły wiec fajnie tak na powietrzu, a tym bardziej jak malo miejsca w domu a ludzi sporo ........ u nas najblizsza rodzina a bedzie ok 16-18 osob... takze tez nie tak mało....wiec w sumie lepiej to zorganizować na trawce ...!!!!!
Macie jeszcze chwilke na zastanowienie sie nad rodzicami chrzestnymi .......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry