• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Gosiulek najlepiej bete zrobić po 2 dniach czyli w czwartek, :tak: nadal nie mogę uwierzyć ........:-(:-(:-(:-( strasznie weszłaś mi w głowę ........:-(
Katrina bromka odradzasz Karolinie ze względu na złe samopoczucie po nim czy z innych względów ????????????
Kurcze to nawet sie nie zdąrzyliście nacieszyć tą ładną pogodą...... ale zawsze to coś niz nic......

Ilonka robię 2 rodzaje schabu, jeden ze śliwką ,drugi z serem pleśniowym w sosie pieprzowym. devolaje z serem i pieczarkami,papryki faszerowane mięskiem i pieczone i tradycyjne udka i kotlety ,chciałam jeszcze roladki z karkówki ze szpinakiem ale mama mówi,że za dużo.

Jestem:-)

Późno napisąłam sms;a, bo miałam być na 14, a czekałam tam prawie 40 minut zanim weszłam... Ale weszłam i była krótka piłka,że wszystko jest ok i że dziewczynka będzie :-)

Dziękuję wszystkim za kciuki i dobre słowo :-)

Axa oficjalnie jest Lena, ale próbuję przekonać mojego m do Bianki :-)

Katrino a mi bromek pomógł tyle że miałam 2 opakowania :-)

Piateczko mniam......:-p to wstawiaj wodę na kawę :-)

Gosiulek bez przerwy o Tobie mysle !!!!!!!!!!!!!!! A kiedy idziesz znowu do lekarza? Zeby tylko nic Ci sie nie stało.Ja na drugi dzien byłam juz w szpitalu :-( Trzymaj sie kochana!!!!!!!!!!!!!!!!

Gosia rozumiem........w sumie racja...... ale jutro zrobisz ??? Jak pozamykane wszystko ?????????????????
Viola to i tak dużo nawet bez tych roladek.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja myslałam aby zrobić rosołek, drugie danie ziemniaczki,albo kluski śląskie, do wyboru karczek marynowany w czosnku i polany ciemnym sosem albo udka pieczone .... i do tego ze 3 rodzaje surówek ...... no i przekąski, typu wędlina, jaja w majonezie, 3 rodzaje sałatek, moze jakieś koreczki, śledzie w sosie czosnkowym albo zwykłe z cebulką, placki i tort .........i wiecej nie zamierzam raczej robić bo kto to zje ........u mnie ma być 15 osób.......także nie za dużo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Cześć,

Rozia - bardzo się cieszę że wyniki są dobre ... myślałam dzisiaj o was :-):-):-)

Ilonka - a może mały ma pierwszy skok rozwojowy i przechodzi z jedzeniem na wyższe obroty? ... musisz przystawiac kiedy chce i tobie się samo wyreguluje. Koperek lepiej zaparzać z herbaty zakupionej w aptece a nei te gotowe herbatki dla dzieci bo one są dosładzane i dziecko szybko się przyzwyczaja. Ty mozesz ją pić, ja parzyłam sobie herbatę równocześnie z kopru włoskiego i woreczku melisy. Możesz również robić ciepłe okłady. Jeśli zaczynały by mu się kolki to nam najlepiej pomógł sab simplex.
Słyszałam że pasy poporodowe to dopiero jak się macica obkurczy.

wszyściutko nadrobiłam ale dzisiaj źle się czuję i po prostu juz nie pamietam co komu mialam napisać :-( Strasznie mnie w pracy wywiało przy tej klimie i dosłownie do domu wróciłam wymrożona. Jutro będe tylko z kolegą to nie pozwolę włączyć klimatyzacji. W domciu zrobiłam sobie ciepłą kąpiel w wannie, wzięłam na wszelki wypadek syrop dla cieżarnych. Gdyby się jakimś cudem udało to nie chciałabyms obie zaszkodzić na wstępie. Teraz pije herbatkę z dużą ilością cytryny i miodu. Na wieczór postaram się nafaszerować czosnkiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry